Elinks

El documental - Qui va matar Walter Benjamin

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 794 kbps, 496x320, Qf: 0,200 – 68% Test compressibilitat
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (VO)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
El documental - Qui va matar Walter Benjamin
Durada: 53 minuts. - Mida: 350 MB

Qui va matar Walter Benjamin...? El setembre de 1940, després de set anys d'exili, Walter Benjamin creuava els Pirineus en un intent desesperat d'escapar dels nazis. Segons la versió oficial, va aconseguir travessar la frontera amb èxit, però quan va arribar a Portbou, un sobtat canvi en la legislació va impedir la seva entrada a Espanya i va ser obligat a estar-se tres nits en un hotel de la població sota l'estreta vigilància de tres guàrdies, que tenien ordres de deportar-lo l'endemà.

Desesperat, es va suïcidar amb una sobredosi de morfina. El metge del poble, no obstant, va declarar que havia estat una mort per causes naturals i Benjamin va ser enterrat d'acord amb el ritus catòlic al cementiri local, sota un altre nom. Va amagar el metge alguna causa no declararada de la mort de Benjamin? Hi va haver realment un canvi en la legislació? Era conscient Walter Benjamin que Portbou era una població controlada per Franco i virtualment ocupada pels nazis? "Qui va matar Walter Benjamin...?" va a la recerca de respostes a propòsit de les misterioses circumstàncies de la seva mort.

A la vegada, ofereix un retrat d'una població de frontera atrapada entre dos fronts, testimoni permanent d'evasions, persecucions i falses esperances. "Qui va matar Walter Benjamin...?" no és tan sols la reconstrucció d'una mort sinó també el retrat viu de l'escena del crim.
ed2k lopere 597 2015-10-11 22:47:54

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.