DVB (TDT) a AVI

Aquí podem trobar un petit manual de com ripejar de TDT a AVI.

Gravar

Em sembla que poca cosa hi ha a dir :-p. Fer servir el programa de la capuradora/sintonitzadora de TDT.

El resultat d'aquest pas es un mpeg2 volcat directament de la TDT al disc dur. Creà "transport stream" mpeg2. Recordar que la TDT envia el video i el audio en format mpeg2, i per tant les capturadores simplement volquen (guarden) el que reben al disc dur, sense cap tractament ni processat.

IMPORTANT: Aquest "stream", POT tenir errors, per tant és MOLT important el següent pas: Demultiplexar.

Demultiplexar

En aquest pas amb el programa "PVAStrumento" o "ProejctX" demultiplexem el mpeg2, obtenint en el video i l'audio separat. REPETEIXO: es molt important aquest pas, el PVAStrumento o ProjectX apart de separar, també corretgeix possibles errors de transmició (frames perduts, desincronització, etc)!

PVAStrumento

Només cal obrir el video amb el PVAStrumento apretant el boto "..." i apretar demux.Un cop apretat demux, configurar la pantalla segons aquestes opcions: (la resta deixem-les per defecte).Nota: el PVAStrumento genera el mpa (audio) amb el següent nom: Nom fitxer DELAY X ms.mpaIMPORTANT: Generarà un fitxer amb el nom habitual + un delay (5ms, -8ms, etc). No hem de tocar res més, més endavant a un lloc ens demanarà aquesta xifra.ProejctX

El programa ProjectX fa el mateix que el PVAStrumento: demultipelxar i corretgir un "transport stream". EL projectX però es mes complex i mes potent que el PVAStrumento. A més, ens arregla directament la desincronització entre el video i el audio, aixi que ja no cal apuntar el delay.

Per fer servir el ProjectX "només" cal obrir-lo, apretar el boto + debaix a la dreta, seleccionar el ".mpg", i apretar a "Quick start".

Tallar

Ara ja tenim un mpv i un mpa (nomfitxer.mpv i nomfitxer.mpa).... ara amb el "MPEG2Schnitt", el tallem (o unim) al nostre gust.

Només cal executar el MPEG2Schnitt, i obrir el Nom fitxer.mpv. Ell automaticament obrirà el video i el audio (si tenen el mateix nom).

Per tallar, només cal moure's pel video i apretar IN al inici de un tall que volguem INCLOURE al video final, i OUT al final de tall. O sigui, NO hem de tallar els anuncis, hem de seleciocnar el video que volem incloure al video final. Un cop tenim un troç de video seleccionar, apretem New, i afeguirem el troç de video al Cut list.

Repetim el procés tants cops com sigui necesari, per obtenir el video final.

Per acavar, apretem cut, i guardem el video desitjat.

Nota: el Mpeg2Schnitt NO comprova si es sobrescriu el video original, així que seleccionar com a destí un video amb nom diferent del original, per exemple: nomfitxer_tallat.mpv.El resultat es un nou .mpv i .mpa (per exemple: nomfitxer_tallat.mpv i nomfitxer_tallat.mpa).

Nota: si el video te anuncis, es posibles que el PVAStrumento ho haurà detectat generant fitxers: nomfitxer01.mpv nomfitxer02.mpv etc. Aleshores en comptes de tallar s'haura d'unir, amb el MPEG2Schnitt mateix un altre cop. Només cal obrir els diversos mpv's i anar tallant la part detijada de cada video.

Avis: Manual especific d'aquets 3 primers pasos a: https://www.doom9.org/index.html?/DigiTV/dvb-basics.htm

Crear projecte "DGIndex"

Amb el DGIndex obreim el video i crem un projecte, que obrirem despres amb el Gordian Knot.

https://www.doom9.org/index.html?/mpg/dgindex.htm Nota: ens podem saltar lo del F5, ja que ja SABEM segur el format de viedo (4:3, que el video està interlaçat, etc) .... no cal comprovar-ho.

Gordian Knot

Ara ja tenim: *nomfitxer_tallat.mpv *nomfitxer_tallat.mpa *nomfitxer_tallat.d2v (el projecte creat pel DGindex).

Ara "nomes" cal obrir el Gordian Knot, i comprimir el video i audio.Pasos: *Apretar el boto Open de baix a la esquerra i obrir el ".d2v". '''NO TANCAR la finestar amb el video que s'obra.''' *Anar a la pestanya "bitrate". Especificar el tamany en MB de que volem el video, i el bitrate/tipus d'audio. Això es per calcular el bitrate necessari de video. *Pestanya "resolution". Aqui apretar a "auto crop". Si cal, ajustar el crop per que al primer aspect ratio quedi un numero lo mes proper a 1.3333 posible. A width and heigh focar: 640x480 (farem un petit resize, que millorarà la qualitat del video despres del desinterlaçat). A més, aixi després del crop, tindrem una resolució standard ... sino ens pot portar problemes. *Ara anem a al finestar del video ... apretem a "save and encode".

Configurem la finestra "save .avs". Aqui les opcions son: *Resize: "Lancros". *Noise fiter: Depend de la qualitat del video. "litel noise". *Field operations: "Field deinterlase". *Marcar: Aply fileter before resizing (slower).

Apretem al boto "now". Aixo fa una ptimera pasada rapdia del video per comprovar la qualitat.

Quan acavi, a la finestra del gordian, al la dreta del boto Load, sortirà un %.

Aquest % ha d'estar al voltant de 60, mes de 80 es inecessari. Si esta per sota de 40-50, ficar mes MB al fitxer, si esta per dalt de 80, treure MB al fitxer. (a la pestanay bitrate). *A la pestanya Options, configurar el Xvid al gust del consumudir ... A mi em doan bon resultat la seguent configuració: https://www.divxhouse.com/manuales/captura/xvid/1pasada.php

Ara ja ho tenim tot llest, per anar a la finestra del video un altre cop, i apretar "save &encode".

Ara ja podem donarli a save un altre cop. Obrirà un altre finestra .... Aqui hem de marcar: *Multipass. *Anar a la pestanya "Audio 1", seleccionar el nomfitxer_tallat.mpa, i tornar a ficar el format d'audio dessitjat. IMPORTANT: Us recordeu que us he fet apuntar al segon pas el delay ??? pos l'heu de ficar en aquesta pestanya ! (marcant negative en cas que el delay sigui negatiu). *Anar a al pestanya "video", marcar "recalculate bitrate if needed" ... i PER FI .... ja podem donarli a "save job & encode".

Nora: ara si volem, podem repetir el proces X cops, per varis videos, i al final, que els comprimeixi tots en serie.

Descàrregues

TOTS els programes, els podeu baixar de: https://www.doom9.org

Mes informació

Aquest manual es una adaptació de la guia: https://www.doom9.org/index.html?/DigiTV/dvb2divx.htm

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.