Programes de TV

GR Gran Recorregut - Barcelona - 4a Temporada - Terres del Sud

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1250kbps, 25fps, 704x396 (16:9)
Codec audio:
MP3 @ 128 kb/s CBR, estèreo 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x01- Sorpreses sensorials
En aquesta primera ruta per les terres del sud anem del Baix Penedès a l'Alt Camp. Encetem el viatge des del Vendrell, una ciutat molt musical, on seguim les petjades del músic català més universal i aprenem com es balla la dansa nacional de Catalunya. A partir d'aquí agafarem la bici i fem via per Santa Oliva, l'Arboç i visitem la Giralda. No, la de Sevilla, no, la d'aquí! I també collim escaroles per fer un xató molt, molt rural, podríem dir. Continuem per la Bisbal del Penedès, Rodonyà, Montferri i Bràfim; fins a Cal Garriga, una casa senyorial que desprèn una enigmàtica energia, i on vivim una trobada que ens porta fins a Nulles per viure una sorpresa molt sensorial... I el Marc ni s'ho espera!! En total uns 40 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets a peu i en bicicleta. Un bon menú per començar... No trobeu?
ed2k naroatna 1467 2013-04-16 00:52:54
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x02- Mirant al cel
Avui ens mourem per Valls, una ciutat plena d’icones. I començarem, primer de tot, visitant un amic del Marc, l’Àngel, que ens prepararà un copiós esmorzar de forquilla. Després per fer baixar l’àpat, coneixerem el casc antic de Valls i pujarem a la torre del campanar més alt de Catalunya per conèixer l’instrument més tradicional de la nostra cultura: la gralla. A continuació, deixarem la ciutat per anar fins a Vallmoll i la Masó, on aprendrem com es cull la ceba més famosa: el calçot. Seguirem els passos de Josep Maria Espinàs fins a Alcover i d’allà tornarem a Valls on, com no podia ser d’una altra manera, farem una bona calçotada. I per acabar d’arrodonir el dia, viurem des de dins el món dels castells. I ho farem de la mà de les dues grans colles de la ciutat, la Vella i la Joves; entre les quals hi ha una forta rivalitat. En total, uns 25 quilòmetres, fets a peu i en un sol dia.
ed2k naroatna 1400 2013-04-22 01:00:30
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x03- La Ruta del Cister - 1a part
Comencem La Ruta del Cister, i la farem en dos parts. En la primera, sortirem de Santes Creus i enfilarem el camí pedalant en direcció al Pla de Santa Maria, on aprendrem la tradició de la pedra seca amb un mestre margener. Continuarem fent via pel GR 175 passant per Figuerola del Camp, Prenafeta i Montblanc; bressol de la llegenda de Sant Jordi i lloc perfecte per fer un sopar típicament medieval... I acabarem aquest dia tan intens arribant fins a Poblet, a l’hostatgeria, on farem nit. L’endemà al matí recorrerem els murs del monestir amb el pare prior, un monjo que és físic quàntic! Seguirem cap a l’Espluga de Francolí, per visitar la seva misteriosa cova; i, finalment, arribarem a l’últim punt d’aquesta primera part: el santuari del Tallat, un lloc impressionant on viuen els dos únics eremites que hi ha a Catalunya. En total uns 52 quilòmetres, dividits en dos jornades, fets íntegrament en bicicleta... I, sobretot, amb una mica de fe a les butxaques!
ed2k naroatna 1418 2013-04-29 00:53:53
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x04- La Ruta del Cister - 2a part
Avui continuem la Ruta del Cister on la vam deixar, a la serra del Tallat. Des de Montblanquet, concretament. I anirem direcció a Vallbona de les Monges, on descobrirem el seu monestir i, també, l'impressionant parc eòlic. Acabarem aquesta segona jornada a pocs metres d'aquí, a Rocallaura, fent nit a l'antic balneari i bevent-ne l'aigua miraculosa d'una manera molt especial. L'endemà al matí passarem per Belltall, Forès i Rocafort de Queralt, on farem cargols dolços i picants alhora! Després tirarem cap a Montbrió de la Marca, el Pont d'Armentera, el lloc idoni per fer una bona sessió de teràpia amb animals. I, finalment, acabarem a Santes Creus, visitant-ne el monestir, l'únic deshabitat de la ruta... -o això crec- i coneixent el taller del "Pepitu" Cunillera, un sabater molt particular! En total, 56 quilòmetres, dividits en dues jornades i fets amb bicicleta... Tot per acabar aquest repte vital, que no ens deixarà de sorprendre ni un instant.
ed2k naroatna 1496 2013-05-05 13:05:52
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x05- Muntanyes de Prades
La ruta d’avui transcorrerà íntegrament per les muntanyes de Prades. I comencem ben d’hora, participant a la Marxa Dufour que es fa cada any a Capafonts, una manera interessant de fer exercici i orientar-nos alhora. I de mullar-nos, però això sovint ja va bé... I cap a Prades, que necessitarem descansar el cos després d’aquest dia tan llarg. Perquè l’endemà, un altre cop ben d’hora, anirem a caçar bolets amb una família d’experts boletaires. I després els cuinarem, no patiu! I per acabar, ens espera un itinerari impressionant: travessarem els Avencs de la Febró, farem una Via Ferrada i visitarem el poble abandonat de la Mussara. Un indret maleït on, diuen, hi ha una porta cap a una altra dimensió. A veure com acaba, això... En total, uns 30 quilòmetres, dividits en dues jornades i fets a peu. Ja veureu quin viatge!
ed2k naroatna 1379 2013-05-25 10:07:53
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x06- Tarraco Viva
Avui descobrirem Tarragona, la nova i l’antiga, totes dues. Començarem vivint la Tarragona actual: passejant pel nucli antic, visitant els carrers del centre? I en arribar al Serrallo, un tarragoní de soca-rel ens durà a fer un trajecte en “golondrina”. A continuació ens allunyarem una mica del centre pel camí de Ronda, un recorregut fantàstic que ens durà fins al Castell de Tamarit, just a la desembocadura del riu Gaià on, per causes de força major, descobrirem un hort amagat, molt especial. I acabarem fent nit en un bungalou. L’endemà, de tornada, ens endinsarem de ple a l’antiga Tarraco: baixarem a les profunditats de la seva cova urbana; gaudirem del Festival Tarraco Viva; cuinarem un plat típic romà dalt del Pretori; i, finalment, saltarem a l’arena de l’amfiteatre per saber com eren realment les lluites de gladiadors, amb autèntics gladiadors. Que bé que sona tot plegat, oi? En total, uns 20 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets a peu, en “golondrina” i... en màquina del temps. Perquè hi haurà moments que no sabreu on som.
ed2k naroatna 1367 2013-05-25 10:08:35
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x07- Un camí ple de paisatges
Avui viurem plenament una comarca sorprenent: el Priorat! Començarem a la cartoixa d’Escaladei, bressol d’aquesta terra. Just al costat, a la Conreria, ens arribarem a la botiga del Fernando i, en 4x4, anirem fins a Cabacés per aprendre com s’elabora l’oli. D’allà seguirem la xarxa de camins: travessarem el Pont de Cavaloca, pujarem al Grau de la Figuera i coneixerem el Rafel, un fotògraf enamorat del paisatge. Passarem per la Vilella Baixa, coneguda com la Nova York del Priorat; la Vilella Alta, Torroja, on aprendrem a conrear la vinya amb tracció animal, i acabarem la jornada al Mas d’en Gregori, on farem nit. L’endemà ens despertarem amb energia fent les Vies Altes! Continuarem la ruta del vi per Porrera, Poboleda, on ajudarem a fer la verema en un celler ecològic; I, finalment, Cornudella de Montsant, on cuinarem la típica truita amb suc. En total, uns 45 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets a peu i en 4x4; per uns camins plens de paisatges... preciosos, ja ho veureu!
ed2k naroatna 1355 2013-05-25 10:09:15
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x08- Un peix sobre una vespa
Avui creuarem per primer cop la frontera de les Terres de l'Ebre. I per fer-ho començarem a Reus, passejant en vespa pels seu nucli antic, i aprenent com es pren el vermut a la manera tradicional. Seguirem en vespa fins a Riudoms, què és on diuen que va néixer Antoni Gaudí... O potser no? Bé, després ho esbrinarem... I arribarem a Cambrils, on se'ns gira feina marinera: primer, a la llotja ajudant els pescadors. Després cuinant, amb el Joan Bosch, un mestre de la gastronomia. Anirem a descansar i, l'endemà, obrirem d'hora el mercat per posar-nos rere el taulell a treballar... Què us sembla? Doncs aquí no s'acaba la història. Per acabar la ruta, agafarem el tren que baixa la costa fins a l'Ametlla de Mar, i viurem una experiència in-cre-ï-ble: el Tunatour. Però val més que no us n'avanci res... En total, uns 50 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets a peu, en vespa, en tren i nedant.
ed2k naroatna 1386 2013-06-07 01:03:51
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x09- La Via Verda
Avui recorrerem la via verda de la Vall de Safán, al seu pas pel Baix Ebre i la Terra Alta. I començarem a Tortosa, una ciutat il·lusionadora, humanista?, on coneixerem una de les tradicions més arrelades a la població: la Festa del Renaixement i els seus abanderats. Agafarem la bici, passarem el pont del tren, i a partir d’aquí farem via seguint el curs de l’Ebre passant per Roquetes, Jesús, Aldover i Xerta; el poble dels cítrics, que, a més, tenen un component molt especial. En sortir visitarem l’Assut, i poc després, farem nit a l’antiga estació de Benifallet. L’endemà començarem esmorzant a Pinell de Brai, al més pur estil dels pagesos. Sabeu què és una clotxa? Després ho sabreu. Continuarem pel Santuari de la Fontcalda, Prat de Comte, on aprendrem com es fa el seu preuat aiguardent. Travessarem Bot, Horta de Sant Joan i acabarem a Arnes, a casa de la Teresa, una artesana encantadora i que, a més, té llum pròpia. En total, 49 km, dividits en dues jornades i fets íntegrament en bicicleta.
ed2k naroatna 1375 2013-06-11 00:55:13
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x10- Els Ports
Avui ens endinsarem al massís dels Ports. I el tret de sortida el donarem a La Sénia. Primer, aprenent com es fa un dolç típic, la manjoia. I després, visitant el seu camp d'aviació. A continuació, amb un guia del Parc Natural dels Ports, anirem en cotxe fins a Fredes, al País Valencià. Des d'allà, pujarem pel GR7 fins al refugi de la Font Ferrera. L'endemà ens llevarem molt aviat per fer les feines de guarda, a primer hora, com li agrada al Marc. Després, farem una excursió fins al tossal del Rei, un cim que està entre Catalunya, l'Aragó i el País Valencià. I, de baixada, ens acoblarem amb els GRAE per fer un simulacre de rescat. En total, uns 40 km, la meitat dels quals els farem en cotxe, i dividits en dues jornades.
ed2k naroatna 1460 2013-06-16 14:12:54
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x11- Allà on Catalunya s’acaba... O on comença
Avui descobrirem la comarca del Montsià i el delta de l'Ebre! Començarem passejant en bici elèctrica entre les llacunes del Parc Natural i gaudint d'un paisatge amb una fauna i una flora exuberants... Molt a prop, coneixerem un dels oficis més tradicionals del Delta, el de musclaire, amb tot un expert: l'avi Agustí. I a continuació, anirem fins a Sant Carles de la Ràpita, on, amb el Jordi, comprarem peix i marisc a la subhasta i, tot seguit, els cuinarem. I com que acabarem tard, ja hi farem nit. L'endemà agafarem rumb sud direcció les Cases d'Alcanar, Alcanar i Ulldecona, fins a un restaurant on menjarem a la inversa! I acabarem la jornada a l'ermita de la Pietat on, per casualitat, toparem amb un assaig dels Pepet i Marieta. En total, uns 35 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets a peu i en bicicleta elèctrica.
ed2k naroatna 1389 2013-06-24 17:54:02
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x12- Lo riu és vida
Avui la ruta recorrerà l'últim tram del riu Ebre abans d'arribar al Mediterrani. Començarem a Amposta, a bord d'una llanxa, deixant-nos endur riu avall fins a Deltebre, per acostar-nos a l'esdeveniment de l'any: la Festa de la Sega, on farem moltes coses. Primer, aprendrem a segar amb lo Polet, tot un mestre; després, amb els Quicos compondrem una cançó; ens quedarem a l'arrossada popular i, per arrodonir el dia, el Marc posarà a prova la seva veu en el gran concurs de jota cantada. Amb un final bastant inesperat, ja ho veureu! A continuació travessarem el riu per visitar Sant Jaume d'Enveja, on parlarem d'un tema polèmic: el transvasament. Continuarem amb la llanxa fins a Riumar per fer-hi una escultura de sorra molt especial. I, finalment, agafarem un caiac per acompanyar l'Ebre fins a fer-se mar. En total, uns 25 quilòmetres fets en diferents mitjans aquàtics i en un sol dia. Una experiència clara, dolça i salada, com l'aigua d'aquesta terra tan genial.
ed2k Petiso 1206 2013-10-07 20:35:15
GR Gran Recorregut - Barcelona -4x13- Sudvenirs
Una última ruta que ens servirà per repassar el nostre periple per les terres del sud. I, tot i que no podrem fer-ho tot, sí que tindrem temps per veure'n una part important. Us en recordeu? Vam començar al Vendrell passant per Valls, Montblanc, Vallbona de les Monges, Prades, Tarragona, el Priorat. Reus, Cambrils, l'Ametlla de Mar, Tortosa, Pinell de Brai, Arnes, la Sénia, els Ports, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i Alcanar. Han estat gairebé 500 km, recorreguts per 11 comarques, per 67 poblacions, on hem gaudit d'infinitat de productes, oficis, tradicions, festes, receptes...
ed2k naroatna 1236 2013-07-09 23:20:14

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.