Elinks

L'ofici de viure - 1a Temporada

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
WEBRip 720p
Codec audio:
Català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
L'ofici de viure -1x01- Com podem estar més alegres
El programa dona eines pràctiques per estar més alegres en el dia a dia. "Es tracta de desenvolupar l'alegria com si fos un múscul", tal com diu un dels especialistes, Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director del centre Espacio Interior de Barcelona. Gaspar Hernàndez també va a l'Empordà i entrevista Marta Vergès, coach nutricional, que explica com podem aconseguir estar més alegres a través de l'alimentació. Marta Vergés també explicarà la seva història: abans era model, i tenia trastorns alimentaris. I, per últim, el programa també es desplaça a la Cerdanya, per entrevistar el psicòleg Tomàs Navarro, que -a través d'un kit de rescat emocional- convida els seus pacients a experimentar l'alegria enmig de la natura
avi naroatna 37 2021-09-04 00:24:45
L'ofici de viure -1x02- Si no tinguessis por
Què faríem si no tinguéssim por? La por és necessària per anar per la vida, però de vegades ens paralitza. Com l'hem de gestionar, la por? El programa comença parlant de com podem superar la por, amb l'aventurer i emprenedor Albert Bosch, que ha estat a punt de morir unes quantes vegades. Gaspar Hernàndez també entrevista el psiquiatre Jordi del Rey, que -des d'una vessant espiritual- diu que només podem viure des de la por o des de l'amor. I el programa acaba entrevistant la conferenciant Alícia Sánchez Pérez, que confessa que sempre té por, i que no vol superar-la, sinó acceptar-la.
avi naroatna 25 2021-09-04 00:25:17
L'ofici de viure -1x03- Aprendre a meditar
L'ofici de viure dóna eines pràctiques per començar a meditar. ¿Què vol dir meditar? ¿Vol dir deixar la ment en blanc? Els especialistes que entrevista Gaspar Hernàndez desmunten aquests tòpics al voltant de la meditació. El programa comença conversant amb Swami Satyananda Saravasti, mestre hinduista, i continua visitant l'escola Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona, en què des de fa 28 anys els alumnes hi practiquen "interiorització", una altra forma d'anomenar la meditació. D'altra banda, la monja zen Berta Meneses i el filòsof Vicente Merlo expliquen, pas a pas, com s'ha de meditar.
avi naroatna 25 2021-09-04 00:25:58
L'ofici de viure -1x04- Cultivar la intuïció
El programa explica, a través de tres entrevistes i de diferents especialistes, com podem cultivar la intuïció. El catedràtic Rafel Bisquerra, un dels pioners en l'àmbit de l'educació emocional, afirma que la intuïció no sempre és útil per prendre decisions. En canvi, el filòsof i perfumista Idili Lizcano explica, des de la Garrotxa, com elabora els seus olis essencials només a partir de la intuïció. Segons Idili Lizcano (que també és mestre budista), la intuïció és sagrada. I per últim, des de l'Escala, la doctora en Belles Arts i professora de meditació Miriam Subirana assegura que la intuïció és una brúixola per anar per la vida.
avi naroatna 24 2021-09-04 00:26:30
L'ofici de viure -1x05- Música i estats d'ànim
La música és un excel·lent regulador emocional. Com podem aconseguir un estat d'ànim determinat, a través de la música? Com interactua, la música, amb el nostre cervell? El programa comença entrevistant el Jordi A. Jauset, enginyer, músic, i especialista en música i cervell. El Jordi corre maratons escoltant música i explica a en Gaspar Hernàndez quins efectes tenen determinades melodies sobre el nostre ànim. El programa també entrevista el Natxo Tarrés, músic de Gossos i musicoterapeuta, que explica la seva experiència espiritual i d'autoconeixement a través de la música. Segons el Natxo, un dels mals de la nostra societat és que cada cop estem més desconnectats del nostre entorn i de nosaltres. I la música ens pot ajudar a tornar a aquesta connexió. I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut escoltant els cants harmònics del grup MuOm, una coral que no utilitza paraules ni textos en les seves composicions.
avi naroatna 23 2021-09-04 00:27:10
L'ofici de viure -1x06- Reinventar-se professionalment
El programa explica com ens podem reinventar professionalment. El psicòleg Xavier Guix explica la seva experiència: ha passat de ser actor (havia participat en programes com "Tres pics i repicó, de TV3) a ser psicòleg. Entremig, es va quedar sense feina. Segons Xavier Guix, abans d'una reinvenció professional, cal un canvi interior de la persona. El programa també entrevista la "coach" nutricional Nuria Roura, que s'ha reinventat després d'haver estat ajudant de direcció cinematogràfica. I, per últim, l'economista Jaume Gurt explica, després d'haver estat director d'Infojobs, com s'està reinventant professionalment.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:28:49
L'ofici de viure -1x07- Lliçons dels gats
Se'ls qualifica d'individualistes i fins i tot d'egoistes, però en realitat els gats són uns mestres de vida. Uns mestres pel que fa a la sensibilitat; mestres a l'hora de fer estiraments; mestres en l'atenció al moment present; mestres a l'hora de no voler quedar bé amb ningú, de menjar i dormir quan els ve de gust, etcètera. El programa entrevista el tenor Jaume Aragall, amant dels gats. Aragall parla també de la seva sensibilitat, i de com aquesta li ha suposat més d'un problema en la seva trajectòria. Gaspar Hernàndez també parla amb l'escriptor català que més llibres ha publicat sobre gats, Francesc Miralles, i amb la professora de ioga Gloria Henríquez.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:31:17
L'ofici de viure -1x08- Deixar de ser despistats
"L'ofici de viure" es pregunta com podem deixar de ser despistats, en una època en què cada cop costa més mantenir l'atenció, a causa de les noves tecnologies. El programa entrevista la filòsofa Begoña Román, molt crítica amb l'ús que fan les joves generacions de les noves tecnologies. D'altra banda, el programa assisteix a un taller de Mindfulness, amb Andrés Martín Asuero, que oferirà als telespectadors eines pràctiques per concentrar-se més i millor. I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut mostrant com la pràctica del tir amb arc pot ser també una eina per deixar de ser despistats.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:32:03
L'ofici de viure -1x09- Sigues el canvi que vols veure al món
Gandhi va dir: "Sigues el canvi que vols veure al món". ¿Com podem començar a fer, cadascun de nosaltres, petits canvis ¿a nivell psicològic- per millorar la societat? Els especialistes que aquesta setmana entrevista Gaspar Hernàndez són partidaris de començar a fer canvis cadascun de nosaltres, com a individus, i no només esperar que els canvis vinguin de fora. El programa en parla amb l'escriptor i economista Àlex Rovira i el conferenciant Sergi Torres, dos dels catalans que en aquests moments tenen més seguidors arreu del món en l'àmbit del creixement personal. D'altra banda, la metge catalana María Carmen Martínez parla de l'Ho'oponopono, una ancestral tècnica de Hawai que assegura que tots som un, i que si fem un canvi en nosaltres, això afecta l'exterior.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:32:46
L'ofici de viure -1x10- Si et fa patir, no és amor
Hi ha persones enganxades al sofriment amorós. Persones que confonen estar enamorades amb patir. El programa analitza aquesta falsa creença i el mal que han fet algunes cançons i pel·lícules amb les psicòlogues Mercè Conangla i Mònica Presta. Gaspar Hernàndez també entrevista Joan Garriga, que explica com tracten el patiment amorós les Constel·lacions Familiars. El programa s'endinsa en una sessió de Constel·lacions, per explicar com funciona el mètode.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:33:28
L'ofici de viure -1x11- Les visualitzacions
Les visualitzacions són una eina psicològica per aconseguir objectius o millorar el nostre estat d'ànim. Estimulen l'alliberament de dopamina i serotonina. El programa en parla amb el "coach" i economista Raimon Samsó i el psicòleg Rafel Santandreu. Gaspar Hernàndez va a la piscina a fer, amb Rafel Santandreu, les visualitzacions que cada matí ell practica mentre neda. El psicòleg recomana als seus pacients fer visualitzacions per sentir-se millor en el dia a dia, i a mig termini. D'altra banda, "L'ofici de viure" també s'ocupa de les visualitzacions en l'àmbit esportiu, per millorar pràctiques i resultats, amb el psicòleg esportiu Pep Font, del CAR de Sant Cugat.
avi naroatna 24 2021-09-04 00:34:00
L'ofici de viure -1x12- Tornar a néixer
Hi ha situacions després de les quals tenim la sensació que hem tornat a néixer, que tenim una nova oportunitat. El programa conversa amb persones que s'han replantejat l'escala de valors, les creences i conviccions més profundes, i que han començat de zero. Emilio Carrillo, economista i expolític, explica la seva experiència pròxima a la mort després d'un accident de trànsit, i que després va abandonar la política i va optar per "una vida senzilla". Gaspar Hernàndez també entrevista la doctora Luján Comas, que va tenir la sensació que tornava a néixer després de quedar-se vídua i tenir un càncer. I el teòleg i jesuïta Xavier Melloni explica que qualsevol canvi es pot viure com un procés de mort o com un procés de transformació. Per Xavier Melloni, des d'un punt de vista espiritual, la mort no existeix.
avi naroatna 21 2021-09-04 00:34:32
L'ofici de viure -1x13- La llibertat interior
Totes les tradicions espirituals s'han fet ressò d'una llibertat última, que ningú no ens pot prendre: la llibertat interior. La llibertat de decidir com ens volem sentir davant una situació. El programa analitza aquesta llibertat, i com es pot aconseguir, amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla, a Can Benet Vives, al Montnegre. La psicòloga Mireia Darder explica com viu ella, en primera persona, la seva llibertat sexual. I com connecta amb la llibertat interior navegant pel mar. I Gaspar Hernàndez també entra a la presó, on cada cop hi ha més presos que, encara que sembli mentida, aconsegueixen espais de llibertat interior gràcies a la meditació.
avi naroatna 22 2021-09-04 00:35:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.