Elinks

L'ofici de viure - 2a Temporada

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
WEBRip 720p
Codec audio:
Català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
L'ofici de viure -2x01- L'efecte actitud
El programa explora com cultivar l'actitud per viure millor el dia a dia, però també per afrontar situacions doloroses. Gaspar Hernàndez comença anant a Camprodon per conversar amb Víctor Küppers, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, doctor en Humanitats i un dels conferenciants catalans amb més seguidors. Segons Küppers, cada dia podem decidir quin volem que sigui el nostre estat d'ànim predominant: ell decideix viure amb passió i entusiasme. Però una altra cosa són les situacions doloroses: com podem afrontar-les? El programa en parla amb la psicòloga Begoña Odriozola i amb Pere Bahí, un empresari d'Olot que va perdre la seva dona en la tragèdia de l'avió de Germanwings, l'any 2015.
ed2k naroatna 152 2021-09-04 00:37:16
L'ofici de viure -2x02- Relaxa't: no tens res sota control
Com podem acceptar viure amb incertesa? Com podem deixar de voler controlar-ho tot, les relacions, la feina, el futur? D'on sorgeix, la necessitat de control? Gaspar Hernàndez ho pregunta a tres especialistes. En primer lloc, a Manel Saltor, aventurer, que flueix amb la incertesa gràcies al fet de viure el moment present. En Manel també és professor de mindfulness, i practica meditació al mar, damunt d'una taula de surf. Gaspar Hernàndez també parla del tema amb el prestigiós psiquiatre Claudio Naranjo i amb la psicòloga Eva Juan.
ed2k naroatna 116 2021-09-04 00:38:05
L'ofici de viure -2x03- El minimalisme
El programa s'ocupa del minimalisme com a forma de vida. Gaspar Hernàndez comença el seu recorregut conversant amb Anna Badia, dissenyadora de moda, que va deixar casa seva, molt gran, per anar a viure en una cabana al mig del bosc. Actualment, l'Anna viu amb molt pocs objectes. Gaspar Hernàndez també conversa amb la doctora en Psicologia Mila Cahue, que parla de la poca importància que dona als objectes i al consum. Un dia, a la Mila se li va cremar la casa: en va haver de fugir corrents, i pràcticament no va poder salvar cap objecte. Ara viu amb molt poques possessions materials. El programa també dona a conèixer la visió oriental dels espais i l'energia, segons l'antropòloga Isabel Calpe Rufat.
ed2k naroatna 117 2021-09-04 00:39:29
L'ofici de viure -2x04- Creences limitadores
El programa aprofundeix en les anomenades "creences limitadores" que tenim, sovint a un nivell inconscient, i que ens impedeixen d'avançar. Gaspar Hernàndez conversa amb el doctor Joaquim Valls, economista, que ha demostrat científicament com, canviant la cal·ligrafia, podem canviar les creences limitadores. El programa també en parla amb la psicòloga Hermínia Gomà i amb l'expert en programació neurolingüística Vicenç Olivé.
ed2k naroatna 115 2021-09-04 00:40:07
L'ofici de viure -2x05- Persones tòxiques
Existeixen les persones tòxiques? El programa mostra dues posicions contràries. En primer lloc, la del psicòleg Tomàs Navarro, que defensa que, en efecte, les persones tòxiques existeixen, que ens poden fer mal i que és millor allunyar-se'n. I, en segon lloc, Gaspar Hernàndez conversa amb la psicòloga Assumpció Salat, que en discrepa i diu que en cap cas hauríem de parlar de "persones tòxiques", sinó d'"actituds tòxiques". El programa també conversa amb Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
ed2k naroatna 120 2021-09-04 00:40:52
L'ofici de viure -2x06- La paciència
El programa dona eines per cultivar més i millor la paciència. Gaspar Hernàndez comença conversant amb el filòsof Francesc Torralba, que reconeix que la paciència no és la seva virtut principal. Ferran Ramon-Cortés, expert en comunicació interpersonal, explica com cal prendre paciència en l'àmbit de les relacions i com es poden evitar les discussions durant els àpats familiars. I el programa acaba a l'Empordà, conversant amb Maria Àngels Farreny sobre la respiració com a eina principal per tenir més paciència. La Maria Àngels és fundadora de Natura 3.0, Escola Europea de Respiració.
ed2k naroatna 111 2021-09-04 00:41:26
L'ofici de viure -2x07- L'art de perdonar
El programa s'endinsa en el perdó com a eina psicològica. El perdó com una eina perquè la persona estigui bé amb ella mateixa. Gaspar Hernàndez en parla amb Daniel Lumera, president de l'Escola Internacional del Perdó i professor universitari, que imparteix programes sobre el perdó en diferents presons del món. Lumera explica com el perdó ha suposat un gran alleujament per a moltes persones i també per a ell, ja que el va ajudar a superar una crisi personal en què ho va perdre gairebé tot. En Gaspar també parla del tema amb la psicòloga Núria Guinart i amb fra Marc Vallès, monjo del monestir de Poblet, per al qual perdonar és estimar.
ed2k naroatna 120 2021-09-04 01:19:35
L'ofici de viure -2x08- Com podem deixar de menjar-nos l'olla
Les preocupacions són el tema d'aquest programa. Com cal gestionar-les o, fins i tot, evitar-les. Gaspar Hernàndez comença conversant amb la doctora en Psicologia Jenny Moix, autora del llibre "Mi mente sin mí", que parla de l'anomenada "ment de mico", la ment que no para de saltar cap al passat i al futur. Gaspar Hernàndez continua el seu recorregut amb la monja budista Guen Lochani, que explica com es poden gestionar les preocupacions a través de la meditació. I l'últim entrevistat és Halil Bárcena, islamòleg, que explica el vincle entre el sufisme i el moment present, i com connecta ell amb el moment present a través de la música.
ed2k naroatna 129 2021-09-04 01:20:34
L'ofici de viure -2x09- La intel·ligència del cor
Gaspar Hernàndez parla amb el doctor Manel Ballester, cardiòleg, sobre la coherència cardíaca, la coherència de grup i les emocions que el cor no tolera bé. Amb la doctora Rosa Casafont, metgessa i especialista en neurociències, el programa es pregunta si hem de seguir el que ens diu el cor o la raó, i fins a quin punt estan interrelacionats el cor i el cervell. I, finalment, Gaspar Hernàndez conversa amb Concha Pinós, cofundadora del Centre d'Estudis Contemplatius, sobre la bondat: com la pràctica de la bondat beneficia el cervell segons les últimes investigacions neurocientífiques.
ed2k naroatna 116 2021-09-04 01:21:23
L'ofici de viure -2x10- Felicitat a la feina
És possible experimentar felicitat a la feina? Hauria de ser un objectiu? El programa comença conversant amb Pilar Jericó, empresària i conferenciant, que explica com podem realitzar-nos professionalment, i com ho va fer ella per sortir-se'n quan no tenia diners ni per arribar a final de mes. Gaspar Hernàndez també conversa amb la psicòloga i coach Joana Frigolé, que explica què podem fer quan la feina ens avorreix o se'ns fa feixuc el dia a dia. I el programa acaba amb les reflexions de Mercè Brey, llicenciada en Ciències Empresarials, que ha desenvolupat la seva carrera en l'àmbit de la internacionalització de les empreses i prioritza les relacions interpersonals.
ed2k naroatna 119 2021-09-04 01:21:53
L'ofici de viure -2x11- Banys de bosc
Gaspar Hernàndez fa un recorregut per diferents boscos i hi practica els anomenats "banys de bosc". Per començar, Josep Gordi, geògraf i professor de la Universitat de Girona, explica els beneficis de caminar i respirar envoltats d'arbres. Gaspar Hernàndez també entrevista Annette Lavrijsen, autora del llibre "Shinrin-yoku", que parla dels beneficis científicament demostrats d'aquesta tradició, i de com podem practicar-la en boscos pròxims a la ciutat. I, per acabar, Sergi Aynó, activista de la consciència global, parla de boscos i espiritualitat.
ed2k naroatna 117 2021-09-04 01:22:32
L'ofici de viure -2x12- Psicologia per aprimar-nos
El programa ofereix eines psicològiques per cuidar la nostra salut i, si s'escau, perdre pes. Gaspar Hernàndez comença conversant amb el psicòleg Rafael Santandreu, per al qual l'objectiu no ha de ser aprimar-se, sinó estar en forma. Santandreu explica quina és la seva rutina diària al gimnàs, i com cuida la seva alimentació. De nutrició també en parla Maria Pilar Casanovas, partidària d'escoltar atentament el que ens demana el cos a través del "mindful eating", o alimentació conscient. La Maria Pilar va perdre més de 20 quilos canviant la seva manera de relacionar-se amb el menjar. Per acabar, el programa conversa amb la nutricionista Neus Elcacho sobre alimentació i emocions.
ed2k naroatna 147 2021-09-04 01:23:09
L'ofici de viure -2x13- Atreveix-te a ser tu
El programa s'ocupa de l'autoconeixement i de com viure des de l'autenticitat. Gaspar Hernàndez comença parlant amb la pedagoga Eva Bach, per esbrinar fins a quin punt durant la infantesa som més nosaltres mateixos. El programa també parla amb el conferenciant Borja Vilaseca, que explica com va endinsar-se en el camí de l'autoconeixement i el creixement personal. Gaspar Hernàndez també conversa amb Joan Antoni Melé, banquer i impulsor de la banca ètica, que té una visió crítica sobre els valors actuals de la societat. L'apunt final del programa és de l'escriptor Josep Maria Espinàs, que sempre ha estat més interessat en el coneixement dels altres que no pas d'ell mateix.
ed2k naroatna 138 2021-09-04 01:23:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.