Elinks

Les forces de la natura

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
H.264 Resolució: 1920x1080
Codec audio:
Català WEB-DL AAC 125kbps - Casatellà TDT AAC 192kbps +subs xml passats a srtt
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Les forces de la natura - La forma (1de4)
La impressionant diversitat de formes del món natural és el reflex de les regles que governen l'univers. A Vilafranca del Penedès, veurem l'intent de centenars de persones de construir la torre humana més alta desafiant la força de la gravetat. Al Nepal, els caçadors de mel busquen els ruscos gegants que pengen dels cingles. Les cel·les hexagonals perfectes dels ruscos que fan les abelles amaguen una regla matemàtica. Al Canadà, els immensos icebergs s'originen a partir d'una potent i alhora infinitament petita força de la natura. Fins i tot el floc de neu de sis cares més delicat, explica la història de les forces de la natura que l'han forjat.
ed2k lizgon R2D2 480 2020-03-27 23:26:05
Les forces de la natura - El moviment (2de4)
Entendre el moviment ens permet entendre la naturalesa de l'espai i del temps, i ens permet arribar a la conclusió que el passat, el present i el futur coexistexen en aquest moment. Un avió de caça segueix el gir de la terra i en supera la velocitat per revertir el pas del dia. Al Brasil, una onada monstruosa que reflecteix el ball constant de la Terra i la Lluna puja pel riu Amazones i proporciona un altre tipus de viatge èpic a un agosarat surfista. Groenlàndia experimenta els canvis d'estacions més extrems però, malgrat tot, el gel proporciona coses bones als inuits que hi viuen.
ed2k lizgon R2D2 517 2020-03-27 23:26:44
Les forces de la natura - Els elements (3de4)
Les matèries primeres de la Terra, com el sofre que recullen al cor d'un volcà actiu a Indonèsia, són els components bàsics de la vida. Amagat a les profunditats d'una cova de la República Dominicana, hi ha un món màgic creat per la mateixa propietat de l'aigua que fa que sigui essencial per a la vida. Penjades a la paret escarpada d'una presa d'Itàlia, les petites cabres de muntanya busquen els elements químics de la Terra essencials per a la seva supervivència. A plena nit en una badia del Japó, l'espectable enlluernador de milers de calamars lluminosos ens demostra com la vida ha adoptat la química de la terra i l'ha convertit en la química de la vida.
ed2k lizgon R2D2 438 2020-03-27 23:27:26
Les forces de la natura - El color (4de4)
La Terra està pintada amb uns colors impressionants; uns colors que revelen veritats profundes sobre la composició de la Terra i la química dels nostres cels. Viatjarem a Islàndia, per veure l'esplendor delicat d'un art iris lunar. També visitarem un volcà per entendre per què brilla el sol. Analitzant com la llum del sol transforma les planes del Serengueti i determina les migracions anuals de les balenes geperudes fins al Carib i les aurores boreals, entendrem la signatura de colors del nostre planeta. Gràcies al color, potser algun dia trobarem una altra Terra, una altra possible llar, tan vibrant i plena de colors com la nostra.
ed2k lizgon R2D2 556 2020-03-27 23:28:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.