Elinks

Braveheart - Versió HD m2160p (micro 4k)

Font:
HDDVD+VHS
Codec video:
MKV h264 m2160p
Codec audio:
Català, castellà, anglès
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Braveheart
DURADA: 175 minuts. - MIDA: 9,3GB (Versió HD m2160p).

País: EUA Direcció: Mel Gibson Guió: Randall Wallace Producció: Mel Gibson, Alan Ladd Jr., Bruce Davey Música: James Horner Intèrprets: Mel Gibson (W. Wallace), Patrick McGoohan (E. Longshanks), Catherine McCormack (Murron), Brendan Gleeson (Hamish), Sophie Marceau (princesa de Gal·les), Angus McFayden (Robert, el Bruce)

Braveheart està basada en la llegendària història d'en William Wallace, un plebeu escocès que, al Segle XIII, va aconseguir arrossegar tot el seu poble a lluitar per la llibertat i la independència d'Escòcia. Amb els nobles rondinant i barallant-se ... com sempre. Va guanyar cinc Òscars, inclòs el de millor pel·lícula i millor director.

La pel·lícula retrata la figura històrica de William Wallace, guerrer, patriota escocès i heroi medieval. El director intenta conferir al protagonista una faceta més romàntica i idealista i menys sanguinària.

L'any 1280, Eduard I d'Anglaterra, anomenat "Longshanks" (Camesllargues), ha ocupat una bona part del Regne d'Escòcia, i la seva opressió porta a la mort al pare de William Wallace i al seu germà. Anys després, mentre Wallace ha estat criat a l'estranger pel seu oncle, els escocesos continuen vivint sota les lleis cruels de Longshanks. Wallace torna amb la intenció de viure com a pagès i evitar problemes.Wallace revifa un afer amb la seva amiga de la infantesa Murron, i es casen en secret per evitar el decret de primae noctis que el rei ha promulgat. Però després que Wallace ataqui un grup de soldats anglesos que intenten violar-la, el Xèrif del poble li talla públicament el coll a Murron abans que Wallace la pugui salvar. Un Wallace enfurismat, amb l'ajuda dels seus vilatans amics, mata la guarnició anglesa. Llavors talla el coll del xèrif amb la mateixa daga que ha matat Murron. Sabent que el senyor anglès local es venjarà, Wallace i els seus homes s'introdueixen al seu castell vestit amb uniformes anglesos i el cremen. Seguint les proeses de Wallace, els plebeus d'Escòcia s'aixequen en rebel·lió contra Anglaterra.

Com diu la llegenda, centenars d'escocesos dels clans s'apunten a la milícia de Wallace. Wallace porta el seu exèrcit a través d'una sèrie de batalles reeixides contra l'anglès, incloent-hi la batalla del pont de Stirling i saquejant la ciutat de York (Anglaterra). Tanmateix, és traït per la noblesa escocesa i derrotat a la Batalla de Falkirk. S'amaga, lluitant contra les forces angleses en una guerra de guerrilles, i personalment assassina els dos nobles escocesos que el van trair a Falkirk.
avi godowk 435 2019-11-11 00:49:23

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.