Pel·lícules

Diners de butxaca

Font:
DVD+TV
Codec video:
XviD 608 x 368 Pe
Codec audio:
Català-francès
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Diners de butxaca
Durada: 105 minuts. - MIDA: 1.23 GB.

País: França Direcció: François Truffaut Guió: François Truffaut & Suzanne Schiffman Música: Mauriece Jaubert Fotografia: Pierre-William Glenn Intèrprets: Georges Desmouceaux, Jean François Stévenin, Philippe Goldmann, Chantal Mercier, Virginie Thévenet, Marcel Berbet

L'Argent de poche és el títol original d'aquest film d'en François Truffaut, erròniament traduït en espanyol d'una altra manera i en català, per subordinació a la llengua de l'estat, també. Aquí ho hem traduït per Diners de butxaca que reflecteix molt millor el contingut del film, doblat en català. En Truffaut mateix hi surt al començament de tot, en una escena molt curta.

El món dels nens ha estat present en els films d'en Truffaut moltes vegades. A Diners de butxaca, veurem les experiències d'un grup de nens, de diferents edats i situacions familiars, de la petita ciutat de Thiers, a França. En Patrick, que viu amb el seu pare invàlid, només vol trobar l'amor i aviat farà el primer petó a una nena. En Julien viu amb la seva mare, alcohòlica, que el maltracta. És un marginat. Al voltant d'aquests dos personatges gira la vida de molts altres nens, dels qui anirem sabent les seves històries. En Truffaut denuncia, en aquesta pel·lícula, l'actitud dels adults que no són capaços de percebre els nens com persones.
ed2k Veixinacalenta Debordista 658 2016-05-23 01:34:02

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.