Estèreo o mono

.... aquesta es al qüestió.

Per desgracia (sembla mentida que estiguem al 2007), TV3 segueix emetin en mono la majoria de la seva programació. Ni que sembla que la cosa estigui canviant.

Mentrestant, sol ser una pèrdua de temps i de tamany, comprimir l'àudio en mp3 estèreo quan realment es un mono (els dos canals iguals). Per exemple, el equivalent d'un mp3 estèreo de 128 kbps, es un àudio mono de 96kbps.

Per tant, es recomana comprimir l'àudio en mono quan aquest es realment mono.

Com saber si l'àudio es realment estèreo o mono

A vegades ni ha prou amb escoltar, per veure la diferencia. Però aquí teniu un mètode "empíric" per comprovar si l'àudio es estèreo o mono.

Es tant senzill com: * Obrir l'àudio amb el "Cool Edit Pro". * Anar al menú "Analyze -> Show Frequency Analysis".Amb això, veurem un diagrama de freqüència de la senyal al punt que tinguem seleccionat. De colro blau, el canal esquerra, de color vermell, el canal dret (o al rebés, no es important :-p). Si els dos canals son iguals, aleshores les dos corbes seran iguals. I quan sigui es estèreo real, les dos corbes seran EXTREMADAMENT diferent, com es mostra en les gràfiques de sota.

Gràfiques d'un àudio mono (vegis que pot haver-hi petites diferencies, comparar amb les diferencies d'un àudio estèreo ral):Gràfiques d'un àudio estèreo (vegis la gran diferencia):

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.