Pel·lícules

OGRO

Any:
1979
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Thriller
Descripció:
Durada: 110 minuts. - MIDA; 1.66 GB.

Direcció: Gillo Pontecorvo Guió: Ugo Pirro, Giorgio Arlorio Música: Ennio Morricone Fotografia: Marcello Gatti Intèrprets: Gian Maria Volonté, José Sacristán, Ángela Molina, Eusebio Poncela, Féodor Atkine, Fernando Chinarro, Nicole Garcia, Saverio Marconi, Georges Staquet, Ana Torrent.

Aviat en farà 44 anys, el 20 de desembre del 1973, en ple centre de Madrit, una càrrega de dinamita fa saltar l'auto de l'almirall Carrero Blanco, el cap del govern d'en Franco. L'execució la reivindica l'escamot «Txikia» de l'ETA. «OGRO» era el nom amb què designaven l'almirall.

L'any 1979 el director Gillo Pontecorvo va dur al cinema aquest fet real, encara que s'havia començat a preparar tres anys abans. El film OGRO és l'adaptació lliure d'un llibre de Julen Aguirre en què s'explica com es va fer l'atemptat.

El film és un thriller polític molt ben detallat, que ens duu amb una bona dosi de suspens fins al moment en què l'atemptat reïx. Alterna l'acció del 1973 amb escenes posteriors de l'any 1978, sempre amb els mateixos protagonistes. És a dir, abans i després de l'acció de l'escamot. Però, després de veure l'execució d'en Carrero, ve un final moralitzant en què una part dels membres condemna la lluita armada, quan ja s'acabat la dictadura militar.

El film es va poder veure doblat en espanyol, però era una versió retallada. Aquesta que presentem és la versió íntegra en italià sotstitulada en català.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD OGRO 1979 2017-11-20 00:30:05

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.