Programes de TV

Un lloc per viure

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 1.1 @ 1250 kbps
Codec audio:
MP3 128 kbps
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Un lloc per viure -01- Capítol 01
En el primer capítol d'"Un lloc per viure" coneixerem l'Estrella. Té 38 anys i està separada. Té dificultats per trobar un pis de lloguer per a ella i els seus dos fills a Sant Feliu de Llobregat. Fa 4 mesos que busca un pis de lloguer. El seu pressupost és de 400 ¿. Comença a mirarimmobiliàries però de seguida s'adona que el seu pressupost és del tot insuficient. El Josep M. i la M. Teresa volen deixar el seu pis de l'Eixample de BCN on han viscut sempre per anar a viure a Sant Miquel de Balenyà, a la comarca d'Osona. Hi pugen sovint per controlar com avancen les obres de la casa que s'hi estan fent. La ciutat ja canviat molt els darrers anys i ells han perdut els seus referents. Però per comprar la casa han de vendre el pis de BCN i això els està costant més del què es pensaven. La Glòria i el Sénen viuen en un pis d'estudiants. Ara se'ls acaba el contracte de lloguer i volen recuperar la fiança que van deixar en el moment de firmar el contracte de lloguer. Però abans hauran d'arreglar alguns desperfectes. Visc en un lloc diferent: L'Èrika té 23 anys i viu al Camping El Pasqualet, a Caldes de Montbui. La caravana on viu té una superfície de 8 m2. Ella hi ha fet reformes. Mai no li han agradat els pisos ni les ciutats. Creu que els preus dels pisos està desorbitat però que no pararan de pujar si la gent continua comprant. No està disposada a entrar mercat immobiliari. En aquest primer capítol, l'arquitecte Francesc Pla ens parlarà dels següents temes: - Coneixem el què comprem? El manual que no tenen les cases Quan comprem un electrodomèstic, un telèfon o un cotxe, se'n dóna un manual d'instruccions, informació del què acabem d'adquirir. En el cas d'un habitatge, que costa sis mil vegades més que una batedora, per exemple, això no se sol fer. - Creixement i sostenibilitat. En els darrers anys a Catalunya s'ha imposat un model de creixement urbanístic basat en les cases unifamiliars. Ës el model de ciutat dispersa en front de ciutat compacte tradicional i més sostenible. - Aïllar la casa. La galeria Abans de decidir el sistema de calefacció d'una casa, l'important és aïllar-la bé. La galeria protegeix l'interior de les cases del fred i la calor.
ed2k Xordi 681 2008-09-08 19:42:18
Un lloc per viure -02- Capítol 02
La Glòria i el Sénen tenen pressa per arreglar el [...?] del pis d'estudiants on viuen, a Barcelona. I és que, abans de deixar el pis, volen recuperar la fiança que es diposita quan es firma el contracte de lloguer. Avui esperen la visita de la propietària, que comprovarà si hi ha cap desperfecte. El Josep M. i la M. Teresa volen anar a viure fora de BCN, però abans han d'aconseguir vendre's el pis on viuen. No els és gens fàcil, fa més de 8 mesos que el tenen a la venda. L'Estrella continua buscant un pis de lloguer per a ella i els seus dos fills. Té un pressupost molt ajustat. L'Estrella està separada i guanya un sou baix. De seguida s'adona que al mercat no hi ha el que busca. El Jonàs i l'Aurora són pares de dues nenes petites i viuen en un pis de 75 m2 a Sabadell. El pis se'ls ha fet petit, però per trobar un habitatge més gran, han hagut de marxar a Castellar del Vallès. Allà s'hi rehabiliten una casa vella. Visc en un lloc diferent Visc en un refugi de muntanya El Jordi, àlies "el Punki", viu al refugi Lluís Estasen, a Saldes, al Berguedà. Ja fa 5 anys que se n'ocupa. Les condicions de vida, sobretot a l'hivern, són dures i s'ha acostumat a viure molt de temps sol. Això obliga a donar el millor d'un mateix. Rebutja la forma de vida a les grans ciutats i l'afany consumista de molta gent. En aquest capítol, l'arquitecte Francesc Pla ens parlarà dels temes següents: - Canvis a l'Eixample Fa uns anys, als edificis de l'Eixample hi vivien persones de tots els estaments socials, ordenats per rendes. Però ara la població s'ha anat dispersant i això ha fet que el comerç a cada barri també s'hagi anat especialitzant i uniformant [?]. - Distribució i m2 A l'hora d'organitzar una casa, és més important la distribució que en fem que no pas els metres quadrats de superficie de què es disposa. - Altres usos de l'escala Una escala pot ser alguna cosa més que un element de comunicació de diferents nivells. Li podem donar uns altres usos: també es pot convertir en una calaixera, una llibreria o un armari.
ed2k Xordi 641 2008-09-08 19:42:39
Un lloc per viure -03- Capítol 03
ed2k Xordi 609 2008-09-08 19:43:29
Un lloc per viure -04- Capítol 04
ed2k Xordi 599 2008-09-08 19:43:54
Un lloc per viure -05- Capítol 05
ed2k Xordi 673 2008-09-08 19:44:23
Un lloc per viure -06- Capítol 06
En el sisè capítol d'"Un lloc per viure" El Jonàs i l'Aurora es traslladaran a la casa de Castellar del Vallès. Per fer la mudança han decidit no buscar cap empresa i fer-la amb l'ajuda de la família. Amb la nova casa guanyaran en espai i comoditat per a la família, però això té un cost. La Mariana i el Fernando finalment han llogat un pis per poder anar-hi a viure junts. El seu pressupost els arriba per a un pis de 30m2, a Terrassa i pel qual paguen uns 500¿ al mes. A l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, aquesta setmana acaba el termini de presentació de sol·licituds per accedir a un habitatge de protecció oficial. L'Arantxa i l'Helena són dues de les persones que s'hi presenten. Cadascuna té els seus motius. Però el futur de totes dues depèn de la sort. Visc en un lloc diferent El Paco viu amb la seva parella en una casa domòtica, una casa intel·ligent. D'una banda és pràctic perquè viatgen molt. Gràcies a la domòtica se't pot avisar no tan sols en cas de robatori, sinó que, per exemple, en el cas d'una fuita d'aigua, el subministrament es tallaria i evitaria una inundació. Però el que també és important és la comoditat ja que es pot activar qualsevol aparell a distància: llums, tendals, persianes, calefacció... Segons el Paco, la domòtica ha de ser el futur. I l'arquitecte Francesc Pla ens parlarà dels temes següents: - Paper pintat Hi ha diferents maneres de donar color a les nostres cases. I una és empaperar. Dins del món dels papers pintats hi ha una gran varietat de formes, colors i materials. Un exemple és la col·lecció Tres Tintas Barcelona. - Les cases com a acumuladors. El que ocupen els armaris Quan canviem de casa, ens adonem que acumulem moltes coses. En un habitatge mitjà, entre un 15% i un 25% de la superfície interior està destinada a armaris. No és estrany doncs, que tal com estan els preus dels pisos, s'hagi recuperat el traster. - La mesura de les coses. El llibre de Neufert La mesura dels mobles i dels àmbits d'un habitatge prenen com a patró el cos humà. L'arquitecte alemany Ernst Neufert, en el llibre "Art de projectar en arquitectura", es va dedicar a recollir i ordenar les mesures de tot el que ens envolta.
ed2k Xordi 603 2008-09-08 19:47:23
Un lloc per viure -07- Capítol 07
L'Arantxa i l'Helena sabran si poden accedir a un pis de protecció oficial a Sant Sadurní d'Anoia. L'Arantxa vol deixar el pis perquè en el vell li han entrat a robar més d'una vegada. L'Helena paga un lloguer molt alt per un pis molt petit. No tindran la mateixa sort. La Mai viu en una zona residencial als afores de BCN i ara vol viure a la ciutat. Per trobar pis, la Mai va a Lux Habitat, una immobiliària especialitzada en pisos d'alt nivell. Li costarà trobar un pis que respongui a les seves expectatives. La Isabel i l'Òscar han decidit construir-se una casa en un terreny que s'han comprat a Sant Antoni de Vilamajor. El que tenen clar és que volen que sigui una casa de fusta. Els detalls els discutiran amb el Valentí, responsable de l'empresa Canandian Nordic House que es dedica a la construcció de cases de fusta des de fa anys. Visc en un lloc diferent La Maria i la Mercè Font viuen en una antiga colònia tèxtil, a la Colònia Borgonyà, a Osona. Gràcies a viure a la colònia tèxtil, la Maria sempre ha pogut compaginar la vida laboral i personal perquè dins la colònia hi havia una guarderia que s'adaptava als horaris de la fàbrica. Ara, això no existeix i tenir un fill és molt costós. La Maria es fa càrrec dels seus néts. I l'arquitecte Francec Pla ens parlarà dels temes següents: - Habitatges prefabricats El muntatge en sec, sense ciment, és més sostenible. Els mòduls d'habitatges Compact-habitat són un exemple de prefabricació i muntatge en sec. - L'estructura que no es veu. Tipus de fonaments Hi ha diferents tipus de fonaments segons l'edifici, el pes i el terreny sobre el qual es construeix. - Aixetes i estalvi L'aigua és un bé escàs. Per això, a l'hora de parlar d'aixetes hem de pensar en com estalviar aigua. L'empresa Hansgrohe fabrica aixetes que incorporen diferents mecanismes d'estalvi.
ed2k Xordi 628 2008-09-08 19:48:13

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.