Pel·lícules

El somni

Any:
2008
Categories:
Documental, Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Documental, Entrevista
Descripció:
DURADA: 51 minuts. - MIDA: 625 MB ~ Versió DVBrip

DURADA: 71 minuts. - MIDA: 1.37 Gigues ~ Versió DVDrip

Direcció: Christophe Farnarier Guió: Roger Biosca i Christophe Farnarier Director De Fotografia: Christophe Farnarier Productor Executiu: Lluís Miñarro Productor Executiu TVC: Jordi Ambròs Edició: Sergi Dies Disseny De Producció: Angels Tresserras So Directe: Christophe Farnarier Mescles: Ricard Casals Catalunya, 2008. Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Eddie Saeta i amb la col·laboració de l'ICIC.

Amb la participació de: Joan "Pipa" i Martí. Rodada en paratges naturals de Catalunya, a les comarques del Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès.

Des de la nit dels temps, un home camina al davant del seu ramat seguint les estacions de l'any. El pastor transhumant forma part del nostre imaginari col·lectiu. En Joan "Pipa" és potser l'últim representant d'aquesta tradició mil·lenària. L'acompanyem en el seu darrer viatge transhumant al Pirineu català i dia a dia ens endinsem en la seva intimitat, en el passat i el present d'un home que estima el seu ofici i que encomana l'alegria de la llibertat de conviure amb la natura verge.

Però l'abandonament progressiu del camp, la industrialització agressiva, el creixement desenfrenat, la febre urbanística, la multiplicació de noves infraestructures i ara el canvi climàtic posen fi al somni i ens condueixen cap a un futur incert. La desaparició de la transhumància és progrés o mort de la nostra civilització?

En paraules del director, Christophe Farnarier: El rodatge d'aquesta pel·lícula ha estat per a mi una experiència vital. Fent el retrat d'un home lliure, he tractat d'esbossar un retrat de la humanitat. Caminant pas a pas al seu costat, he escrutat el seu rostre, les seves mans i els seus peus, he escoltat les seves paraules, he compartit la seva intimitat i la seva autenticitat. He concebut la pel·lícula com un poema cinematogràfic, cercant en la simplicitat el meu propi llenguatge fílmic basat en una estètica molt pura i despullada d'artificis. M'agradaria que aconseguís transmetre a l'espectador la riquesa sensorial de la natura i expressar primitivament la bellesa absoluta de l'home i del món, però també la seva enorme fragilitat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El somni 2008 2009-01-31 17:22:32
DVD El somni 2008 2010-04-17 01:04:34

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.