Pel·lícules

L'últim home (Der Letzte Mann)

Any:
1924
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama
Descripció:
DURADA: 90 minuts. - MIDA: 3,41 GB.

País: Alemanya. Direcció: F.W. Murnau. Guió: Carl Mayer. Música: Giuseppe Becce, Florian C. Reithner, Karl-Ernst Sasse, Werner Schmidt-Boelcke. Fotografia: Karl Freund (B&W). Intèrprets: Emil Jannings, Maly Delschaft, Max Hiller, Emilie Kurz, Hans Unterkircher, Olaf Storm, Hermann Vallentin, Georg John, Emmy Wyda.

L'últim home (Der Letzte Mann), és una pel·lícula muda alemanya de 1924 dirigida per F. W. Murnau, el seu quinzè llargmetratge. Amb un guió escrit per Carl Mayer, està inspirat en el conte "El capote", de Nikolái Gógol. La història tracta sobre com un vell porter d'un luxós hotel (interpretat per Emil Jannings), orgullós de la seva feina i respectat per tots al seu barri, és bruscament reassignat a mosso dels lavabos a causa de la seva edat avançada. Privat del seu antic treball i de l'uniforme que l'identifica, intenta ocultar la seva nova condició robant-se l'uniforme i emportant-se'l només quan es presenta al seu veïnat. Un dia, la veritat es posa al descobert i la seva vida es comença a desintegrar.

La pel·lícula pertany al moviment cinematogràfic Kammerspielfilm, corresponent a la tendència expressionista, que s'origina sota la influència de Max Reinhardt i el seu Kammerspiele (representació de cambra). El moviment va intentar evitar intertítols (rètols) de diàleg parlat o descripció que caracteritzaven la majoria de les pel·lícules mudes, amb la creença que els mateixos elements visuals haurien de portar la major part del significat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD L'últim home Català-Alemany 1924 2022-08-07 01:42:28

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.