Elinks

Les guerres del clima

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 47% Test compressibilitat
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català) MP3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (anglès)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Les guerres del clima -01- Comença la batalla
A la dècada de 1970 el món semblava estar caient a trossos. De la pluja àcida a la superpoblació, les preocupacions ecològiques es trobaven en primer pla. I va ser en aquest moment que el canvi climàtic per primera vegada va esdevenir un tema polític candent. Però no va ser l'escalfament global el que espantava als científics, era tot el contrari: una nova edat de gel.

El Dr. Iain Stewart narra la història del canvi climàtic des dels seus inicis i examina fins a quin punt la comunitat científica va fer-ho tan malament en els anys setanta. En el camí es descobreix alguns dels grans herois no reconeguts de la ciència del canvi climàtic, i ens presenta una organització secreta de científics del govern nord-americà, coneguda com Jason, qui va escriure el primer informe oficial sobre l'escalfament global el 1979.

L'autor mostra com - al final de la dècada dels 80 - l'escalfament global s'havia convertit ja en un problema polític seriós. Semblava com si el món s'unís per entrar en acció. Però va resultar ser un una falsa albada - en la dècada de 1990 l'escalfament global es va transformar en una de les controvèrsies científiques més grans de la nostra època.
ed2k lopere 748 2013-02-18 00:39:29
Les guerres del clima -02- La història del canvi climàtic, el debat
El Dr. Iain Stewart investiga el contraatac llançat pels escèptics de l'escalfament global en la dècada de 1990. A l'inici de la dècada de 1990 semblava que el món estava unit. A la Cimera de la Terra de Rio el món va signar un programa d'acció per començar a fer front al canvi climàtic. Fins i tot George Bush hi era. Però el consens no va durar molt.

Iain examina els arguments científics que van desenvolupar com els escèptics de l'escalfament global van assumir el consens del canvi climàtic. Els escèptics van atacar gairebé tot el que els científics consideraven veritable. Van argumentar que el planeta no s'escalfava, que encara que fos així no era res inusual, i sens dubte el que estava succeint amb el clima no tenia res a veure amb les emissions humanes de gasos d'efecte hivernacle. Iain entrevista alguns dels escèptics de l'escalfament global i descobreix com les seves posicions han canviat amb el temps.
ed2k lopere 730 2013-02-18 17:28:55
Les guerres del clima -03- La lluita pel futur
Després d'explicar la ciència que hi ha darrere de l'escalfament global, i adreçar-se als arguments dels escèptics del canvi climàtic citats abans en la sèrie, en aquesta tercera i última part el Dr Iain Stewart es veu en el major desafiament que ara enfronta els científics del clima. Com poden predir exactament quins canvis portarà l'escalfament global?

És un viatge que el porta des dels primers intents de modelar el sistema climàtic amb palanganes, fins a supercomputadors, passant a la primera línia d'investigació sobre el clima d'avui: Groenlàndia. El més preocupant, descobreix que els científics estan cada vegada més preocupats en que els seus models estiguin realment subestimant la velocitat dels canvis en curs.
ed2k lopere 719 2013-02-18 17:29:26

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.