Programes de TV

La Masia de 1907

Any:
2007
Categories:
Producció Catalana, Reality, ProgramaTV
Generes:
Història, Reality
Descripció:
"La masia de 1907" és un "docu-reality" que reprodueix com vivien els pagesos catalans cent anys enrere.

El programa està basat en el format "History house", que ha estat un gran èxit en països com els Estats Units, Anglaterra o Nova Zelanda. L'any passat, aquest èxit es va repetir a la televisió gallega amb "A casa de 1906". Dues famílies d'origen urbà són les protagonistes del programa, que té dos vessants importants: pedagogia i entreteniment. S'hi ha reproduït fidelment la vida i l'entorn: tot el que els envolta és exactament igual que fa cent anys. Els mobles, les habitacions, els diners, els animals de granja i, sobretot, la manca de subministraments bàsics com electricitat, gas o telèfon.

Un gran punt d'interès són els reptes que han d'aconseguir els participants, unes proves que fan que actuïn igual que un masover del 1907. No només hauran de fer les feines del camp i ocupar-se dels animals, sinó que esquilaran ovelles, segaran, batran, netejaran la comuna, mataran el porc i faran embotits.

Amb un realisme com no s'ha vist mai i amb el suport d'aquests dos punts estratègics (pedagogia i entreteniment), s'ha aconseguit un programa atractiu per a tots els públics. Hi ha tots els elements en joc, i hi haurà dues famílies que hi participaran durant dos mesos, en una mateixa masia dividida en dues parts. Com a concursants, hauran d'aconseguir el repte de viure, treballar i integrar-se en un entorn que els és hostil i, a més a més, sobreviure amb un sistema econòmic basat en les possibilitats de la masia: hort, animals i camps de conreu. A més, hi ha d'haver una bona convivència entre les famílies i alhora lluitar per aconseguir el vot del públic. "La masia de 1907" és un programa didàctic, però s'hi afegeix l'emoció del "reality". Només una família pot guanyar el premi final i, fa cent anys, el fracàs era tan amarg com avui.

El programa té 25 capítols durant els quals s'anirà veient com s'adapten les dues famílies i com van evolucionant les relacions. A més, es posarà una atenció especial a la manera com viuen els protagonistes l'aventura, oferint-los l'oportunitat d'explicar-se ja sigui a la càmera, a través d'un diari...
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Única Completa!! 2007 2007-10-25 13:57:32

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.