Programes de TV

GR Gran Recorregut - Barcelona - 3a Temporada - Pirineus 2

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1250kbps, 25fps, 704x396 (16:9)
Codec audio:
MP3 @ 128 kb/s CBR, estèreo 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x01- Seguint el curs de la xisqueta
Per inaugurar la nova temporada del programa, el Marc segueix el rastre de la xisqueta, l'ovella típica d'aquesta zona del Pirineu, a través d'un viatge que va del pla de Corts a la vall d'Àssua, i que descobreix alguns dels indrets més espectaculars del Baix Pallars. La ruta que segueix comença a l'estany de Montcortés i passa per Peramea, Gerri de la Sal, el congost de Collegats, Baro, Montardit de Baix, Sort, Rialp, Altron, Caregue i acaba a Llessui. Durant el trajecte aprèn com es tenyeix la llana amb tints naturals, fa barranquisme al barranc de l'Infern, descobreix en què consisteix l'Escola de Pastors, puja en bici per la vall d'Àssua, cuina pollastre de corral a Casa Bellera i coneix una pastora poc convencional que el porta al Triador, la baixada de 4.000 ovelles després de passar tot l'estiu dalt de la muntanya.
ed2k r5004 1433 2013-02-24 18:01:05
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x02- Tàndem a la pallaresa
Seguim al Pallars Sobirà, aquest cop per fer-ne la part nord, des de la vall de Cardós fins a les valls d'Àneu. La ruta començarà a Ribera de Cardós i passa per Tírvia, Llavorsí, Espot, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Guingueta, Escalarre, Gavàs, Esterri, Isavarre, Borén, Isil i acaba a Alós d'Isil. Durant el trajecte practicarem ràfting per la Noguera Pallaresa, farem una ruta a peu per l'estany de Sant Maurici visitant els Encantats, reviurem el Doctor Music Festival amb els 4t 1a (Quart Primera) i 4 vaques, munyirem cabres per fer formatge artesanal, assitirem al festival Esbaiola't, on el Marc aprendrà a fer salts mortals en llit elàstic; i, finalment, farem una ruta en tàndem per les valls d'Àneu fins a Alós d'Isil.
ed2k naroatna 1363 2013-03-05 00:24:48
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x03- Una llengua molt viva
La Vall d'Aran ens obrirà les portes per mostrar-nos tota la seva impressionant bellesa, i ho farà en aranès, perquè en aquesta ruta volem descobrir aquesta llengua autòctona i demostrar que està molt més viva del que sembla. La ruta que seguirem començarà a Bagergue i passarà per Unha, Salardú, Escunhau, Betren, Vielha, Arròs, Es Bordes, Bossost, Lles i acabarà a Bausén. Durant el trajecte aprendrem a cuinar olla aranesa, anirem a classe d'aranès, ens endinsarem en l'impressionant patrimoni natural de la vall visitant dos salts d'aigua: eths Ulhs deth Jueus i eth Saut deth Pish; coneixerem per què els esturions de la Vall d'Aran estan considerats els que donen millor caviar, i el tastarem; i acabarem amb el grup Bramatopin, cantant cançons tradicionals araneses i coneixent una romàntica però tràgica història d'amor.
ed2k naroatna 1340 2013-03-05 00:25:30
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x04- De vall a vall
Avui el nostre viatge comença a la Vall d’Aran i acaba a la Vall de Boí. Sortirem de Casau, el balcó de Vielha e Mijaran, i travessant el seu famós túnel farem un tram llarg de carretera passant per Senet de Barravés, Vilaller i després ens endinsarem de cap a la Vall de Boí. I què no podem deixar de fer aquí? Doncs sobretot descobrir el seu romànic, una meravella. I acabarem el dia a Erill la Vall, on coneixerem uns germans molt vinculats a la vaca bruna: amb un la pasturarem, i amb l’altre... la tastarem. L’endemà matinarem per passejar pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Anirem a Barruera per aprendre a tocar l’acordió diatònic... I tancarem la ruta anant de falles. A València no, a Durro! Una festa emblemàtica on... Només espero que el Marc no acabi socarrimat! En total, uns 60 Km, repartits en dues jornades, fets a peu i en cotxe. Què, us animeu?
ed2k naroatna 1356 2013-03-13 01:24:18
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x05- Pura energia
vui el nostre viatge transcorrerà pel Pallars Jussà, des de la Vall Fosca fins a Tremp! Començarem, doncs, a la capçalera de la Vall, a l’estany de Sallente. Primer pujarem en telèferic a l’estany Gento, i després baixarem a l’interior de la muntanya per descobrir la central hidroelèctrica més gran de Catalunya. A partir d’aquí, travessarem la Vall de dalt a baix per anar fins al seu límit, Senterada, a Casa Leonardo concretament. Una fonda de les de tota la vida, ideal per tastar la Girella, i per descansar, perquè aquí hi farem nit. L’endemà matinarem per visitar la Pobla de Segur, on agafarem el tren dels llacs fins a Salàs, un poble ple de botiguetes molt especials. Passarem per Talarn, per endinsar-nos de ple en el món del vi, i parlo literalment. I acabarem la ruta a la capital, Tremp. En total uns 50 quilòmetres, repartits en 2 jornades, fets a peu, en cotxe i en telèferic... A veure si després de tot se’ns encén la llumeta!!
ed2k naroatna 1318 2013-03-13 01:24:54
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x06- El mont més sec
Benvinguts sigueu a un nou GR! Avui la nostra ruta travessarà d’extrem a extrem la serra del Montsec. Començarem a Vilanova de Meià, on coneixerem una raça autòctona de cabra en perill d’extinció. Després enfilarem camí fins a Sant Martí de Barcedana, a una casa rural on fan unes confitures per llepar-se’n els dits! Uuum! Passarem per Sant Cristòfol de la Vall, Llimiana i arribarem a l’embassament de Terradets, el lloc perfecte per tastar la millor cuina de la terra, però amb un toc molt innovador. Ah! I ja hi farem nit. L’endemà començarem la jornada a sobre d’un caiac, remant pel pantà. Anirem a Guàrdia de Noguera, al castell de Mur, i ens endinsarem a la vall d'Àger, on gaudirem, primer, del cel des de la terra, observant l’univers amb un telescopi; i, posteriorment, de la terra des del cel, practicant el parapent. I acabarem al congost de Mont-rebei, l’anomenat Gran Canó català. En total 65 km, repartits en 2 jornades, fets a peu, en cotxe i en parapent. Un món molt sec, però amb molta vida, ja ho veureu!
ed2k naroatna 1305 2013-03-18 23:52:24
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x07- Un mar de muntanyes
Benvinguts sigueu tots a un nou GR! Avui la ruta ens portarà des de la Noguera fins a l’Alt Urgell. Començarem a la Baronia de Rialb, on buscarem un fong molt preuat per la gastronomia: la tòfona! I després continuarem per Ponts, Bassella, Ogern i Oliana, on el Marc aprendrà a jugar a la botifarra! L’endemà matinarem per anar a pescar truites al riu Segre, però sense mort, eh?! I anirem fins a Tragó i a Peramola, on cuinarem una coca de bolets amb allioli de codony. A Coll de Nargó descobrirem com era la Catalunya de fa milions d’anys, i qui l’habitava. I, finalment, acabarem a Organyà, bressol de les “Homilies” i de la nostra llengua. En total, uns 66 quilòmetres, fets a peu i en cotxe. Tot per navegar sense vaixell entre mil·lennis d’història!
ed2k naroatna 1327 2013-03-18 23:53:06
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x08- El ball del gegant
Avui a la nostra ruta travessarem el Solsonès. Començarem el viatge al monestir de Sant Pere de Graudescales, a la Valldora, passarem per Sant Lleïr i des d’allà enfilarem camí cap a la Serra de Busa, un mirador natural simplement espectacular. Des d’aquí passarem pel Pantà de la Llosa del Cavall, i a la vora recuperarem energies cruspint-nos unes patates amb fredolics. I per acabar aquesta jornada tan esportiva, arribarem fins a Sant Llorenç de Morunys, on el Marc aprendrà a jugar a les bitlles catalanes! L’endemà, de bon matí, seguirem un tram del Camí dels Bons Homes fent marxa nòrdica, passant per Timoneda, Lladurs i fins a Solsona. I un cop a la capital, coneixerem els gegants més bojos de Catalunya, una tradició genial!! Vaaa... I acabarem de Carnaval. En total, uns 45 quilòmetres, repartits en dues jornades, fets a peu i... I prou, avui només a peu, que ja va bé de tant en tant!
ed2k naroatna 1232 2013-03-28 20:55:06
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x09- Viatge al centre de la nostra terra
Avui la ruta ens portarà des del Solsonès fins al Bages. El punt de sortida el marcarem al centre geogràfic de Catalunya, el santuari de Pinós. I des d’aquí anirem fins a Ardèvol, on es fa cada any un dels actes nadalencs més coneguts de la zona: el pessebre vivent... A veure si endevineu quin paper li tocarà fer al Marc... L’endemà, ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora, començarem a Su, fent un bon esmorzar, i anirem primer al Miracle, i després a Freixinet per conèixer com s’estudia en una escola rural. Seguirem per Cardona, la ciutat de la sal, on aprendrem a treballar-la des d’un punt de vista molt artístic. I, finalment, arribarem al nostre últim destí, Valls de Torroella, on farem cervesa artesana, bona no, boníssima! En total, uns 50 quilòmetres repartits en dues jornades, fets a peu i en cotxe. Passejant-nos per la frontera que forma l’imponent Prepirineu!
ed2k naroatna 1339 2013-03-28 20:55:45
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x10- Anem de colònies
Avui el viatge ens portarà del Berguedà fins al Bages, pels orígens industrials de la nostra terra. Marcarem el punt de sortida a Berga i anirem fins a Graugés, on visitarem una granja de gallines de pagès. A partir d’aquí començarem la “Ruta de les Colònies”, a Cal Rosal, passant per l’Ametlla de Casserres, Gironella, Viladomiu Nou, on visitarem la Torre de l’Amo; i arribarem fins al Guixaró, on, després de tant caminar, pararem en una antiga fàbrica per cuinar un plat típic del Berguedà, el blat de moro escairat. L’endemà visitarem Puig-reig, Cal Pons i la Colònia Vidal, un espai únic on viurem com era l’escola en temps de les colònies. I, finalment, passarem per l’Ametlla de Merola i arribarem a Navàs, on aprendrem, amb el seu esbart dansaire, un dels balls més tradicionals de Catalunya: el ball de bastons!! En total, uns 26 quilòmetres dividits en dues jornades i fets exclusivament a peu!
ed2k naroatna 1268 2013-04-02 00:41:51
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x11- Vespre de llegendes
Avui viatgem fins al Lluçanès, una comarca de transició molt singular on viurem un capítol especial, ple de sorpreses. Primer coneixerem al garrins de Cal Pujols, després descobrirem com eren les bruixes segles enrere. Ens cruspirem uns suculents canelons farcits de suculents peus de porc i, finalment, baixarem als averns per aprendre com és l’ofici de diable. Ja veureu... Ens espera un vespre envoltats de llegendes, seguint el ritme del foc, per un món realment màgic.
ed2k naroatna 1325 2013-04-02 00:42:40
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x12- La gran àgora - Vic
En aquest nou viatge ens centrarem a conèixer Vic, i una mica els seus voltants. Així que començarem, a la Plaça Major, eix comercial de la ciutat, seu d’un mercat on podem comprar de tot, sobretot els millors productes. I amb la compra feta, ens acostarem fins a Calldetenes, a un restaurant de renom internacional, on aprendrem que l’alta gastronomia és més accessible del que sembla. Des d’aquí anirem a Folgueroles, el poble de Mossèn Cinto Verdaguer, i a peu tornarem a Vic pel camí del Bisbe i Abat Oliba, i hi farem nit al seu alberg. L’endemà matinarem per fer una bona passejada pel casc antic, pujats en un segway i amb una audioguia molt especial! La visita ens descobirà places i placetes precioses, ja veureu! Després anirem a fer l’embotit més representatiu d’aquesta ciutat: la llonganissa. En total uns 15 quilòmetres, repartits en dues jornades, fets a peu i en segway! En una ruta molt gastronòmica i amb algun que altre problema de comunicació...
ed2k naroatna 1306 2013-04-12 00:44:01
GR Gran Recorregut - Barcelona -3x13- Pirineus - Diari de ruta - Resum
Benvinguts al darrer GR que farem pel Pirineu i Prepirineu. Avui tancarem el cercle tornant al lloc de sortida, i aprofitarem per repassar el llarg i intens viatge que hem fet per la Catalunya Vella; travessant d’extrem a extrem aquest apassionant territori i recordant les mil i una aventures que hem viscut. Així que en aquest Gran Recorregut tan especial ho recordarem tot, o gairebé tot. Començant des de Girona a Begur, creuant la Costa Brava fins a Portbou, endinsant-nos cap a l’interior per Figueres, Olot, Ripoll, Puigcerdà, La Seu d’Urgell...; i creuant tota la Serralada fins a la Vall d’Aran. Després baixarem a la Vall d’Àger, pujarem una mica fins a Organyà, tirarem recte per Solsona, Berga, Vic...; i tornant un altre cop a Girona, punt d’origen i final. En total han estat 25 etapes, més de 1200 Km de ruta, gairebé 150 pobles i molts personatges irrepetibles que han fet que aquesta història hagi estat tot un camí vital... Sobretot pel Marc!
ed2k naroatna 1303 2013-04-12 00:44:45

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.