Sèries

Torchwood

Any:
2006
Categories:
Sèrie
Generes:
Ciència Ficció, Drama
Descripció:
"Torchwood" és un anagrama de "Dr. Who". Perquè vindrien a ser sèries similars, però no del tot. Sèries que s'assemblen però que no són la mateixa. Perquè "Torchwood" és una visió encara més passada de voltes, fosca i adulta de la sèrie del doctor britànic. La podrem veure d'estrena el proper 4 de juliol al Canal 3XL, que n'ha comprat els drets i planeja emetre-la sencera, inclosa la quarta temporada que és a punt d'estrenar-se al Regne Unit.Però malgrat que "Torchwood" és un "spin-off" de "Dr. Who", la idea de la sèrie és molt anterior a la nova etapa del doctor. Va ser el 2002 quan Russell T. Davies donava voltes a una sèrie inspirada en produccions nord-americanes com "Buffy" o "Angel" i va crear el projecte "Excalibur", que seria una història amb elements sobrenaturals i de ciència-ficció i un caràcter adult. Com ja pots deduir, aquesta idea va quedar oblidada en un calaix.

Davies la va recuperar al final de la segona temporada de "Dr. Who". En aquella època, feia servir la paraula "torchwood" per enviar les cintes de "Dr. Who" del rodatge a l'estudi. Amb aquest nom en clau evitava que ningú tingués temptacions de robar-les... va ser aleshores quan aquest nou nom va connectar al seu cervell amb la seva idea d'"Excalibur" i va decidir tirar endavant aquella antiga sèrie en forma de sèrie associada a "Dr. Who". Així va ser com va donar forma a "Torchwood", una sèrie que s'emetria en la franja posterior de "Dr. Who" i que permetia un tipus de contingut més adult, cosa que es nota especialment en la forma de tractar la sexualitat, mostrant les relacions homosexuals i lesbianes com a quotidianes (una temàtica que el mateix Davies ja havia tractat a "Queer As Folk" i "Bob & Rose) i també en la violència i recursos propis del gènere del terror. La sèrie es trasllada a Cardiff, on un equip de personatges lluita contra alienígenes. El seu líder és el capità Jack Harness (un esplèndid John Barrowman), un exconvicte que, a diferència del Doctor Who, s'inclina més per l'acció a l'hora de resoldre els problemes. El personatge és el principal lligam entre "Torchwood" i la sèrie mare, ja que ja havia aparegut a "The Empty Child", episodi de la primera temporada de "Dr. Who".

"Torchwood" es va consolidar ràpidament a la seva franja i es va guanyar l'admiració tant dels seguidors de "Dr. Who" com d'espectadors que no seguien les aventures del doctor. El seu èxit ha estat progressiu i recentment ha arribat a les oïdes de la indústria nord-americana, cosa que ha portat Starz a coproduir la quarta temporada, que diuen que serà la més espectacular.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB 1 1a Temporada (Versió SD) Completa!! 2006 2011-07-07 01:45:25
HDDVD+DVB 1 1a Temporada (Versió HD) 2006 2011-07-11 15:11:56
DVD+DVB 2 2a Temporada (SD) Completa!! 2008 2012-03-23 20:20:08
DVD+DVB 3 3a Temporada Completa!! 2009 2012-07-03 01:10:49

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.