Elinks

Els nens de la mantega

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1335 kbps, Qf: 0,190, 704x400
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Els nens de la mantega
Durada: 52 minuts. - Mida: 540 MB

Barcelona, Parc Gaudí: un cop a l'any nou arbres de nou regions d'Àustria es reguen amb aigua austríaca.

Viena, Stadtpark: un cop a l'any un arbre de Barcelona es rega amb aigua espanyola. Aquesta tradició constata el vincle austríac-espanyol que té el seu origen en l'enviament a l'estranger de nens austríacs després de la Segona Guerra Mundial.

La primera raó d'enviar nens després de la guerra va ser la de vigoritzar els nens mal alimentats o tuberculosos. Però els efectes d'aquesta acció humanitària anaven més enllà dels aspectes estrictament sanitaris, i les relacions entre els dos països s'han mantingut fins els nostres dies:

''L'enviament de nens ha tingut efectes positius sobre les bones relaciones entre ambdós pobles, sobretot després de la guerra. És molt difícil avaluar aquesta acció des de l'abundància d'avui dia... És, sota el meu punt de vista, un dels elements essencials de la idea d'Europa tal i com ha resultat en la fundació de la Unió Europea.'' Dr. Werner Brünner, nen de l'època enviat a Bèlgica.

El documental partirà de fets històrics per enllaçar-los amb els esdeveniments actuals i examinarà els efectes de les experiències individuals amb la voluntat d'ajudar els europeus d'avui dia.
ed2k lopere 669 2014-09-22 22:24:39

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.