Sèries

Amb els teus ulls

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1200 kbps, 25fps, 704x396 (16:9)
Codec audio:
Català: MP3 @ 128 kb/s CBR, estèreo 48000Hz - (VO. francès: MP3 @ 96 kb/s CBR, mono 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Amb els teus ulls -01- Andalusia
És el bressol de la cultura gitana i la pàtria del flamenc: la captivadora Andalusia... La Sophie ens en revelarà alguns dels secrets. A Granada, en l'ambient fervorós de la Setmana Santa, la Sophie s'iniciarà en els misteris de les grans processons i tindrà l'honor de portar un dels passos de la Verge amb els penitents andalusos. En la frescor de l'Alhambra, el mític palau àrab de Granada, descobrirà la poesia inscrita al marbre i el murmuri de l'aigua, tan apreciat per les oïdes dels sultans. A la vila blanca de Zahara de la Sierra, pàtria de les oliveres, en Juan, propietari d'un dels molins tradicionals, li revelarà tots els secrets de l'"or andalús", l'oli d'oliva, tan pur que la Sophie el degustarà com si fos un gran reserva. Però serà a ritme de flamenc que la Sophie entendrà l'ànima d'aquesta regió: a Jerez de la Frontera, vila gitana per excel·lència, la Sophie vibrarà sota l'influx dels "cantaores" gitanos i farà, amb la incomparable Maria, una estrella de l'escena andalusa, els seus primers passos de flamenc
ed2k naroatna 982 2013-09-11 01:10:51
Amb els teus ulls -02- La Camarga
La Camarga és el país dels cavalls, dels aiguamolls, dels ocells..., però també és una regió amb una forta identitat, l'emblema de la qual és un animal salvatge i perillós que la Sophie haurà d'aprendre a domesticar: el toro. La Sophie i en Pongo aniran a trobar els "manadiers", els criadors de toros. De sempre, els cavalls han estat els millors aliats dels "manadiers" en les seves tasques quotidianes amb les bèsties. Gràcies a la Nina, una amazona increïble, la Sophie aprèn primer a muntar a cavall, pas previ a gaudir del plaer de llargues galopades a través de les planes de la Camarga. En aquest periple topa també amb enormes bandades d'ocells, d'entre els quals, els flamencs roses que tenen als aiguamolls un dels seus llocs d'estada preferits. Amb en Frédéric, un apassionat ornitòleg, la Sophie aprendrà a reconèixer els cants dels ocells i els seus significats estranys. Finalment, amb en Thierry, un "manadier" propietari de més de 400 toros, la Sophie tindrà l'oportunitat d'acostar-se d'allò més a aquests animals. I, fins i tot, un gran honor tocar-los les banyes per penjar-los l'ensenya de la ramaderia. Cada diumenge, en Thierry du els seus braus a les arenes dels pobles de la Camarga: una cursa inoblidable entre l'home i l'animal, un repte esportiu força diferent de les corrides i on el toro que millor ha corregut és celebrat i recompensat per tot el poble.
ed2k naroatna 918 2013-09-11 01:12:02
Amb els teus ulls -03- Catalunya
De la Rambla a la Sagrada Família, la Sophie explora els llocs més màgics de Catalunya. La Sophie gaudirà del privilegi únic d'enfilar-se a les teulades de la increïble catedral imaginada per Gaudí per trobar-se amb en Jordi, l'arquitecte a càrrec de la continuació de les obres..., una tasca colossal que ja fa més d'un segle que dura. Una altra de les ànimes d'aquest país és el futbol. La Sophie s'introduirà en els secrets dels seguidors d'aquest esport amb un simpàtic taxista, l'Alexi. També serà a una de les llotges del Camp Nou durant un partit del Barça de competició europea. Una victòria que farà vibrar tota la ciutat i tot un país. Serà, però, una altra arrelada tradició catalana allò que més sorprendrà la Sophie: els castells. Participant en la pinya la Sophie descobrirà l'ànima d'un poble.
ed2k naroatna 1089 2013-09-11 01:12:34
Amb els teus ulls -04- Les Canaries
Iilla de la Gomera, a les Canàries. La Sophie i en Pongo desembarquen en una de les illes menys conegudes de les Canàries, l'arxipèlag espanyol davant les costes del Marroc i de Mauritània. L'illa de la Gomera és una terra salvatge que ha conservat al llarg dels segles un llenguatge ben estrany: el "silbo", l'única llengua xiulada del món. Una raresa heretada dels pobles indígenes de l'arxipèlag, els Guanches, que les van habitar fins a l'arribada dels espanyols, però que encara avui en dia s'ensenya a les escoles. Amb els petits alumnes de la Gomera i el pastor Lilto, la Sophie aprendrà els rudiments d'aquesta llengua xiulada. Una altra experiència increïble espera la Sophia a les parts més elevades de l'illa: la pluja horitzontal, un prodigi natural generat pel bosc primigeni, la Laurisilva, una de les darreres rèpliques dels boscos que cobrien Europa a l'era terciària. Finalment, a Vueltas, el port pesquer més antic de l'illa, els pescadors de tonyina reserven una sorpresa a la Sophie: una trobada excepcional amb els dofins, tan a prop que la Sophie en podrà sentir la respiració mentre neden al voltant del vaixell.
ed2k naroatna 975 2013-09-11 01:13:34
Amb els teus ulls -05- Nàpols
A Nàpols la Sophie descobrirà l'encant i els grans mites de la Itàlia més tradicional. El primer de tots: la vespa! Ben assegurats a la plaça de l'acompanyant i guiats per la Nora, una cantant napolitana, la Sophie i en Pongo exploren els estrets carrers d'aquesta ciutat entregada a la música i on el cor dels seus habitants batega sempre al ritme de les cançons populars tradicionals del sud d'Itàlia. Nàpols és també la pàtria de la pizza. La Sophie posa mans a... la massa i aprèn l'art de ser un bon "pizzaiolo" amb en Mimmo, un dels pizzers més reconeguts de la ciutat. Impossible ser a Nàpols sense anar a Pompeia on l'investigador francès Jean-Pierre Brun descobrirà a la Sophie un terreny d'investigació poc conegut de l'arqueologia: les recerques olfactives sobre els perfums de l'època! Als contraforts del Vesubi, la Sophie s'incorporarà a una festa de poble, típica de la cultura pagesa ancestral de la zona, en què sagrat és barreja amb el profà, on el tambor i les danses acompanyen un seguit de cants italians que provenen del fons dels temps.
ed2k naroatna 882 2013-09-11 01:14:43
Amb els teus ulls -06- Sicília
A Sicília la Sophie anirà a la conquesta de l'Etna, aquest monstre de 3.000 m d'altura, temut per les seves erupcions, però també apreciat per la fertilitat de la seva terra. Dins l'atmosfera populosa del mercat de peix de Catània, la Sophie i en Pongo es troben amb en Roberto, un pagès implicat en la lluita contra la màfia. Ell durà la Sophie a recollir taronges als vessants del volcà i també la convidarà a la pesca de l'anxova, practicada encara avui en dia pels sicilians d'acord amb les arts heretades de la Grècia antiga. A la vila de Gangi, els habitants del poble faran un gran honor a la Sophie: serà portadora amb ells de la imatge de Santa Rita durant la processó de Pentecostès. La Sophie s'enfrontarà finalment al repte de l'Etna amb en Franco, que ha dedicat tota la vida a recórrer els seus cràters fumejants, a estudiar-ne la diversitat geològica i a apreciar-ne l'estranya màgia.
ed2k naroatna 881 2013-09-11 01:15:30
Amb els teus ulls -07- Badia de Somme
Entre el mar i la terra, la Sophie s'endinsa al cor de la Badia de Somme. En aquesta regió del nord de França, el homes i la natura viuen a mercè dels elements i de les marees. La Sophie hi aprendrà el dur ofici de pescador a peu amb la Reinette, la collidora de barrella, una petita planta que creix a la sorra de la Badia, el gust salat de la qual és una delícia per al paladar. El mateix gust d'aigua de mar que podem trobar també en els xais que pasturen prop del mar: la Sophie i en Pongo descobriran la transhumància de les ovelles a través de la Badia amb en Roland, el pastor. La Sophie aprendrà també a desxifrar el cant dels ocells de Marquenterre i s'iniciarà en una altra de les especialitats d'aquesta regió batuda pels vents: el carro de vela.
ed2k naroatna 809 2014-02-12 00:48:34
Amb els teus ulls -08- Els gegants del Nord
Al nord de França la Sophie va a la recerca dels Ch'tis i de les seves tradicions caloroses i festives. Entre fanfares i majorettes, la Sophie s'inicia en l'art subtil de la "grosse caisse", un gran tambor tradicional, per passar a fondre's amb el Seguici dels Gegants de Bourbourg. Hi coneix en Gédéon i l'Arthurine, colossals marionetes de diversos metres d'alçària, mascotes de la vila ben arreglades per a l'ocasió pels seus habitants. Amb Stefano, el 35è Mestre Campaner, la Sophie ens porta per les inacabables escales del campanar de Douai. A la sala de campanes, la més pesant de les quals fa més de cinc tones, l'Stefano li farà sentir el cèlebre carilló, que desperta la vila des de fa segles. Finalment, gràcies a José, l'amant dels coloms descobrirà aquesta increïble passió, molt estesa a tot el nord: la columbofília i les curses tradicionals de coloms missatgers.
ed2k naroatna 936 2014-01-03 16:19:59
Amb els teus ulls -09- Louisiana
Els cocodrils, el "bayou" i el culte vudú... La Sophie s'endinsa al cor de la Louisiana, aquesta regió amb enorme personalitat del sud dels Estats Units, bressolada per la música que n'ha escrit la seva història: el jazz, el blues i l'ànima que encarnen. És un viatge per una Amèrica diferent, una cruïlla on es troben homes i cultures arribades de tot arreu. La Sophie hi coneixerà els secrets dels rituals vudús. Amb la Charmaine, hereva d'una històrica nissaga de jazzmen, la Sophia entendrà el furor de l'huracà Katrina que va arrasar Nova Orleans i que va deixar la seva empremta a molts barris de la ciutat, avui encara per reconstruir. La Lousiana té una herència francesa que és remunta als seus orígens. La Sophie es troba amb en Norbert, un "cajun" eixerit de 76 anys que encara parla el francès local. Al seu costat la Sophie descobrirà la poesia del seu "bayou" natal, però també els seus perills: els temibles cocodrils que ronden per les aigües turbulentes dels aiguamolls...
ed2k naroatna 798 2014-03-24 20:23:41
Amb els teus ulls -10- Nova York
Nova York suposa la trobada de la Sophie i d'en Pongo amb una ciutat mítica i els seus habitants, que fan batre el cor d'aquesta megalòpoli d'energia única. A Brooklyn, avui un barri en plena renovació, la Sophie hi troba aquests novaiorquesos autèntics que ja no viuen a Manhattan, com la Beth, una autèntica filla de Brooklyn. La Sophie s'inicia als plaers senzills del panet al salmó i es creua amb el barber de barri, com al segle passat. Al forn de la Gran Poma, la Sophie troba una mica d'alleujament i de frescor tot fent una mica de jardineria a l'espai verd per excel·lència de la ciutat: Central Park. Però Nova York és també una ciutat d'espectacles i de llum: la Sophie s'endinsa entre les bambolines de Broadway i de la comèdia musical més popular del moment: "Mamma mia". De les llotges a l'escenari, la Sophie sabrà defensar el seu paper il·luminada pels focus de l'escena?
ed2k naroatna 847 2014-03-24 20:23:46
Amb els teus ulls -11- El Canadà
Avui la Sophie seguirà la ruta de l'oest del Canadà. Amb en Pongo descobrirà l'illa de Vancouver, un lloc únic al món, un santuari de natura verge i protegida.
ed2k naroatna 878 2015-12-08 20:16:56
Amb els teus ulls -12- Hongria
Amb el Pongo, la Sophie descobreix l'anomenada "perla del Danubi": Budapest. La capital d'Hongria, màgica i fascinant, rica en llegendes.
ed2k naroatna 856 2015-12-08 20:17:36
Amb els teus ulls -13- Polònia
La Sophie i el Pongo emprendran un curiós viatge en el temps a Cracòvia, la històrica ciutat polonesa.
ed2k naroatna 824 2015-12-08 20:17:48
Amb els teus ulls -14- Turquia - Capadòcia
La Sophie es proposa descobrir la regió de la Capadòcia de Turquia, que està plena de "xemeneies de fades" i altres formacions geològiques estranyes. La cendra dels volcans i l'erosió han creat un paisatge espectacular.
ed2k naroatna 922 2015-12-08 20:18:01
Amb els teus ulls -15- Grècia
La Sophie es proposa descobrir Kalymnos, una petita illa grega. Amb en Lukas, un escalador experimentat, atacarà l'Odissea, un mur mític de l'illa. Després, entre milers d'abelles, descobrirà la mel de farigola, la gran especialitat culinària local.
ed2k naroatna 878 2015-12-08 20:18:15
Amb els teus ulls -16- Bulgaria
Bulgària és un país de tresors poc coneguts que la Sophie explorarà a través de la vall verdejant de la Stranja, on les tradicions encara són ben vives. Començarà per l'ineludible iogurt.
ed2k naroatna 829 2015-12-08 20:18:31
Amb els teus ulls -17- Venècia
A la ciutat eterna dels enamorats, la Sophie i el Pongo es mouen pels trencalls. La Sophie explorarà la Venècia secreta, la de la gent que fa la seva vida quotidiana en aquesta curiosa ciutat construïda damunt l'aigua.
ed2k naroatna 972 2015-12-08 20:18:43
Amb els teus ulls -18- Hamburg
Al port d'Hamburg, entremig dels portacontenirdors i de les grues gegantines, hi ha una efervescència incessant que espera la Sophie i el Pongo. Aquesta metròpoli contemporània sembla que s'engoleixi el món sencer.
ed2k naroatna 877 2015-12-08 20:18:58
Amb els teus ulls -19- Shangai
Shangai és la megalòpoli de tots els contrastos, on la Xina urbana i futurista conviu amb la Xina ancestral, transformada en cultura del benestar. La Sophie s'hi immergirà, cercant la cara nova d'aquest immensa país oriental.
ed2k naroatna 909 2015-12-08 20:19:12
Amb els teus ulls -20- La Xina rural
La Sophie marxa a la descoberta d'un dels pobles agrícoles més antics del món, els zhuang, al cor de la Xina rural, a la regió muntanyosa de Guangxi, a la frontera amb el Vietnam.
ed2k naroatna 808 2015-12-08 20:19:25
Amb els teus ulls -21- Còrsega
Còrsega, l'illa de la bellesa, és coneguda per les seves platges i la seva mar turquesa. Però la Sophie ha triat les muntanyes abruptes per anar a explorar l'illa. Thoumaggiou, un pastor de Montemaggiore, l'acompanya amb el seu ramat d'ovelles.
ed2k naroatna 812 2015-12-08 20:19:38
Amb els teus ulls -22- Irlanda
Als turons de Connemara, lluny del tràfec de Dublín, la Sophie i el Pongo descobriran una Irlanda desconeguda i càlida, la dels pastors i els criadors de cavalls.En John, un pastor, ensenya a la Sophie i el Pongo a menar el ramat.
ed2k naroatna 858 2015-12-08 20:20:11
Amb els teus ulls -23- Escòcia
A Escòcia, la Sophie emprèn la recerca dels misteris que planen per les valls remotes dels Highlands, una regió rica en llegendes i emocions fortes.En aquest viatge, la guia de la Sophie serà la Louise, una jove escocesa molt peculiar.
ed2k naroatna 942 2015-12-08 20:20:25
Amb els teus ulls -24- Lapònia
La Sophie marxa cap a la Lapònia, a l'extrem nord de Finlàndia, més enllà del cercle polar. Allà coneixerà els samis, el darrer poble indígena d'Europa. Pietri, un cuidador de rens, iniciarà la Sophie a la seva cultura.
ed2k naroatna 893 2015-12-08 20:20:41
Amb els teus ulls -25- Israel
Al cor de l'antiga ciutat de Jerusalem, la Sophie és convidada a una cerimònia religiosa. Entre creients vinguts d'arreu del món, un bon nombre de famílies jueves celebren el bar mitzvà.
ed2k naroatna 950 2015-12-08 20:20:55
Amb els teus ulls -26- Palestina
A Betlem, al cor dels territoris palestins, la terra està carregada d'història i de fervor religiós. La Sophie anirà a descobrir-ho.És una terra on, des de fa segles, cristians i musulmans conviuen en harmonia.
ed2k naroatna 875 2015-12-08 20:21:07
Amb els teus ulls -27- Jordània
Jordània és una terra de nòmades i de pobles antics, dels quals la Sophie i el Pongo seguiran les traces. Al llom d'un dromedari, la Sophie sortirà a explorar el desert mític de Wadi Rum, l'hàbitat tradicional dels beduïns.
ed2k naroatna 838 2015-12-08 20:21:18
Amb els teus ulls -28- Brasil
Al Brasil, la Sophie tenia ganes de descobrir el nord-est, una regió rural i endarrerida, però en plena mutació: gràcies als vents que hi bufen regularment, aquesta zona és un dels millors indrets del món per practicar esports de mar.
ed2k naroatna 892 2015-12-08 20:21:34
Amb els teus ulls -29- Salvador de Bahia
Salvador de Bahia : una ciutat amb un nom evocador, coneguda per les seves festes i la seva música, però sobretot pel fet de ser la capital negra del Brasil. Aquí, la Sophie mirarà de submergir-se en l'ànima africana de Bahia.
ed2k naroatna 861 2015-12-08 20:21:53
Amb els teus ulls -30- Marroc - Marrakech
A la mítica plaça Jemaâ El Fna, la Sophie es veu engolida per un remolí de sons i d'olors: música dels gnawa, olor de dàtils i de taronges... Marràqueix és la ciutat dels sentits. I encara que n'hi falti un, la Sophie compta a aprofitar bé els altres per explorar la ciutat. Primer és l'olfacte que la guia: l'olor forta i nauseabunda de les adoberies tradicionals, on en Mustafa li mostra la duresa d'aquest ofici. Gràcies als artesans d'un dels caravanserralls de la Medina, la Sophie s'informa sobre el treball del cuir i l'art secular de cosir les babutxes. Una de les famílies més antigues de Marràqueix, que prepara la harira, la sopa marroquina típica, convida la Sophie. En unes olles de més de 400 litres de capacitat, la nostra amiga col·laborarà a preparar la sopa que cada vespre degusten centenars de persones a la plaça Jemaâ El Fna, que es transforma en una autèntica cantina a cel obert. Recorrent el jardí Majorelle, la Sophie viurà una experiència xocant: acariciar els cactus de la immensa col·lecció d'aquest pintor francès.
ed2k naroatna 868 2015-12-08 20:22:07
Amb els teus ulls -31- Al país berber
A les muntanyes nevades de l'alt Atles, al sud-est del Marroc, la Sophie i el Pongo descobreixen el país berber. Sota la cruesa del seu clima s'amaga l'hospitalitat llegendària d'un poble càlid que acollirà la Sophie en un poblat remot, en aquests cims elevats. Cada dissabte, el berbers baixen des dels poblets de l'Atlas a abastir-se al mercat d'Asni. Allà, la Sophie coneix en Driss, un noiet del poblat de Tamghist, que la convida a passar uns dies amb la seva família. En aquest llogarret tapiat només fa cinc anys que hi ha arribat l'electricitat. La vida és dura en aquest indret. Els homes han de caminar tres hores cada matí per anar a treballar als poblats veïns, mentre les dones cuiden el bestiar. La Sophie aprendrà a fer herba per als animals i a pintar amb henna. El viatge de la Sophie seguirà fins a Essaouira, on visitarà una cooperativa de dones berbers que fan oli d'Argan segons els mètodes ancestrals. I descobrirà que les cabres s'enfilen perfectament dalt dels arbres!
ed2k naroatna 939 2015-12-08 20:22:52
Amb els teus ulls -32- Madagascar
Avui, la Sophie i el Pongo ens porten a una terra d'aventura, una illa continent entre Àsia i Àfrica: Madagascar. Un viatge al cor dels altiplans malgaixos, a més de mil metres d'altitud, al país dels merina. En aquesta terra roja, on es cultiva l'arròs, la mandioca i la pinya tropical, la Sophie es creuarà amb els últims defensors d'una tradició estranya: l'hira gasy. Des del segle XVIII, a la fi de les collites, grups de pagesos es posen en camí i es converteixen en artistes itinerants. Canten, ballen i escenifiquen els costums dels ancestres. La Sophie segueix un d'aquests grups en el seu periple. Pel camí, els espera una sorpresa : l'últim bosc dels altiplans. Gràcies a l'habilitat de l'Olivier, un escalador professional, la Sophie s'enfilarà pels arbres gegants d'aquesta jungla tropical. Enfilada a vint metres d'altura, entre les branques, la Sophie quedarà fascinada pel cant curiós de l'indri, l'espècie més gran de lemuroïdeus de l'illa.
ed2k naroatna 1392 2015-12-08 20:23:05
Amb els teus ulls -33- L'illa de la Reunió
Als confins de l'oceà Índic, a l'illa de la Reunió, la Sophie i el Pongo van a la recerca dels habitants de les terres altes, els hauts; els reunionesos que viuen als flancs de la "muntanya de foc", el Piton de la Fournaise, un dels volcans més famosos d'aquesta zona. La Sophie primer s'entrenarà a escalar els pendents del volcà amb l'Armand: el primer corredor, campió de curses, que hagi guiat un invident a fer una cursa pel Grand Raid, un dels recorreguts més difícils del món, 160 km corrent pels vessants abruptes de la muntanya. Seguidament, la Sophie i el Pongo accedeixen amb helicòpter al circ de Mafate, el cràter d'un antic volcà inabastable amb vehicle. També donaran un cop de mà al carter repartint el correu, a peu pels poblets de Mafate. Amb l'Eymeric, un espeleòleg professional, la Sophie també explorarà els túnels de lava, sota la roca. Finalment, a la Plaine de Cafres, un poble enfilat a més de 1.000 metres, la Sophie i el Pongo s'iniciaran en la música dels habitants de les terres altes, amb els banjos, els violins i les guitarres.
ed2k naroatna 840 2015-12-08 20:23:17
Amb els teus ulls -34- França - El Queyras
El Queyras és una regió dels Alts Alps, entre Gap i Briançon, on el temps s'ha aturat una mica. Els habitants d'aquesta regió porten la història amb ells. La Sophie hi descobreix l'esperit muntanyenc. En Nicolas, un paranyer, acompanya la Sophie a fer una caminada cims amunt per buscar traces de conills i guineus. Amb els germans Grossan, la nostra amiga descobreix l'escultura amb navalla, una tradició ancestral d'aquesta zona. En Jean Yves la porta al seu estable, on cria 33 vaques. La seva feina és purament vocacional; no té vacances, ni caps de setmana i es lleva cada dia a quarts de cinc del matí. La seva recompensa és l'elaboració d'un formatge meravellós. Finalment, el Pongo esdevé l'estrella d'aquest episodi, quan a en John, un múixer, se li acut una reconversió del dàlmata.
ed2k naroatna 822 2015-12-08 20:23:30
Amb els teus ulls -35- Índia Ahmedabad - Gujarat
Al nord-est de l'Índia, a l'estat de Gujarat, la Sophie i el Pongo s'iniciaran en la rica cultura índia mitjançant trobades impressionants amb les dones d'Ahmedabad.És difícil orientar-se pels carrers bulliciosos i caòtics de l'antiga ciutat. Tant el Pongo com la Sophie es desorienten enmig d'aquest xoc de cultures. Per sort, trobarà bona gent que l'ajudarà a moure's per aquesta societat d'aparença efervescent. En primer lloc, la Rukmini: una dansarina de barattanatyam que li ensenya la poesia dels gestos. L'Anita, una jove mare de família, inicia la Sophie en la religió jaina, l'avatar de l'hinduisme, que defensa el principi de la no-violència envers el proïsme en tots els aspectes de la vida quotidiana. Finalment la nostra amiga anirà a conèixer les teixidores del poble de Sinhol, de la casta dels intocables, acusades d'acumular totes les tares... Fins que van trobar el suport salvador de Sewa, el primer sindicat femení indi, que fa 40 anys que segueix els preceptes de Mahatma Gandhi, un home nascut aquí, al Gujarat, i esdevingut símbol de pau.
ed2k naroatna 840 2015-12-08 20:23:44
Amb els teus ulls -36- Índia Kerala
Kerala, l'estat plàcid i verd del sud-oest de l'Índia, és el domini de l'animal més emblemàtic d'aquest país: l'elefant. Envoltada de jungla i de cocoters, la Sophie descobrirà l'art de cuidar aquests animals monumentals i l'ofici de cornac. Adorat com a animal i venerat en tant que divinitat encarnada per Ganesh, la Sophia trobarà l'elefant pertot en la seva ruta per Kerala. Hi ha veterinaris militants com el doctor Aravind que el protegeixen ferotgement de la sobreexplotació. Però també forma part de la vida quotidiana dels keralesos, sobretot en les manifestacions religioses en el temples, i per això és molt respectat. La Sophie també coneixerà l'art marcial més antic del món, el kalaripayattu, que es practica a Kerala des de fa més de 2.000 anys. Aquest exercici físic, tan bell i coordinat com una dansa, és indissociable del benestar espiritual i corporal. Per preparar els músculs dels combatents i tractar-los les lesions, el mestre de kalaripayattu també és metge. Amb ell, la Sophie descobrirà els secrets de la medicina ancestral de Kerala : l'ayurveda.
ed2k naroatna 860 2015-12-08 20:23:56
Amb els teus ulls -37- Berlín
Berlín és la capital europea de tot el que és alternatiu, però també la que carrega la història del segle XX al seu mur. Entre passat i present la ciutat s'ha construït més enllà dels marges, innovant i cercant nous estils de vida. Per començar la descoberta de Berlín, la Sophie ha de tocar el mur, i ho farà en companyia de la Marie, que tenia tretze anys el 9 de novembre de 1989. Aleshores ella vivia a la República Democràtica Alemanya, a l'últim edifici davant del mur i va veure la caiguda del mur davant de casa seva. Després de la caiguda del mur, molts artistes squatters van ocupar locals abandonats. La Sophie s'aventura en un dels primers locals ocupats el 1993 : una antiga presó nazi. També coneix un grup de dones que s'han inventat una nova manera de viure juntes i de manera solidària en una copropietat exclusivament de dones. En companyia d'en Martin i la Hanina, la Sophie descobreix l'univers dels squats subterranis, on s'organitzen els Vokü, una mena de menjadors vegetarians per als marginats i ajuda a preparar el menjar amb els seus nous companys.
ed2k naroatna 904 2015-12-08 20:24:09
Amb els teus ulls -38- Etiòpia Addis Abeba
A Addis Abeba, la Sophie marxa a la descoberta d'un poble de resistència llegendària que ha travessat els segles corrent. Des de les cinc de la matinada, a la plaça gran de la ciutat, tot el país s'entrena. Hi coneix un dels maratonians africans més importants, Gebregziabher Gebremariam, que fa tranquil·lament 27 quilòmetres cada matí. Per a d'altres, la resistència és una necessitat. La Sophie surt a trobar les llegendàries "dones dels feixos", que arriben a transportar fins a 40 quilos de fusta, durant desenes de quilòmetres, per vendre-les a una població que encara cuina únicament amb carbó. Una jornada que serà una prova dura per a l'esquena de la Sophie, però en què també farà una amiga nova. En acabat, coneixerà un altre exemple de resistència física. En Melaku és un gran ballador d'asmaribe, una dansa tradicional, el més difícil de la qual consisteix a fer rodar les espatlles. La Sophie té dret a tres hores de classes individuals amb el millor expert de la seva classe.
ed2k naroatna 903 2015-12-08 20:24:24
Amb els teus ulls -39- Etiòpia La terra dels gurage
Després d'hores de seguir pistes, la Sophie arriba al poble de Guademar, al cor d'una zona rural molt fèrtil, per descobrir l'ètnia gurage, les seves tradicions, el seu sentit de l'hospitalitat i el seu treball agrícola. Aquí no hi ha electricitat i l'aigua és un bé escàs. Després d'una rebuda gairebé reial al voltant de la cerimònia sacrosanta del cafè, la Sophie s'allotja en una de les grans cases de terra, rodones, del poble. Del teixit a la cuina, passant per la dansa, la Sophie s'integra ràpidament al grup de les dones i s'inicia en els rituals alegres de la comunitat. Descobrirà les tradicions dels cultivadors del bananer d'Abissínia, amb què s'alimenten més de deu milions de persones del sud, fins i tot en períodes de sequera. Un cultiu que protegeix la regió de la fam i desmunta els tòpics sobre Etiòpia.
ed2k naroatna 886 2015-12-08 20:24:38
Amb els teus ulls -40- Making of
En el darrer episodi de la sèrie es revelen uns quants secrets d'aquesta aventura sorprenent que ha dut la Sophie i el Pongo fins a l'altra punta de món. En aquest número excepcional, la Sophie ens mostra com s'ho fa per dur a terme tots aquests rodatges pertot el món. També ens explica d'on prové el Pongo, quina formació té i com és possible transmetre-li ordres. Aquest darrer episodi també és una ocasió per entendre les relacions entre la Sophie, una periodista invident, i els seus diversos interlocutors. Persones sorpreses, sovint, o fins i tot estupefactes, que els entrevisti aquesta jove atípica. Amb imatges inèdites, extretes en viu dels rodatges a través d'una trentena de destinacions i les explicacions de la Sophie i els equips de rodatge, Dans mes yeux permet fer-se una idea de com ha estat possible un desafiament semblant, únic al món, revelat per la periodista.
ed2k naroatna 818 2015-12-08 20:24:49

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.