Elinks

Generació digital - 4a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD (Bitrate: 1450 kbps) Resolució: 704 x 396 px
Codec audio:
Mp3 (128kbps, CBR, 48000Hz, joint estèreo)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Generació digital -4x01- Capítol 1 (2013.09.24)
Primer programa de la nova temporada. Repassem el més destacat d'aquest estiu, analitzem les novetats d'Apple, provem les aplicacions "Apparkb" i "Chad2win" i entrevistem a Fel Faixedas i Carles Xuriguera per conèixer el seu perfil digital.
ed2k naroatna 605 2013-09-28 12:49:28
Generació digital -4x02- Capítol 2 (2013.10.01)
Posem a prova una càmera pensada per a grups de música amb l'ajuda dels Txarango. Visitem Montserrat per descobrir fins a quin punt la tecnologia s'hi ha instal·lat. Entrevistem l'actriu Mariona Ribas per conèixer el seu perfil digital i ens fixarem en la manera com podem aconseguir passwords segurs i transportar-los arreu a dins d'una sola targeta.
ed2k naroatna 566 2013-10-07 01:23:33
Generació digital -4x03- Capítol 3 (2013.10.08)
Parlem amb Adrià Salas, veu de La Pegatina, per què ens expliqui la relació que té amb la tecnologia i l'oci digital. Una setmana més, la Gina ens porta els seus favorits. Aquest cop ens parla de l'aplicació "Pixter" i del joc "Amateur Surgeon 3". Espectadors d'un dels passis de Phenomena Experience ens recomanen diverses aplicacions relacionades amb el cinema. Per estar al dia, conèixer més o divertir-nos com si fossim especialistes en efectes especials. S'han especialitzat en videojocs per a Facebook. En tenen 32 i han aconseguit triomfar arreu del món. Visitem la seu de Social Point, una empresa de videojocs socials que té 43 milions d'usuaris actius cada mes i 8 milions al dia. Existeix una eina pensada per deixar de rebre aquella publicitat que no desitgem i que, tot sovint, ens inunda la bústia del correu electrònic o es transforma en moltes trucades al llarg del dia: les llistes Robinson.
ed2k naroatna 615 2013-10-13 13:36:37
Generació digital -4x04- Capítol 4 (2013.10.15)
Per aquest quart programa de la temporada us proposem un joc. Hem volgut comprovar sobre el terreny com funcionen les aplicacions per demanar un taxi. Des d'un mateix punt de Barcelona, dues de les nostres redactores han fet servir dues de les aplicacions que tenen més descàrregues. Quina arribarà primer? Quina aplicació oferirà més serveis? Ho veureu dimarts que ve. També us ensenyarem un hotel on a partir d'ara s'hi pot anar amb l'únic objectiu de veure pel·lícules, un partit de futbol o jugar a un videojoc. És el nou servei RoomService Club que ha creat una empresa catalana. Visitarem la seu que la xarxa social Tuenti té a Catalunya. I l'actor Miki Esparbé ens demostrarà que més enllà dels escenaris, també domina la tecnologia. Si esteu llegint això és que ja fa una estoneta que mireu la pantalla de l'ordinador. Quantes hores hi passeu davant? I segur que aquest no és l'únic dispostiu amb pantalla que heu tingut davant dels ulls avui: la tauleta, el mòbil, la tele... En el programa d'aquesta setmana us explicarem com això pot afectar els nostres ulls i quines mesures hi ha per reduir l'impacte i els possibles problemes de vista. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els Favorits de la Gina i l'actualitat digital, dimarts 15 d'octubre, a les 23:05, al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna r5004 565 2013-10-22 00:14:08
Generació digital -4x05- Capítol 5 (2013.10.23)
Aquesta setmana acompanyem un dels fotògrafs de confiança de Google a Catalunya per descobrir com s'ho fa per traslladar les fotografies dels locals de Barcelona al servei Street View del cercador. Es dedica a crear tours virtuals dels interiors de restaurants, perruqueries i tot tipus de comerços... L'Òscar Dalmau ens explicarà la seva relació amb la tecnologia en el nostre particular test, el perfil digital. Sortirem a córrer amb un grup de “runners” per posar a prova el potencial de diversos rellotges pensats per aquest tipus d'esportistes, ja siguin aficionats o professionals. Visitarem una petita companyia de videojocs catalana, Beautifun Games, que ha aconseguit l'èxit amb el seu primer joc. I ens fixarem en un segment de població que cada cop esdevé més important dins de la indústria de l'oci electrònic, les mares. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els Favorits de la Gina i l'actualitat digital, dimarts 22 d'octubre a les 23:05 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 544 2013-10-24 00:39:16
Generació digital -4x06- Capítol 6 (2013.10.29)
Aquesta setmana el programa explica que, si un vol, ja no és una loteria el company de viatge que t'assignin quan s'agafa un avió. S'estan imposant els vols socials: viatjar al costat de persones amb els mateixos interessos i afinitats. El programa també s'ha proposat fer-se una idea de la magnitud de la infraestructura que suporta un servei d'èxit com Spotify. Ho explica un dels seus responsables, el molletà David Poblador. I continuant amb aquest torrent de curiositat, es planten en plena cursa de BTT per descobrir els mecanismes que fan possible el seguiment dels ciclistes que hi participen. Dispositius molt precisos sense opcions de fallar. També se sotmet al test del programa el col·laborador de 'Divendres' Pere Mas, diverses embarassades recomanen apps pensades per a elles i es visita una empresa catalana que ha triomfat en el terreny del comerç en línia, Privalia. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els Favorits de la Gina i l'actualitat digital, el dimarts 29 d'octubre a les 23.05 al 33 a 'Generació digital', presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 629 2013-10-31 00:27:42
Generació digital -4x07- Capítol 7 (2013.11.05)
Aquesta setmana tornem a l'escola per veure com la tecnologia ha canviat les aules i la forma d'ensenyar i d'aprendre. L'street photographer Rafa Pérez ens ha fet de conillet d'indies per provar tot tipus de gadgets relacionats amb la fotografia i hem retratat la vida del centre de Barcelona. Visitem la seu de l'empresa de videojocs Novarama l'any que celebren el seu desè aniversari i just quan estrenen dues noves entregues del seu joc estrella: Els Invizimals. Us recomanem les millors apps de despertadors perquè no us adormiu mai més. I descobrim com s'ho fa la Mònica Terribas per arribar sempre puntual a Catalunya Ràdio en el nostre test digital.
ed2k naroatna 588 2013-11-11 23:29:16
Generació digital -4x08- Capítol 8 (2013.11.12)
En el programa d'aquesta setmana surt pels carrers de Barcelona a comprovar com la tecnologia ajuda els bombers a arribar abans al lloc de l'emergència i també com aconsegueix que la ciutat estalviï més aigua i llum. Explicaran per què es diu que Barcelona és una smart city, una ciutat intel·ligent. Després de recórrer tota la ciutat aniran a recuperar forces a la cuina dels "No más de mamà", un dels blogs gastronòmics que té més seguidors. També visitaran un pis d'estudiants que estan col·laborant amb un estudi de consum a través de l'aplicació mòbil Pocket Alive, que ha creat una empresa catalana. Es veurà com ho fan. S'anirà fins a un centre de jardineria perquè recomanin aplicacions que ajuden a cuidar les plantes. I presentaran les Phablets, un dispostiu que és mòbil i tauleta a la vegada. Per acabar la ruta el programa anirà al teatre, a veure l'última obra de Tricicle, Bits. Diuen que és el seu espectacle més digital, i no se'l podíem perdre. Els han posat a prova amb el test del programa.
ed2k r5004 565 2013-11-23 15:19:40
Generació digital -4x09- Capítol 9 (2013.11.19)
Aquesta setmana us presentem un emprenedor sorprenent que des del seu petit poble de Terol ven navalles i ganivets arreu del món a través d'internet. A més, ha animat molts altres veïns a obrir negocis a la xarxa, una opció que cada cop atreu més botiguers. I sense moure'ns del món de les botigues, veurem com la tecnologia les ha transformat per facilitar les coses als seus clients. Descobrirem quina és l'última moda per presentar els productes i per pagar sense, ni tan sols, haver de treure la cartera de la butxaca. També aprendrem com es diuen correctament les paraules sobre tecnologia en català i us ensenyarem un diccionari molt útil per quan tingueu dubtes. Repassarem les millors aplicacions sobre animals, ja siguin domèstics o salvatges, i us ho explicarem tot sobre el 4G, la nova tecnologia mòbil que ja tenim entre nosaltres. A més, us ensenyarem el perfil digital d'un dels cuiners que més trucs ens ha ensenyat per no barallar-nos amb els fogons de casa, l'Isma Prados. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els Favorits de la Gina i l'actualitat digital presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 574 2013-11-24 01:49:07
Generació digital -4x10- Capítol 10 (2013.11.26)
El 33 presenta un nou capítol de "Generació digital" amb dos campions. El programa visitarà els germans Espargaró per veure si dominen tant bé la tecnologia com les motos. L'Aleix i el Pol són els protagonistes del test digital. Quan molesta el soroll d'algun aparell, el millor és saber que és Quiet Mark. S'explicarà com treballa aquesta associació anglesa per fer que els electrodomèstics cada vegada siguin més silenciosos. GD també visitarà l'Arxiu Municipal de Girona, que és pioner en la digitalització de documents. Ara mateix tenen a les seves mans antigues cintes de casset on hi ha gravats els testimonis de proves nuclears que els Estats Units van fer a les Illes Marshall després de la Segona Guerra Mundial. En el programa es veurà com digitalitzen aquests documents que són vitals per un procés judicial que encara està obert. Es repassaran les principals novetats de les dues grans consoles que surten al mercat a la vegada: la Play Station 4 i la Xbox ONE. Formen part d'una nova generació de consoles que va més enllà dels videojocs, es donaran tots els detalls. A més, riures amb les respostes més curioses que pot donar el Siri, l'assistent personal de l'iPhone. I els Agents Rurals recomanen aplicacions mòbils.
ed2k naroatna 618 2013-11-28 01:13:00
Generació digital -4x11- Capítol 11 (2013.12.03)
Aquesta setmana hem demanat al fisioterapeuta més mediàtic, el Lluís Puig, que ens ensenyi a protegir-nos dels mals digitals. Aprendrem quines són les millors posicions per no prendre mal quan passem hores amb els nostres mòbils, tauletes i ordinadors. També ens fixarem en un moment complicat a moltes cases: quan els nois i noies comencen a demanar un mòbil. Dos experts ens han donat un bon grapat de consells per gestionar aquest moment i que totes les parts en surtin ben parades. Per als amants de la televisió, hem buscat les millors aplicacions per gaudir encara més de les nostres sèries i programes preferits i per estar al dia de tot el que es cou a les graelles. També hem acompanyat l’empresa Faro a fer la medició virtual de l’Estadi Lluís Companys de Barcelona. Tenen una tecnologia 3D que us deixarà impressionats! Tampoc no us podeu perdre le perfil digital de la Sílvia Abril, el membre del jurat més trapella de l’Oh Happy Day. Descobrireu moltes coses i els riures estan garantits. I, per acabar, us ensenyarem com enviar senyal d’Internet a qualsevol punt de la casa sense fer bricolatge i d’una forma senzilla i econòmica.
ed2k naroatna 555 2013-12-14 01:19:46
Generació digital -4x12- Capítol 12 (2013.12.10)
Aquesta setmana ens hem deixat endur pels llumets que ja hi ha per tot arreu i hem posat la mirada en les festes de Nadal. Per una banda o per una altra, segur que cada any us veieu involucrats en un "amic invisible". Doncs us recomanarem algunes aplicacions mòbils i pàgines web per gestionar el procés d'aquesta tradició des del començament fins al final, i d'una manera totalment digital! També parlarem d'aplicacions per als més petits de casa. Què han de tenir i com s'ha de dissenyar perquè siguin adients i tinguin èxit entre els nens? Com cada any per aquestes dates, arriba La Marató de TV3. I nosaltres hi hem volgut aportar el nostre granet de sorra digital. Us ensenyarem un dispositiu pioner que han desenvolupat conjuntament diferents països d'Europa, coordinats per la Universitat Politècnica de Catalunya, per millorar la qualitat de vida dels pacients de Parkinson. I també hem volgut posar a prova els presentadors de La Marató d'aquest any: la Núria Solé i en Roger de Gràcia. Els hem fet el nostre test digital! També hem remenat per Instagram per veure quines fotos hi pengen els famosos, i hem anat al Circuït de Montmeló perquè ens recomanin aplicacions sobre motor! Això, els vídeos sorprenents d'internet, els Favorits de la Gina i l'actualitat digital, dimarts, 10 de desembre, a les 23.14 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 560 2013-12-14 01:20:45
Generació digital -4x13- Capítol 13 (2013.12.17)
El programa s'atura durant les vacances de Nadal, però abans dediquem 30 minuts a repassar el que ha donat de si, digitalment parlant, el 2013 que estem a punt d'acomiadar. L'espai de tecnologia, oci i cultura digital de Televisió de Catalunya presenta un resum del més destacat d'aquests mesos pel que fa a novetats de productes, actualitat, seguretat a la xarxa, economia, aplicacions, videojocs i curiositats. El resum informatiu es complementa amb les opinions d'experts en diversos àmbits. Una mirada posada en el 2013 amb voluntat, però, de preveure i apuntar el que ens ocuparà durant el 2014 que estem a punt d'estrenar.
ed2k naroatna 529 2013-12-30 01:40:49
Generació digital -4x14- Capítol 14 (2014.01.07)
Segur que tornant de les vacances de Nadal a molts us han vingut ganes de fer les maletes i marxar ben lluny. Doncs desig concedit. Ens n'anirem a l'altra punta del món acompanyats per uns quants aventurers catalans que han fet de viatjar una forma de viure. Els coneixerem en persona i també a través dels seus blogs de viatge, que són una font molt útil si decidim visitar els països per on han passat ells. Si agafar avions us fa mandra, també us ensenyarem una bona opció d'oci només amb un clic. Parlarem de les websèries que es fan aquí aprofitant que darrere nostre, després de "Generació Digital", s'estrena la primera temporada de "Les coses grans", de Roger Coma, però no és l'única proposta! També us recomanarem alguns jocs perquè us entretingueu amb el mòbil. En el nostre test digital visitarem Justo Molinero al seu estudi de ràdio i descobrirem, per exemple, que a casa no li falta ni un aparell tecnològic. Els té tots! El que no sabem si té és l'aplicació "Woowos", un nou xat que us permetrà evitar ficades de pota perquè podreu esborrar un missatge del mòbil de l'altra persona si us heu penedit d'enviar-lo; hem visitat l'empresa que l'ha desenvolupat. I també us ensenyarem una capsa digital que evoca les antigues capses de llauna on es guardaven records: la Timeless Box. Això, els vídeos sorprenents d'internet i els favorits de la Gina, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 523 2014-01-17 00:37:16
Generació digital -4x15- Capítol 15 (2014.01.14)
Aquesta setmana ens hem refinat i ens hem vestit d'etiqueta per provar una nova aplicació mòbil que ens permet saber tots els detalls d'un vi. Simplement fent una foto amb el nostre telèfon, podrem convertir-nos en un expert sommelier! Una app que és una guia de vins! Estigueu atents perquè amb aquesta aplicació quedareu bé en tots els sopars! Si gaudiu més llegint llibres que sortint a sopar, aquesta setmana també us portem uns bons consells: una selecció d'aplicacions de lectura que us permetran conèixer crítiques sobre diferents novel·les, compartir recomanacions sobre els llibres que us han agradat i també tenir organitzada la biblioteca de casa. També coneixerem el perfil digital de l'expert més expert en les paraules, l'escriptor Màrius Serra! Provarem dos nous dispositius: l'Asus Trio, que és a la vegada tauleta, portàtil i ordinador de sobretaula. I, a més, ens posarem les ulleres de Google, les Google Glass, per provar un nou joc que ha desenvolupat l'empresa barcelonina MoveTeam. Això, els vídeos sorprenents d'internet i els favorits de la Gina, presentat pel Lluís Marquina.
ed2k naroatna 577 2014-01-17 00:38:57
Generació digital -4x16- capítol 16 (2014.01.21)
Ens endinsem en el món dels "youtubers", joves que han convertit la plataforma de vídeo en línia Youtube en el seu plató particular. Busquem les claus que cal tenir en compte per instal·lar un projector al menjador de casa. També ens fixem en el perfil digital de Sergio Dalma i visitem una productora audiovisual que ha modificat la seva estratègia per poder portar les seves sèries a la xarxa.
ed2k naroatna 519 2014-02-12 01:00:32
Generació digital -4x17- Capítol 17 (2014.01.28)
Aquesta setmana obriu bé els ulls perquè farem màgia digital. Repassarem els trucs més impressionants fets amb mòbils i tauletes amb un comentarista de luxe: el Premi Nacional de Màgia, Antònio Díaz. També us explicarem com la tecnologia ha revolucionat les tècniques de rehabilitació que es posen en pràctica després d’un accident greu. A l’Institut Guttman tenen els últims avenços en aquest àmbit i, com no podia ser d’altra manera, nosaltres els hem anat a veure. Segur que molts per cap d’any us vau proposar fer esport el 2014. Encara no us hi heu posat? Tranquils que hem anat a un gimnàs perquè ens recomanin les millors aplicacions per posar-nos en forma. Per estar sa, a més de l’exercici, també és molt important l’alimentació per això us explicarem com serà el menjar del futur i quines màquines ens el proporcionaran, com per exemple, un viver de mosques. Els amants del cinema heu d’estar atents a aquest programa perquè li hem fet el nostre test digital a una de les persones que més en sap del setè art, el Jaume Figueras. I hem anat fins a Girona per conèixer Bloom, el centre 3D i de Tecnologies Emergents de Girona. Un projecte pioner que us deixarà bocabadats.
ed2k naroatna 529 2014-02-12 01:00:54
Generació digital -4x18- Capítol 18 (04.02.2014)
Aquesta setmana ens hem proposat donar-vos consells molt domèstics! Començarem ensenyant-vos un nou portal de salut on podreu trobar recomanacions per quan no us acabeu de trobar bé. També hi podeu buscar informació general sobre els hàbits de vida de persones diabètiques o que estan embarassades o que volen deixar de fumar. El portal es diu Infermera Virtual i sí, és un lloc totalment fiable perquè l’ha fet el Col·legi d’Infermeres de Barcelona. També us ensenyarem una nova manera de cuidar les plantes quan marxeu fora uns dies. No us haureu de preocupar de res més que de portar el vostre telèfon a sobre. Això és gràcies al Fliwer, un nou dispositiu que ha dissenyat una empresa de Girona i que ens permet cuidar les plantes des del nostre mòbil. Parlarem de cuina per recomanar-vos aplicacions sobre pastissos. I després de fer tot això, ens asseurem una estona per llegir i escoltar la nova proposta digital del grup Enderrock. A més coneixarem el perfil digital del Josep Maria Mainat.
ed2k naroatna 575 2014-02-12 01:00:57
Generació digital -4x19- Capítol 19 (11.02.2014) CORREGIT
"Generació digital", el programa de tecnologia, oci i cultura digital de Televisió de Catalunya dedica un segon especial a l'esdeveniment mundial de referència de la telefonia mòbil, el Mobile World Congress 2014. En aquest capítol es mostraran les novetats més destacades del congrés pel que fa a telèfons, accessoris, aplicacions i propostes de mobilitat. També es fixarà en els nous esdeveniments 4 Years From Now, dedicat als emprenedors del sector de la telefonia i les seves idees, i al Digital 4C, un espai de trobada per als creadors culturals dins de l'àmbit digital.
ed2k naroatna 504 2014-03-07 00:45:03
Generació digital -4x20- Capítol 20 (25.02.2014)
Aquesta setmana, el "Generació digital" es trasllada a Fira de Barcelona en el primer dels dos especials sobre el Mobile World Congress 2014. En aquest primer especial el programa es fixa en els temes clau que es tractaran al congrés d'enguany: l'alta velocitat al mòbil (4G i 5G), les aplicacions sobre salut i les novetats que s'hagin presentat en la primera jornada de la fira. Però també posem la mirada en el nou esdeveniment 4 Years From Now, un punt de trobada dels emprenedors i les empreses tecnològiques relacionades amb la mobilitat. Casos d'èxit d'arreu del món aterren a Barcelona per compartir experiències amb els que tot just estan començant o tenen pensat fer-ho i busquen inspiració. Un any més, el programa de tecnologia, oci i cultura digital de Televisió de Catalunya es bolca amb l'esdeveniment més important relacionat amb la telefonia mòbil.
ed2k naroatna 563 2014-03-07 00:45:15
Generació digital -4x21- Capítol 21 (2014.03.04)
Especial MWC 2014 (2). En aquest segon especial sobre el Mobile World Congress 2014 es mostraren les novetats més destacades del congrés pel que fa a telèfons, accessoris, aplicacions i propostes de mobilitat. També ens fixem en els nous esdeveniments 4 Years From Now, dedicat als emprenedors del sector de la telefonia i les seves idees, i al Digital 4C, un espai de trobada per als creadors culturals dins de l'àmbit digital.
ed2k naroatna 522 2014-03-11 01:32:35
Generació digital -4x22- Capítol 22 (11.03.2014)
La tecnologia no ens abandona ni a l'hora de dormir. Aquest dimarts, "Generació digital" es fixa en els dispositius i aplicacions relacionats amb la son, que cada vegada són més i més diversos. Llits intel·ligents, braçalets quantificadors, antifaços per controlar els somnis... No us adormiu, que n'hi ha de sorprenents! Si el que us treu la son és deixar els vostres animalons sols a casa tot el dia us agradarà Petchatz, un dispositiu que us permet comunicar-vos amb ells esteu on esteu i fins i tot donar-los premis a distància. També posarem una mica de música a les nostres vides amb les aplicacions que més ens agraden per estar a l'última de les novetats discogràfiques o jugar a ser grans concertistes. I descobrirem les habilitats tecnològiques d'una de les xefs més prestigioses de Catalunya: la Carme Ruscalleda. A més, coneixerem un grup de joves d'Andorra i Barcelona amants de la muntanya que han ideat Alpify, una aplicació que ens pot salvar la vida en cas d'emergència quan fem esport a l'aire lliure.
ed2k naroatna 505 2014-03-13 00:30:24
Generació digital -4x23- Capítol 23 (18.03.2014)
Quan marxeu fora de viatge us emporteu el mòbil? Seria molt còmode poder consultar mapes, fer reserves per mail o enviar fotos a la família, com estem acostumats a fer normalment, oi? Aquesta setmana us presentem els Wifivox, uns petits routers portàtils que generen una xarxa wifi al nostre voltant. També pensant en els viatges, us recomanarem aplicacions mòbils que ens poden ajudar a aprendre idiomes. I en aquest programa cuinarem. Cuinarem receptes amb la xef Ada Perallada. Però no farem com sempre les hem vist. No utilitzarem cap olla ni cap paella. Li hem demanat que ens faci uns plats amb tres robots de cuina diferents, per comprovar com la tecnologia ha canviat la manera de preparar el menjar. També us explicarem com passar els contactes d'un mòbil a un altre, perquè deixi de ser un petit maldecap quan canvien de telèfon. A més, sabrem com la realitat virtual pot ajudar a combatre el racisme, a través d'un estudi que s'està fent a Barcelona. I coneixerem el perfil digital de la periodista Raquel Sans.
ed2k naroatna 562 2014-03-24 00:55:19
Generació digital -4x24- Capítol 24 (25.03.2014)
Aquesta setmana ens hem refinat i ens hem vestit d'etiqueta per provar una nova aplicació mòbil que ens permet saber tots els detalls d'un vi. Simplement fent una foto amb el nostre telèfon, podrem convertir-nos en un expert sommelier! Una app que és una guia de vins! Estigueu atents perquè amb aquesta aplicació quedareu bé en tots els sopars! Si gaudiu més llegint llibres que sortint a sopar, aquesta setmana també us portem uns bons consells: una selecció d'aplicacions de lectura que us permetran conèixer crítiques sobre diferents novel·les, compartir recomanacions sobre els llibres que us han agradat i també tenir organitzada la biblioteca de casa. També coneixerem el perfil digital de l'expert més expert en les paraules, l'escriptor Màrius Serra! Provarem dos nous dispositius: l'Asus Trio, que és a la vegada tauleta, portàtil i ordinador de sobretaula. I, a més, ens posarem les ulleres de Google, les Google Glass, per provar un nou joc que ha desenvolupat l'empresa barcelonina MoveTeam. Això, els vídeos sorprenents d'internet i els favorits de la Gina, presentat pel Lluís Marquina.
ed2k naroatna 523 2014-03-29 12:18:12
Generació digital -4x25- Capítol 25 (01.04.2014)
El programa número 100 es pregunta si els dispositius que es fan servir en el dia a dia, com telèfons, tauletes o ordinadors, són un mitjà de transport de quantitats elevades de gèrmens. La resposta la tindrà un laboratori. El “Generació digital” descobrirà una aplicació pensada especialment per a nens amb dificultats d’aprenentatge. Els ajudarà l’Àlex, un nen amb autisme. Si s’han de preparar maletes per anar de viatge, val la pena saber que hi ha unes aplicacions d’allò més útils i que es presentaran al programa. I per celebrar els 100 programes, el “perfil digital” es farà a Albert Murillo, el director i presentador del “Generació digital” de Catalunya Ràdio. “Generació digital” és un programa de tecnologia, oci i cultura digital amb una clara voluntat d’entretenir. L’espai setmanal posa especial èmfasi a demostrar el vessant social i útil de la tecnologia i és, també, un aparador de les iniciatives d’emprenedors catalans en aquest àmbit. Alhora, es converteix en una exposició de la cultura digital que neix a la xarxa o que té en la xarxa un dels seus vehicles.
ed2k naroatna 510 2014-04-07 00:05:30
Generació digital -4x26- Capítol 26 (08.04.2014) (v2)
Aquesta setmana ens fixem en una iniciativa de dos tarragonins: elcomprador.cat, un supermercat en línia que promet el millor preu i productes de proximitat. També estrenem un nou local de Barcelona que combina la cafeteria amb el taller de disseny. I sotmetem al nostre test digital l'actor i director Joan Lluís Bozzo.
ed2k naroatna 546 2014-04-12 21:08:46
Generació digital -4x27- Capítol 27 (15.04.2014)
Heu pensat mai com seria la vostra vida si tinguéssiu, per exemple, un robot que us ajudés a planxar? De moment no n’hem trobat cap. El que sí hem trobat és un robot humanoide que han fet uns estudiants de La Salle i està en fase de proves. Encara no l’han ensenyat a fer les feines la casa, però sap parlar més de 30 idiomes. Us ho ensenyem en el programa d’aquest dimarts. També coneixerem una xarxa social per als més "cuinetes". Es diu Cookboth i us permet intercanviar receptes amb els millors xefs i que ells puguin veure, i qui sap si també fer, les vostres. El perfil digital d’aquesta setmana el dediquem al cantant Joan Masdéu, que ens ha confessat que està tot el dia pendent de les xarxes socials, especialment del seu Facebook! I sabrem què hem de fer per esborrar les dades dels aparells que ja no volem, tant si són per llençar com si són perquè els faci servir algú altre.
ed2k naroatna 544 2014-04-20 13:23:40
Generació digital -4x28- Capítol 28 (23.04.2014)
Dediquem el programa pràcticament en exclusiva a la diada de Sant Jordi. Això vol dir que ens fixem en la manera com la tecnologia ha entrat en el món dels llibres (i dels escriptors), però també reservem un espai a l'amor. Si Sant Jordi és un bon dia per fer aflorar l'amor que portem a dins, les aplicacions poden ajudar-nos a aconseguir-ho. Aquesta setmana, el perfil digital que descobrim és el d'en Peyu de l'"APM?".
ed2k naroatna 599 2014-05-06 00:53:38
Generació digital -4x29- Capítol 29 (29.04.2014)
Redescobrim la ciutat gràcies a diverses aplicacions i a un nou portal que ens promet experiències turístiques singulars. Els actors Lluís i Marta Marco, pare i filla, se sotmeten al test digital del programa. També ens fixem en què és la "Neutralitat a la xarxa", posem a prova el nou HTC One M8 i descobrim un dispositiu que ens permet fer el seguiment de l'embaràs a través del mòbil.
ed2k naroatna 511 2014-05-06 00:53:47
Generació digital -4x30- Capítol 30 (06.05.2014)
En el "Generació digital" d'aquesta setmana agafem la carretera i viatgem fins a Santa Fe del Penedès. Allà hem quedat amb l'Edu i el Marc, que han iniciat el projecte Microcatalunya per donar a conèixer les singularitats de les localitats de menys de 500 habitants, a través de la seva web i les xarxes socials. A més, també veiem els beneficis de la telemedicina, és a dir, del poder estar connectats amb el metge des de casa sense haver de passar per la consulta. I us recomanem algunes de les millors aplicacions per decorar casa vostra. Si sou uns manetes o uns apassionats de l'interiorisme, segur que us encantaran! Heu tingut mai dubtes legals i no heu sabut on acudir? Al programa també parlarem de la web Responsea, on podem resoldre dubtes legals amb advocats especialitzats i fer la primera consulta de manera gratuïta. I entrevistarem en Josmar, un autèntica amant de la tecnologia, per descobrir el seu perfil digital. Tot això, acompanyat com sempre, dels vídeos més curiosos de la xarxa i els favorits que cada setmana ens porta la Gina Tost. Dimarts, 6 de maig, a les 23.10 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 521 2014-05-11 13:59:28
Generació digital -4x31- Capítol 31 (13.05.2014)
Al "Generació digital" d'aquesta setmana us proposem un viatge a l'espai. L'Agència Espacial Europea està creant el primer mapa 3D de la nostra galàxia i hem anat a veure una part del seu equip que treballa a Barcelona. També us proposarem una nova manera de poder llegir moltes revistes en modalitat de tarifa plana. És un nou servei a la xarxa que es diu Ztory. Als que la primavera els porta maldecaps per culpa de les al·lèrgies estaran molt contents de saber que hi ha tres aplicacions que els poden facilitar una mica la vida. Ens les recomanaran metges de la Societat Espanyola d'Al·lergologia. Buscarem les claus per triomfar a YouTube de la mà de tres experts que han escrit un llibre amb trucs i consells per atreure les mirades dels internautes. A més, descobrirem el perfil digital de l'actriu Bea Segura i provarem el nou Samsung Galaxy S5. Tot plegat amanit amb els millors vídeos de la xarxa i els favorits de la Gina Tost.
ed2k naroatna 518 2014-05-18 23:55:57
Generació digital -4x32- Capítol 32 (20.05.2014)
Al "Generació digital" d'aquesta setmana veurem actuar Joana Serrat en 360 graus! Acompanyarem Mr. Fogg, una productora de Barcelona especialitzada en aquest tipus de vídeos de panoràmica completa. Veurem com s'ha de gravar l'actuació de la jove cantant de Vic, per aconseguir aquest efecte! També ens fixarem en com treballen en algunes de les publicacions culturals catalanes que últimament han aparegut a la xarxa, com Nuvol.com. I anirem fins a Sant Esteve de Palautordera per veure com funciona un braçalet que mesura la febre i permet fer-ne un seguiment des del mòbil. Es diu iThermapp. Ens quedarà temps per jugar amb el mòbil. I ho farem de dues maneres: provarem alguns dels accessoris que han aparegut al mercat per convertir el mòbil en tot un comandament de videojocs. I també posarem a prova la memòria amb les aplicacions mòbil Quiz, que han seguit els passos del famós Trivial! L'equip del programa ens recomanarà les seves preferides! I també riurem amb les respostes de l'humorista Goyo Jiménez en el nostre test digital. Us ensenyarem tot això, i molt més! Els vídeos més curiosos de la xarxa i els favorits que cada setmana ens porta la Gina Tost. Dimarts, 20 de maig, a les 23.10 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 481 2014-05-23 23:29:31
Generació digital -4x33- Capítol 33 (2014.05.27)
Al "Generació digital" d'aquesta setmana veurem alguns gimnasos virtuals amb els quals ens podem posar en forma sense sortir de casa. En visitarem un, el català Ictiva, on ens ensenyaran com graven les sessions, i entrarem a les sales d'entrenament d'algunes de les aplicacions i webs més conegudes del moment. També parlarem de com els dispositius mòbils han canviat la relació que tenim amb la feina. Contesteu els mails en horari no laboral? És convenient fer-ho? Hem entrevistat una experta en el tema perquè ens ho valori. I, a més, l'Ariadna Oltra passarà pel nostre test digital i descobrirem un dels seus secrets més ben guardats. I si sou amants de la moda, us recomanarem algunes aplicacions per no perdre-us les últimes tendències i anar sempre a l'última. A més, visitarem una empresa catalana que aplica la tecnologia dels "drones" al sector de l'agricultura. Per si no n'hi hagués prou, tindrem els vídeos més curiosos de la xarxa i els favorits de la Gina Tost. Dimarts, 27 de maig, a les 23.10 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 467 2014-06-02 00:40:47
Generació digital -4x34- Capítol 34 (2014.06.03)
Aquesta setmana a "Generació digital" ens preguntem si les ones que ens envolten ens podrien afectar d'alguna manera. Ho hem consultat amb uns experts en la matèria. Qui no està gaire preocupat per aquesta qüestió és el Joan Dausà, a qui hem sotmès al nostre Perfil Digital. Us proposarem les millors apps per practicar esport o per dur un bon registre del que ja practiqueu. I per treure-us la calor de sobre després de fer exercici buscarem quins ventiladors ens ofereix el mercat i descobrirem si la tecnologia ha aconseguit modernitzar-los. També us presentarem Albert Costa, un emprenedor que, amb només 25 anys, gestiona quatre botigues online d'èxit. No hi faltaran els millors vídeos de la xarxa i els favorits de la Gina Tost. Dimarts, 3 de juny, a les 23:10, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 475 2014-06-04 21:13:19
Generació digital -4x35- Capítol 35 (2014.06.10)
Si us diem "enciclopèdia" i "internet", quina paraula us ve al cap? Segur que molts de vosaltres heu pensat en la Viquipèdia. Està clar que és la gran enciclopèdia d'internet. Aquesta setmana, a "Generació digital" ens fixem en els viquipedistes residents, les persones que de manera voluntària es dediquen a afegir-hi continguts. Bàsicament, informacions de museus i universitats, perquè estiguin a l'abast de tothom. Hem parlat amb dos dels que han treballat a Barcelona. Sense sortir de l'univers d'internet, també coneixerem qui hi ha darrera de Redes Media, una de les agències de comunicació especialitzades en situar tuits i hashtags entre els més vistos a internet. Posarem a prova un nou kit portàtil per DJ's que permet traslladar la festa on vulguem. I també visitarem la Clínica Exòtics del programa "Veterinaris", perquè ens recomanin apps sobre animals. A més, en el nostre test setmanal tindrem una convidada de luxe i una de les escriptores més digitals, la Maruja Torres. Tot això acompanyat com sempre dels vídeos més curiosos de la xarxa i els favorits de la Gina Tost. Dimarts, 10 de juny, a les 23:10 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 484 2014-06-13 00:23:40
Generació digital -4x36- Capítol 36 (2014.06.17)
Els Amics de les Arts s'han atrevit, aquesta setmana, a enfrontar-se al nostre test digital. Són o no són molt amants de la tecnologia? Aquest dimarts ho descobrirem al "Generació Digital", on també veurem els llocs més increïbles per organitzar esdeveniments, des d'exposicions, fins a inauguracions de comerços o festes d'aniversari. Ho farem a través de la web Popplaces.com. També us explicarem què és el dividend digital i què té a veure amb els canals de la TDT i l'arribada del 4G. I aprofitarem la visita a Barcelona del vicepresident de Deezer, una de les plataformes musicals amb més usuaris del món, perquè ens expliqui com funciona i què la diferencia d'altres aplicacions semblants. Repassarem els perfils de Twitter d'alguns personatges de ficció, veurem els vídeos més curiosos de la xarxa i repassarem "Els favorits de la Gina Tost".
ed2k naroatna 509 2014-06-19 23:45:11
Generació digital -4x37- Capítol 37 (2014.06.24)
El programa dóna la benvinguda a l'estiu amb un especial en què ens fixem en els viatges, la difícil relació entre dispositius electrònics i l'aigua i com salvar les dificultats de l'idioma gràcies a la tecnologia. També recuperem els vídeos més sorprenents de la temporada i les respostes inèdites dels famosos que s'han sotmès al test digital.
ed2k naroatna 455 2014-07-05 02:12:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.