Programes de TV

La nit del cinema català 2006

Any:
2006
Categories:
Producció Catalana, ProgramaTV, Altres
Generes:
Documental
Descripció:
Durada: 1h17minuts. - Mida: 500 megues.

Amb l'emissió en directe, a partir de les 22.00, de la gala dels Premis Barcelona de cinema i de la pel·lícula guanyadora en l'apartat de "TV movies" El 33 oferirà dimarts 19, a partir de les 22.00, "La nit del cinema català", un especial dedicat a la retransmissió en directe de la gala dels V Premis Barcelona de cinema, un acte presentat des del Foyer del Gran Teatre del Liceu per Rosa Maria Sardà i amb direcció de Joaquim Oristrell. Els Premis Barcelona de cinema, creats el 2002, són un reconeixement a la indústria del cine català, als creadors i a la realitat cinematogràfica catalana.

D'entre les pel·lícules catalanes estrenades el 2006, guardonen el millor director, el millor director novell, la millor pel·lícula, la millor interpretació masculina i femenina, la millor fotografia, el millor muntatge, el millor guió, la música, la direcció artística, el millor documental i la millor pel·lícula en V.O. catalana. També s'atorga un guardó a la millor "TV movie" estrenada de l'1 d'octubre del 2005 al 31 d'octubre del 2006, un apartat en què les tres finalistes han estat produïdes per Televisió de Catalunya. Són "Coses que passen", produïda per TVC i Ovideo TV; "Chapapote o no", també amb producció de TVC i de Montserrat Bou, i ""T'agrada Hitchcock?", un telefilm de TVC i de l'ICC.

Després de l'emissió de la gala, el 33 emetrà el telefilm guanyador. Els Premis Barcelona de cinema estan organitzats pel Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Barcelona Audiovisual (BA), Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Associació de Productors Independents de Catalunya (APIC), Associació Catalana de Cinema i Audiovisuals de Productors Independents (ACCAPI XXI), Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Associació Espanyola d'Autors d'Obres Fotogràfiques Cinematogràfiques (AEC) i Guionistes Associats de Catalunya (GAC).
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La nit del cinema català 2006 2006 2009-07-22 00:40:32

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.