Elinks

Homes contra homes (VOSC)

Font:
DVD+DVD
Codec video:
XviD
Codec audio:
VO subtitulada en català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Homes contra homes (VOSC) - Homes contra homes
DURADA: 101 minuts. - MIDA: 597 megues.

País: Itàlia DirecCIÓ: Francesco Rosi Guió: Tonino Guerra Música: Piero Piccioni Fotografia: Pasqualino De Santis Intèrprets: Mark Frechette, Alain Cuny, Gian Maria Volonté, Giampiero Albertini, Pier Paolo Capponi.

El director, Francesco Rosi, va ser demandat per difamació contra l'exèrcit. La pel·lícula va ser boicotejada: va ser treta de les sales de cinema amb l'excusa que havien arribat trucades telefòniques amenaçadores. Al festival de Berlin d'enguany ha estat projectada com un homenatge pòstum al seu director. A la Filmoteca es va projectar l'estiu passat, també en versió VOSC, amb el títol d'"Homes contra la guerra". M'ha semblat que "Homes contra homes" era una traducció més adequada. En Francesco Rosi, de manera intencionada, va deixar el títol "Uomini contro", sense especificar contra què. De fet, al film els homes que lluiten i es maten són tots italians. Si hi ha un "contra", és contra els superiors militars per part dels soldats.

Homes contra homes és un film antimilitarista cru i dur que denuncia la natura de la cruel i inútil massacre de la primera guerra mundial, i la mistificació d'una retòrica bel·licista que sempre l'ha considerada com un esdeveniment gloriós. Davant de l'absurditat de la massacre, molts soldats deserten, d'altres es fan ferides voluntàries, i alguns oficials inciten la tropa a la desobediència. Però el film, al mateix temps, obre una discussió sobre la guerra en general i critica la mentalitat militarista retòrica i ideològica que la justifica i exalta (el mite de l'heroisme, la bellesa de la guerra, la mística del sacrifici?) Una mentalitat sempre present tant llavors com avui en dia, quasi 100 anys després.
ed2k Veixinacalenta 650 2015-03-12 00:45:27

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.