Pel·lícules

Estat de setge (État de siège)

Any:
1972
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Acció, Drama, Thriller
Descripció:
Durada: 121 minuts. - MIDA: 1.56 GB.

Direcció: Edward Zwick Guió: Menno Meyjes, Edward Zwick, Lawrence Wright (Historia: Lawrence Wright) Música: Graeme Revell Fotografia: Roger Deakins Intèrprets: Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis, Tony Shalhoub, Sami Bouajila, David Proval

Estat de Setge és un altre film del director grec Κώστας Γαβράς que signa Costa-Gavras que, encara que situa l’acció l’any 1970 a l'Uruguai, va ser rodada a Xile l’any 1971, durant el govern de Salvador Allende. Després del cop d’estat militar de l’onze de setembre del 1973, va ser prohibit per la dictadura militar de Pinochet (el film no agrada als dictadors) i a Xile no es va poder estrenar fins l’any 2001. A l'Estat espanyol no es va poder veure, és clar, fins després de la mort del dictador militar Franco i, naturalment, doblat en la seva llengua. Presentem aquesta versió VOSC com una primícia, encara que sigui al cap de més de 40 anys. La versió del film ha estat remasteritzada.

Un funcionari americà, en Philip Michael Santore (Yves Montand) és segrestat per la guerrilla urbana Tupamaros a l'Uruguai. Després d’un interrogatori, es vol pactar amb el govern el bescanvi del segrestat amb l’alliberació dels seus presos polítics. Aquest fet porta a una situació de crisi en el govern i a unes conseqüències tràgiques. De fet, és la reconstrucció minuciosa del segrest i execució de Daniel Anthony Mitrione, de la C.I.A. americana, a càrrec dels Tupamaros de l'Uruguay. El film mostra una situació que ara, amb els darrers esdeveniments, es torna a repetir a Catalunya: l'existència de presos polítics. Que serveixi aquest film, en aquests moments tan importants de la nostra història, de reflexió i, també, de preocupació.

A Costa-Gavras la Generalitat li va atorgar el Premi Catalunya l'any 2017.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD Estat de setge 1972 2018-02-10 00:15:08

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.