Elinks

Basilea: Una fotografia per a la història

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
WEB-DL h264 1920x1080 4000kbps 25fps
Codec audio:
Català-castellà AC3 192kbps 2.0
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Basilea: Una fotografia per a la història
DURADA: 72 minuts. - Mida: 2,17GB

A finals dels 70, els títols europeus eren escassos a les vitrines del Club: només hi havia 3 Copes de Fires. El Barça global que coneixem avui vivia llavors en un etapa iniciàtica que, gràcies al triomf contra el Fortuna Düsseldorf a la Recopa, començava a fer-se un nom a Europa. Però no va ser només un gran èxit esportiu, també va ser un èxit social. Malgrat els més de 1.000 quilòmetres que separen Barcelona de Basilea, un total de 35.000 aficionats es van desplaçar, la majoria amb autocars i trens, fins a Basilea amb la il·lusió de conquerir el títol.

Cap club havia mobilitzat tanta gent en una final europea de futbol i, després de dues finals perdudes a Berna i Basilea, el Barça conqueria un títol esperat i necessari. Un Saint Jakob Stadium ple de senyeres passava a formar part de les imatges icòniques de la nostra història. L'heroïcitat del desplaçament dels aficionats va ser rubricada per una final èpica que el Barça va guanyar tot i les adversitats. Començant per la banqueta: Lucien Müller havia estat destituït 30 dies abans després de la situació complicada a la Lliga i l'eliminació a la Copa. La importància d'aquella Recopa d'Europa va quedar reflectida en l'arribada dels campions a la ciutat de Barcelona, desbordada pels milers i milers d'aficionats que van rebre l'equip com a herois.

El nom del Barça i de Catalunya havien ressonat amb força a Europa. És per això que, ara que es compleixen 40 anys d'aquella gesta, una gran representació de futbolistes d'aquella final seran homenatjats pel Club per posar en valor un títol que va significar un punt d'inflexió per al barcelonisme. Aquest proper dijous 16 de maig, dia en què es compliran 40 anys des de la disputa d'aquella final, BarçaTV estrenarà el reportatge "Basilea, una fotografia per a la història" a les 22 hores.
ed2k Adrià 613 2019-05-18 19:06:58

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.