Pel·lícules

West Side Story

Any:
1961
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Musical, Romàntic
Descripció:
DURADA: 153 minuts. - MIDA: 11,2 GB.

País: EUA. Direcció: Robert Wise, Jerome Robbins. Guió: Ernest Lehman. Libro: Arthur Laurents. - Musical: Jerome Robbins. Música: Leonard Bernstein. - Letra: Stephen Sondheim. Fotografia: Daniel L. Fapp. Intèrprets: Natalie Wood, Richard Beymer, George Chakiris, Rita Moreno, Russ Tamblyn, Simon Oakland, Ned Glass, William Bramley, Tucker Smith, Tony Mordente, David Winters, Eliot Feld, Bert Michaels, David Bean, Robert Banas.

West Side story és una pel·lícula musical de Jerome Robbins i Robert Wise, estrenada el 1961. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.

El musical va ser innovador: pels balls, que formen part de l'acció dramàtica; per la música molt variada de Bernstein (ritmes llatins, jazz, cançons d'amor de gran bellesa melòdica...) i per la temàtica. Una de les cançons més famoses d'aquesta obra és Amèrica, on es contraposen les dues visions dels emigrants en arribar als Estats Units: la il·lusió per la llibertat, la modernitat i el consumisme, i d'altra banda el desengany davant de la marginació racial i la pobresa. La posada en escena de la cançó Amèrica se situa en un terrat on els sharks xerren sobre la seva vida als Estats Units.

L'argument està basat en la història de Romeu i Julieta, de William Shakespeare, però adaptada als temps moderns: dues bandes de joves, els sharks, immigrants porto-riquenys, i els jets, nord-americans d'origen anglosaxó, estan enfrontades. El conflicte sorgeix quan María, porto-riquenya, i Tony, nord-americà, s'enamoren.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD+DVB 0 West Side Story - Temporada 0 1961 2022-04-03 01:50:27

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.