Pel·lícules

L'hora 25 (The 25th Hour)

Any:
1967
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Guerra
Descripció:
Durada: 130 min | USA:121 min (TCM print). - Mida: 917 MiB

Direcció: Henri Verneuil. País: França | Itàlia | Iugoslàvia. Guió: Henri Verneuil, François Boyer i Wolf Mankowitz, basat en la novela de C. Virgil Gheorghiu. Producció: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Intèrprets: Anthony Quinn, Virna Lisi, Grégoire Aslan, Michael Redgrave, Marcel Dalio, Jan Werich, Harold Goldblatt, Alexander Knox, Liam Redmond.

Un camperol romanès es torna boig a causa de la invasió de les forces alemanyes durant la Segona Guerra Mundial. El capità de la policia local, que persegueix sexualment a la seva dona, decideix enviar al camperol a un camp de treball...

Critica:Basada en la cèlebre novel·la de Virgil Gheorgiu (que un havia llegit fa més de 30 anys), aquesta pel lícula narra molts horrors de la II Guerra Mundial, però és sobretot la crònica d'un camperol romanès (encarnat per Anthony Quinn), brutalment separat de la seva dona i enviat a un camp de treball forçós per jueus (encara que ell no ho és). Segueixen nombroses peripècies que no comptem per no desvetllar l'argument, que posen a prova la bona manera de ser, congènita, l'heroi d'aquest drama, gairebé un sant, un incomensurable Anthony Quinn, que per al meu gust realitza un dels seus millors papers cinematogràfics. Molt bé igualment Virni Visió com la seva dona, i una altra llarga sèrie de secundaris que compleixen més que dignament. Estupenda pel lícula. (FilmAffinity).
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD L'hora 25 1967 2009-07-29 10:09:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.