Elinks

Generació digital - 3a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD (Bitrate: 1450 kbps) Resolució: 704 x 396 px
Codec audio:
Mp3 (128kbps, CBR, 48000Hz, joint estèreo)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Generació digital -3x01- Capítol 1 (2012.10.19)
ed2k naroatna 633 2012-10-22 00:26:56
Generació digital -3x02- Capítol 2 (2012.10.26)
A "Generació digital", parlen de bateries. Per un costat, descobriran de què estan fetes les bateries dels telèfons, dels ordinadors i d'altres dispositius, i donaran resposta a aquella pregunta que sempre es fan els usuaris quan se'ls acaba la bateria del mòbil: no podrien durar més, les bateries? Un dels dispositius en què és més important que la bateria duri molt és la consola portàtil. A "Generació digital" s'organitzarà una competició entre les dues portàtils més potents: la Sony PS Vita i la Nintendo 3DS XL. Quina aguantarà més temps abans d'apagar-se? Al programa també comptaran amb un altre tipus de bateria: la que serveix per fer música! Aniran cap a Constantí per conèixer el perfil digital de Joan Reig, el bateria d'Els Pets. A més, com cada setmana, a "Generació digital" posaran a prova una novetat tecnològica. En aquest cas, els experts de Paella de bits analitzaran cada detall de la nova tauleta de Google, que surt al mercat amb un preu molt competitiu però amb l'objectiu de mantenir el nivell de les rivals. Aniran cap al Poblenou de Barcelona per visitar la seu de DigaliX, una empresa que té pocs anys de vida, però que ja ha aconseguit fer conegut el seu producte estrella, la Xtable, una gran pantalla tàctil convertida en taula i que té múltiples usos. Bruce Willis ha estat notícia darrerament després de manifestar que vol deixar en herència, a les seves filles, la seva col.lecció de cançons d'iTunes. De qui són les cançons, llibres o pel.lícules que comprem per internet? La Gina Tost porta tota la informació sobre la propietat digital. El debat sobre la relació entre el periodisme i les xarxes socials és més viu que mai. Descobriran qui són alguns dels comunicadors de tot el món que són més actius a la xarxa.
ed2k naroatna 622 2012-10-30 00:16:50
Generació digital -3x03- Capítol 3 (2012.11.02)
"Generació digital" es mourà al ritme del ja més que famós "Call me Maybe", de Carly Rae Jepsen. I ho farà per barrejar modernitat i tradició en una sola edició. Un dels mons més tradicionals que hi ha a Catalunya és el del boletaire, però fins i tot aquest s'està digitalitzant. "Generació digital" envia Gina Tost a buscar bolets fent servir la tecnologia. També mostraran el perfil digital de Tatiana Sisquella, que avancem que fa servir les xarxes socials de manera professional i seriosa. I parlaran de seguretat a la xarxa, en concret de la gestió de dades personals en el compte de facebook i sobre la manera com es pot evitar que les facin servir per fer publicitat. Una dada curiosa és l'evolució dels telèfons mòbils. En un principi s'anaven encongint, però ara, en canvi, cada vegada són més grossos. En aquest programa mostraran els terminals que hi ha actualment al mercat.
ed2k naroatna 625 2012-11-07 01:04:04
Generació digital -3x04- Capítol 4 (2012.11.10)
L'univers "Star Wars" serà el fil conductor d'un programa en el que repassarem quins són els millors videojocs de la història basats en la saga cinematogràfica creada per George Lucas. Ensenyarem jocs d'ordinador, de Super Nintendo fins i tot de la primigènia Atari. La pilot Laia Sanz donarà gas al programa expicant quins són els seus jocs de motor preferits i per què s'ha deixat seduir per les xarxes socials. "Generació digital" posarà nom i cara a les executives més influents del planeta. I, en una edició de pel·lícula, repassarem el vincle entre còmic i cinema i els parcs d'atraccions. Presentarem Wuaki.tv, una de les plataformes de compra i lloguer de cinema en línia més importants del món. Amb seu a Barcelona, els creadors d'aquest videoclub virtual ofereixen un ampli catàleg cinematogràfic i les últimes estrenes. El núvol digital permet convertir la xarxa en un disc dur personal, però no sense certs riscos. Donarem consells perquè no hi hagi cap escletxa de seguretat. L'altra gran característica del núvol digital és l'streaming, mitjantçant el qual es pot veure la televisió i escoltar la ràdio. Mostrarem algunes de les aplicacions que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ofereix per veure els canals públics catalans a través dels dispositius mòbils. I també en streaming, recentment s'ha presentat Xbox Music, la plataforma de Microsoft per escoltar música a través de dispositius mòbils amb el sistema operatiu Windows8. L'Albert Miralles i el Roger Seró, 'Els experts' d'iCat.cat, faran l'anàlisi d'aquesta nova forma d'escoltar música.
ed2k naroatna 566 2012-11-26 23:50:36
Generació digital -3x05- Capítol 5 (2012.11.17)
Aquesta setmana, a Generació digital, farem esport. Per començar, parlarem de les millors aplicacions per mòbil que serveixen per posar-nos en forma! Són aplicacions que serveixen per saber quin recorregut hem fet quan hem sortit a córrer, quina distància hem recorregut... A part del running, també jugarem a futbol! Ho farem comparant els dos grans simuladors: el Fifa i el Pro evolution soccer. L'Àlex Castells i la Maria Fernández Vidal, de TV3, s'enfrontaran a la Laia Tudel i el Marc Negre, de Catalunya Ràdio! Entrevistarem a Máximo Cavazzani, creador d'un dels jocs que més ha triomfat aquest any, l'Apalabrados! Coneixerem la nova pel·lícula de Disney, "Rompe Ralph!" en què els protagonistes són personatges de vídeojocs. Veurem quins jocs apareixen a la pel·lícula. Us donarem unes quantes alternatives per si mai us quedeu sense bateria al telèfon a un lloc sense endolls. Visitarem una empresa d'èxit de casa nostra que compleix el quinzè aniversari: Softonic, una web líder en descàrregues de software. Coneixerem el perfil digital de dos actors de doblatge molt especials, en Marc Zanni i en Joan Sanz, les veus d'en Son Goku i en Vegeta a "Bola de drac".
ed2k naroatna 589 2012-11-26 23:52:34
Generació digital -3x06- Capítol 6 (2012.11.24)
Aquesta setmana , arriba un Generació Digital espectacular i atrevit. Per començar mostrem algunes de les creacions d’un cienasta amb molta activitat a Youtube, el nordamericà Devin Graham. Seguint el model dels vídeos de Graham, que mira de captar moments emocionants i divertits, farem que la Gina també faci el seu pròpi vídeo. Provarà dues càmeres, les ulleres Pivothead i la càmera GoPro, i ho farà en una situació extrema, tirant-se d’un avió. Parlarem també d’eBay, del seu desè aniversari a l’estat espanyol i de la seva transformació. L’empresa ha passat de ser una plataforma de subhastes a tota una botiga virtual. Volem començar a aprofitar els punts de càrrega que els ajuntaments van instal·lant a diverses ciutats. Per això, fem un recull d’alguns dels cotxes elèctrics que existeixen en l’actualitat Coneixerem també algunes de les feines que tenen entre mans els laboratoris d’investigació tecnològica, és a dir, on es treballa per millorar la interacció humana amb la tecnologia i fer-nos la vida una mica més fàcil. Compararem diversos serveis d’emmagatzament d’arxius al núvol, com Dropbox o iCloud, per aprendre què ofereix cada plataforma i poder fer una tria més informada. I coneixerem de prop una nova professió prou nova, la de betatester, que consisteix en provar videojocs. Per últim, Quim Monzó ens mostra el seu perfil digital, sobretot tuitaire però també al voltant d’altres àmbits ben sorprenents.
ed2k naroatna 601 2012-11-26 23:52:39
Generació digital -3x07- Capítol 7 (2012.12.01)
Amb l'arribada del desembre cal veure si la profecia dels maies, que vaticinaven la fi del món pel dia 21, es compleix. Sembla que no, perquè els científics pronostiquen que el 2013 serà un any molt actiu pel que fa a les tempestes solars. Primera conclusió: hi haurà 2013 i, per tant. el món no s'acaba. Segona conclusió: ara haurem de patir per l'activitat de l'estrella solar. El Generació Digital de l'1 de desembre desembarca amb una visió apocalíptica de l'actualitat. Visitarem un físic de l'Institut de Ciències de l'Espai perquè ens digui què hi ha de cert en les previsions d'una hecatombe tecnològica degut a l'alta activitat del Sol i si les tempestes solars que es preveuen per l'any que ve poden afectar els nostres aparells domèstics. També construirem realitats paral·leles gràcies al video mapping, una tècnica de projeccions audiovisuals que permeten 'donar vida' a superfícies inanimades. Aquest recurs s'està utilitzant cada vegada més en espectacles al carrer i consisteix en sobreposar imatges en 3D sobre parets, murs o, fins i tot, sobre façanes de gran valor arquitectònic. La cara més gamberra del programa prendrà una nova dimensió amb el rànquing de les webs 'trinxadores'. Farem un repàs de les pàgines on sotmeten a tot tipus de tortures hilarants els dispositius electrònics, per comprovar-ne la seva resistència a cops, capbussades o flamarades salvatges. També hi haurà temps per conèixer el perfil digital d'un intèrpret i un interpretat. El jove actor Nil Cardoner acaba d'estrenar als cinemes Fènix 11·23, on interpreta la història de l'Èric Bertran, un adolescent que va ser acusat de terrorisme per demanar via mail l'etiquetatge en català. El Nil estarà acompanyat pel seu alter ego, el mateix Èric Bertran, que ens confessarà totes les seves dèries digitals. La reportera dels uns i els zeros, la Gina Tost, visitarà l'ONCE perquè li expliquin què és el Mekanta, un software per aprendre a fer servir els teclats per a cecs i que recentment ha estat guardonat. També sabrem quines altres tecnologies fan servir en el seu dia a dia les persones que no hi veuen i farem una demostració de les aplicacions més avançades de trancripció de veu. A més, la Gina provarà la Wii-U un dia després de la seva sortida a les botigues. Al final del programa coneixerem tots els secrets a tenir en compte sobre les connexions Wifi no segures i presentarem amb en societat i amb tota mena de detalls la Wii U, la nova aposta de Nintendo per a l'oci digital.
ed2k naroatna 566 2012-12-11 23:58:19
Generació digital -3x08- Capítol 8 (2012.12.08)
Al Generació digital d’avui ens farem un fart de ballar gràcies als principals videojocs de ball. Anirem a una escola de dansa perquè unes coreògrafes professionals ens en donin la seva opinió. Us presentarem Nicetales, una pàgina web que és un punt de trobada per autors i lectors de llibres infantils. Molta atenció als més petits! El lector Kindle, d'Amazon, compleix cinc anys de vida i a Generació digital ho celebrarem repassant els models disponibles a dia d'avui. En coneixerem les principals característiques i els preus. Tots escoltem música, ja sigui al cotxe, la cadena musical o l'mp3, però normalment sabem poca cosa d'aquell so que sentim. De la mà del Quimi Portet aprendrem tot el que cal sobre els diferents formats d'àudio digital. Saps quin és el de més qualitat. Visitarem la seu d'una empresa que triomfa i que us pot ajudar molt de cara al nadal per trobar els millors regals: LetsBonus. Us donarem consells per navegar per internet de forma segura. I acabarem el programa amb la visita del cantautor i humorista David Guapo, que ens interpretarà una cançó dedicada a la tecnologia.
ed2k naroatna 589 2012-12-11 23:58:32
Generació digital -3x09- Capítol 8 (2012.12.15)
Aquesta setmana en motiu de la Marató de TV3, parlem, entre d’altres coses de filantrops digitals, és a dir, un seguit de noms famosos en el món de la tecnologia que han fet grans fortunes i han dedicat part d’elles a projectes de solidaritat. I per seguir parlant de solidaritat i tecnologia presentem el projecte ‘juegaterapia’, que consisteix en recollir consoles per portar-les als hospitals i que els nens amb càncer puguin entretenir-se jugant. A banda de la part solidària de la tecnologia parlarem d’altres temes com Geonick, una startup que es dedica a posar en contacte, a través d’una xarxa social, gent amb interessos similars. D’aquesta manera, si les dues parts ho volen, es posa en contacte a persones perquè trobin amb qui dur a terme les seves aficions per la seva zona. En els darrers anys han començat a sortir tota mena de plataformes i opcions per veure la televisió (ja siguin pel·lícules com sèries) a través d’internet amb serveis d’streaming. A Generació Digital us hem volgut presentar les principals opcions i què ofereixen, és a dir el tipus de material audiovisual, els preus i les tarifes planes entre d’altres. I posats a presentar opcions, provem dues aspiradores robot davant la càmera per veure com funcionen. Els hem posat tota mena d’obstacles i brutícia per veure la seva reacció i us presentem també les seves principals característiques. Són la Roomba 770 i la LG Hom-bot Square. En aquest programa ens acompanya l’Empar Moliner, una periodista i escriptora coneguda pel seu humor i per no tenir pèls a la llengua. Com sempre, coneixerem la seva vida digital i relació amb la tecnologia. En l’apartat de seguretat a la xarxa expliquem com fer servir el Twitter de forma segura. Una xarxa social molt extesa i a l’hora molt oberta. Cal tenir certes precaucions i ser conscients del seu funcionament. Per últim, la Gina Tost ens explica en primera persona la seva experiència amb el nou assistent de Google, el Google Now. Una nova eina que pot ser realment inquietant quant ens adonem de tota la informació que Google arriba a saber de nosaltres.
ed2k naroatna 585 2013-01-02 00:08:27
Generació digital -3x10- Capítol 10 (2012.12.22)
Ja fa dotze mesos que esperem impacients els regals de Nadal i, a dos dies per l'arribada del Parel Noel, el Generació Digital fa dentetes amb una primera tongada de videojocs, gàdgets i aparells diversos que podrien arribar a les nostres cases embolicats en paper de regal. En aquest programa nadalenc fem un repàs dels millors videojocs que han anat apareixent en els últims mesos, comentant les seves característiques i secrets. Es tracta de la primera part d'un àmpli reportatge que tindrà continuïtat en el següent programa, que s'emetrà abans de reis. Però com que sabem que als de la generació digital no només us apassionen els videojocs, també us donarem pistes i consells sobre els millors televisors d'última generació, posant èmfasi en aquells aspectes clau a l'hora de decidir-se per un aparell o un altre. L'altra gran dèria dels amants tecnològics són els telèfons intel·ligents. Ara s'caba d'estrenar el Lumia 920, de Nokia, que es vanta de tenir el telèfon amb la càmera de vídeo més estable del mercat. Nosaltres no ens refiem de ningú i per això l'hem col·locat a sobre d'un cotxe teledirigit per posar-la a prova. A més, la compararem amb les càmeres del Galaxy SIII i l'iPhone5. Com cada setmana també inspeccionarem el perfil digital d'un personatge. Aquesta setmana el nostre hoste és el director del Teatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel, que ens sorprendrà amb la utilitat que li ha trobat a les noves tecnologies: fer-se el nus de la corbata. En aquest programa la Gina Tost ens portarà un reportatge caleidoscòpic. L'AbracadabrApp és una mescladora analògica d'imatges per al nostre telèfon i que, a més, està instal·lada dins d'una llibreta Moleskine. Tant curiós i sorprenent com l'altra aplicació que us presentarà la Gina. Es tracta de 2gether, la primera xarxa social per parelles. Una idea innovadora perquè existien moltes xarxes socials per lligar però cap ni una per conservar la parella actual. A banda d'alguns consells molt útils per protegir el nostre telèfon mòbil d'amenaces externes, el programa d'aquest dissabte arriba amb cares noves. Alguns dels membres de l'equip del Generació Digital, que habitualment estan al darrere de les càmeres, us recomanaran les seves aplicacions i jocs per a telèfon preferits i que mai us empenedireu de comprar. Paraula digital!
ed2k naroatna 630 2013-01-02 00:10:32
Generació digital -3x11- Capítol 11 (2012.12.29)
A l’últim Generació digital de 2012 veurem alguns dels vídeos nadalencs que córren per la xarxa...segur que n’heu rebut algun al vostre mòbil, aquests dies! Coneixerem una iniciativa catalana que sembla que té molt de futur: Doggy talky és una xarxa social per gossos que permetrà que puguin relacionar-se entre ells! En el vintè aniversari de l’enviament del primer SMS, la Gina Tost ens presentarà els principals sistemes de missatgeria de què disposem avui en dia. Donarem una sèrie de consells per utilitzar el correu electrònic de la manera més segura. Coneixerem el perfil digital de Santi Balmes, el cantant de Love of Lesbian. Ens explicarà la seva relació amb els videojocs, les xarxes i la tecnologia. Farem un test amb dues tauletes infantils de les que més es vendran aquest nadal. Les compararem per saber quina és la millor. Arriba la segona entrega del resum dels principals videojocs de 2012 que us ha preparat Generació digital!
ed2k naroatna 539 2013-01-02 00:10:35
Generació digital -3x12- Capítol 12 (2013.01.12)
Descobrim un projecte pilot per menjar millor gràcies al WhatsApp, i repassem els "lipdubs" i les flaixmobs més sonades. També ens fixem en les botigues que compren el que ja no necessitem. Fem una llista de les últimes adquisicions.
ed2k naroatna 588 2013-02-06 00:42:16
Generació digital -3x13- Capítol 13 (2013.01.19)
"Generació digital" fa un homenatge a alguns dels grans superherois de la història, entre ells en Batman. L'home ratpenat és un expert en la utilització de gàdgets per lluitar contra el mal. Uns complements sofisticats que ens poden servir també per aprendre tecnologia repassant alguns dels secrets del Batcinturó, la Batcorda i el Batmòbil. També visitaran el programa dues cares conegudes. El cantautor uruguaià Jorge Drexler presenta 'N', una aplicació perquè l'usuari pugui crear noves cançons a partir de la combinació de lletres, melodies i ritmes aleatoris. I la presentadora Bibiana Ballbè, que ens explicarà quines són les seves dèries digitals. Una és el seu telèfon intel.ligent; no se'n separa mai. Analitzaran les botigues virtuals per comprar videojocs, com ara XBOX Live o PlayStation Network, llocs on es poden descarregar els jocs que hi ha actualment al mercat o jugar-hi en línia. D'aquesta manera podran prescindir de les carcasses dels videojocs i fer més espai, per exemple, per a una altra consola! En el programa de dissabte redescobriran també un dels invents més romàntics de la història de la humanitat: la màquina d'escriure cartes d'amor. Un artista alemany ha recuperat un aparell que, ara fa seixanta anys, escrivia cartes amoroses a partir de les primeres descobertes sobre intel.ligència artificial. L'han reconstruït a Manchester, la ciutat originària de l'invent. Com sempre també donaran alguns consells pràctics per a l'ús i la gestió dels documents digitals. En el programa de dissabte explicaran com conservar millor els arxius, per evitar que les fotografies, el treball de la Universitat o els documents de feina s'acabin perdent. I la Gina Tost parlarà de jocs i aplicacions geolocalitzades, aquelles que fan servir el GPS dels telèfons intel.ligents per interactuar amb l'espai físic del nostre entorn i la resta de persones. Un exemple és Get Get One, una xarxa social creada per dos joves catalans que ens permet adquirir de forma vir
ed2k naroatna 566 2013-02-06 00:42:40
Generació digital -3x14- Capítol 14 (2013.01.26)
Posem a prova els navegadors GPS que porten de sèrie l'iPhone, el Galaxy S3 i el Lumia 800. Ens fixem en el Raspberry Pi, un ordinador de la mida d'una targeta de crèdit. Parlem amb els creadors de l'app "Deej" i recomanem jocs per a telèfons intel·ligents i tauletes. També debatrem sobre tecnologia amb la companyia responsable de l'espectacle "Over the moon".
ed2k naroatna 513 2013-02-06 00:43:00
Generació digital -3x15- Capítol 15 (2013.02.02)
Posem a prova, en igualtat de condicions, tres llapis de memòria diferents; dos prometen ser indestructibles i un no. Ens fixem en les diverses opcions que tenim, pel que fa al so i la imatge, quan escollim entre un cinema i un altre. Descobrim què cal fer quan perdem dades d'un disc dur i visitem una empresa que es dedica a recuperar-les. També ens acostem al perfil digital de Marc Parrot i dediquem un espai als rellotges digitals. Els d'ara i els d'abans.
ed2k naroatna 549 2013-02-06 00:43:34
Generació digital -3x16- Capítol 16 (2013.02.09)
"Generació Digital" vol comprovar quanta energia elèctrica hi ha dins d'una casa. Cada vegada n'hi ha més perquè cada vegada tothom té més aparells elèctrics. Entraran a un pis a descobrir els seus camps electromagnètics. També descobriran el perfil digital del dissenyador Javier Mariscal que acaba de presentar una exposició de quadres on tots estan fets amb l'iPad. I per si algú vol descobrir l'artista que porta dins, la Gina Tost recomanarà quines són les millors aplicacions per dibuixar. Presentaran una immensa guia de viatges, el Wikivoyage, el nou projecte dels creadors de la Wikipedia. Explicaran com funciona i, a més, els membres del programa recomanaran les aplicacions més utils per anar de viatge. També analitzaran com funcionen diferents tipus de cafeteres, la tecnologia que fan servir i compararem si hi ha molta diferència en el cafè que fan. I presentaran la iniciativa empresarial d'uns catalans que han volgut simplificar al màxim el mètode de pagament. Ni targeta de crèdit, ni codi pin, ni signatura. Amb el PayTouch l'únic que fa falta per pagar és l'empremta digital. Acabaran el programa recomanant aplicacions per trucar gratis. La Gina Tost explicarà quines són les que funcionen millor i les que més notarà la butxaca.
ed2k naroatna 543 2013-02-20 00:57:40
Generació digital -3x17- Capítol 17 (2013.02.16)
Ens acostem a les impressores d'objectes, les impressores 3D. Juguem amb un nou gadget, la Sphero. Visitem Palila, una empresa de joves emprenedors que fabriquen fundes d'iPhone fetes de fusta. També recuperem l'humor de l'Eugenio gràcies a una aplicació per a mòbil, llegim els llibres enriquits d'iPoe i us proposem jocs visuals que enganyen el nostre cervell.
ed2k naroatna 579 2013-03-05 18:49:24
Generació digital -3x18- Capítol 18 (2013.02.23)
Posem a prova el Padfone 2, un mòbil que es converteix en tauleta. Ens acostem a la nova entrega de la saga de videojocs Metal Gear. També ens preguntem si és legal alliberar el nostre mòbil i quines són les vies per fer-ho. Coneixem el perfil digital de l'Edurne i en Jordi Coll, protagonistes del musical Grease, i fem un recull d'eines per poder-nos donar de baixa de les xarxes socials en què ja no volem participar més.
ed2k naroatna 578 2013-03-05 18:50:31
Generació digital -3x19- Capítol 19 (2013.03.02) Especial MWC2013
Programa especial MWC2013 El periodista Lluís Marquina, fins ara coordinador de continguts del programa "Generació digital", que emet el 33 cada dissabte a les 22.00, n'assumeix la presentació a partir del 2 de març, després de la marxa de Jordi Sellas. Lluís Marquina també serà codirector del programa, al costat d'Albert Murillo. Pel que fa als continguts, l'espai "Generació digital" mantindrà la línia marcada fins ara, centrada en el món de la tecnologia, l'oci i la cultura digital, i la voluntat d'arribar a tothom, tant al públic entès en la matèria com al públic poc expert en temes tecnològics. L'edició del dissabte 2 de març té un caràcter especial, ja que està dedicada al Mobile World Congress, que s'ha fet a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer. El programa s'ha enregistrat de forma íntegra a la Fira de Barcelona i repassa la situació actual del sector de la telefonia mòbil mostrant-ne les últimes tendències, el perfil dels visitants, la diversitat d'aplicacions existents al mercat i les curiositats de la mostra. L'objectiu és que tothom que tingui curiositat per la tecnologia mòbil conegui les principals novetats que aquests dies han estat només a l'abast dels professionals del sector. El mateix 2 de març, "Generació digital" estrenarà una nova secció presentada per Gina Tost: "Els favorits de la Gina". En aquest apartat del programa, Gina Tost descobrirà cada setmana les aplicacions, les webs i els vídeos més curiosos i interessants que ha trobat a la xarxa. Aquesta secció ja forma part de la versió radiofònica de "Generació digital", que emet cada dissabte Catalunya Ràdio.
ed2k naroatna 569 2013-03-05 18:51:30
Generació digital -3x20- Capítol 20 (2013.03.09)
"Generació Digital" proposa saber què se'n fa del aparells electrònics un cop ja no serveixen. Hi ha vida més enllà de la deixalleria? On va, cada peça de l' ordinador vell? Parlaran també d'un altre final: el de Messenger. Microsoft ha anunciat que tanca el popular xat a l'abril i que mudarà tots els seus usuaris a Skype. "Generació digital" s'avança per explicar com es produirà aquest canvi. "Generació digital" visita també el polifacètic actor i presentador Santi Millan, que ara presenta un nou espectacle a Barcelona, per saber quin és el seu perfil més tecnològic. La Gina Tost estrena secció. A partir d'aquest dissabte, portarà cada setmana els seus favorits: el vídeo, la web i el joc que més li agraden i que cal conèixer per estar al dia del que es mou a la xarxa. També descobriran l'Ictineu III, un ambiciós projecte per construir un nou submarí català. Servirà per fer treballs arqueològics i d'investigació, i cedirà tota les dades i imatges que reculli a la comunitat científica. Android, iOS, Blackberry o Windows Phone? Quin és el millor sistema operatiu per a telèfons intel·ligents? Quatre usuaris experts aconsellen quin hem de fer servir i defensen la seva elecció. I per últim, analitzen la primera tauleta de Microsoft: la Surface RT. Han demanat a un professor d'història de la informàtica i usuari incondicional de productes d'Apple, que la provi i ens digui què li ha semblat.
ed2k naroatna 555 2013-03-13 01:23:08
Generació digital -3x21- Capítol 21 (2013.03.16)
"Generació digital" presenta EyeBorg, la nova aplicació que ha impulsat el ciborg Neil Harbisson i que permet, com fa ell, sentir els colors en lloc de veure'ls. A més, el programa explicarà tot el que cal saber sobre la nova generació de televisors amb la definició més alta que existeix: els 4K. A l'apartat de recomanacions, un grup de mestres proposaran aplicacions mòbils per ensenyar als alumnes. També s'analitzaran les alternatives que hi ha, si es viu en un àmbit rural, per accedir a internet d'alta velocitat. I visitaran la seu de King.com, una empresa multinacional de jocs que s'ha instal·lat a Barcelona. Completaran l'edició les fotos més curioses que han captat els cotxes de Google que viatgen pel món per crear el Google StreetView. I els favorits de la Gina Tost
ed2k naroatna 555 2013-03-19 00:12:17
Generació digital -3x22- Capítol 22 (2013.03.23)
Aquesta setmana al "Generació digital" ens hem proposat el que tothom es proposa cada x mesos: aprendre idiomes. Ho farem, però, a l'estil GD: gràcies a internet i les app. Després de classe jugarem amb la nova entrega de la saga Castlevania per a Nintendo 3DS. Hem visitat l'estudi que l'ha creat per conèixer com neix un joc en tres dimensions. En Pablo Carbonell ens parla de la seva relació amb la tecnologia. Comença l'entrevista dient-nos que és molt analògic, però ràpidament descobrim que ens està enganyant. Buscarem la millor manera d'estar connectats tot el dia a Twitter i intentarem fer una llista dels vídeos que ens han fet riure al llarg de la història de YouTube. També hem estat trastejant amb la Ouya, una consola de sobretaula que s'ha proposat competir contra les grans. Ha sorgit d'un projecte d'internet i hem tingut l'oportunitat de provar-ne una de les primeres que s'han fabricat.
ed2k naroatna 586 2013-03-25 01:46:30
Generació digital -3x23- Capítol 23 (2013.04.06)
Aquesta setmana "Generació digital" descobreix l'últim invent per tenir localitzats i per poder recuperar els animals de companyia perduts. És català i es diu Maskoota. El programa ha estat amb la il·lustre científica Jane Goodall, que ha passat per Barcelona per explicar com, reciclant bé el mòbil, es pot ajudar a evitar guerres i salvar vides a l'Àfrica. I també parlarà amb Pau Debon, cantant del grup Antònia Font, perquè ens expliqui quin és el seu perfil digital. Es compararan els tres cercadors d'internet més utilitzats a casa nostra i es recomanaran les millors aplicacions de dispositius mòbils per fer servir a la cuina. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte 6 d'abril a les 22.00 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 532 2013-05-02 00:58:20
Generació digital -3x24- Capítol 24 (2013.04.13)
Aquest dissabte, al "Generació digital", complirem un dels somnis de qualsevol nen: ens convertirem en pilots! Ho farem amb dos helicòpters que es controlen des de telèfons o tauletes. Aprendrem a destriar el gra de la palla digital gràcies a Asks, un nou cercador català que permet trobar exactament allò que busquem. Farem rebentar el tuitòmetre del "Generació digital" amb el perfil digital d'un convidat que marca el rècord de seguidors a Twitter, el Berto Romero! Molta atenció a tots els que us agradi jugar amb el mòbil i la tauleta, perquè els integrants de l'equip del programa us presentarem els nostres jocs per a dispositius mòbils preferits! Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte, a les 22.00, al 33. Presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 553 2013-05-02 00:58:57
Generació digital -3x25- Capítol 25 (2013.04.20)
"Generació digital" donarà a conèixer el @peredelescabres, el pastor més digital de Catalunya. Les seves ovelles són conegudes a la xarxa i acumulen seguidors tant a Twitter com a Instagram. Instagram, aquesta xarxa social de fotografies, ja ha arribat als 100 milions d'usuaris. Alguns dels fans més fans d'Instagram recomanaran perfils interessants que s'hi poden seguir. També s'explicarà com la tecnologia pot ajudar a fer reparacions i reformes de casa, a través de la plataforma Tumanitas.com. I, després, a provar la Little Printer, una miniimpressora que gràcies a la connexió a internet permet enviar missatges de paper. El programa es deixarà endur encara més per la nostàlgia per ensenyar algunes de les consoles de fa vint anys que ara han tornat a sortir al mercat. Joies dels anys noranta, l'època en què precisament van néixer les Mamzelles. S'explicarà quin perfil digital tenen aquestes joveníssimes cantants, que han protagonitzat l'últim fenomen televisiu. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte, a les 22.00, al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 589 2013-05-02 00:59:30
Generació digital -3x26- Capítol 26 (2013.04.27)
Aquesta setmana al "Generació digital" posarem a prova les càmares tot terreny de GoPro i Sony amb l'ajuda del triatleta Marcel Zamora. Tindrem un programa amb molta literatura: farem una radiografia del sector dels llibres electrònics, repassarem els protagonistes de videojocs que van néixer en el món de les noveles i us presentarem el llibre sorgit del fenomen de Twitter #etfelicitofill. També hem parlat amb el Pep Plaza per descobrir el perfil digital de l'actor de "Polònia" i "Crackòvia" i els hem demanat als meteoròlegs de TV3 i Catalunya Ràdio que ens recomanin les millors aplicacions per estar informats del temps des del nostre mòbil. La música la posarem gràcies a Jukenetbox, una aplicació catalana que preten triomfar a nivell mundial permetent que els usuaris puguin escollir quina música escoltar als bars. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte 27 d'abril a les 22.00 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 586 2013-05-02 01:00:01
Generació digital -3x27- Capítol 27 (2013.05.04)
Aquesta setmana tenim un Generació digital molt musical! Rebrem la visita dels Catarres, que ens explicaran quina és la seva relació amb la tecnologia. I per escoltar, precisament, la música dels Catarres, posarem a prova alguns dels millors auriculars del mercat! Visitarem una nova start up catalana: Padcelona, que preparen activitats amb l'iPad. Els acompanyarem a fer una gincama per Barcelona. Coneixerem en Marc Ariza, un jove barceloní que s'ha classificat per la final mundial del videojoc FIFA. Ens explicarà els secrets del seu èxit! L'equip del programa recomanarà algunes aplicacions informatives per a mòbils per estar al dia de totes les notícies i la Gina Tost ens portarà, com cada setmana, els seus favorits!
ed2k naroatna 564 2013-05-07 00:55:13
Generació digital -3x28- Capítol 28 (2013.05.11)
Aquesta setmana el "Generació digital" demostrarà que la tecnologia pot fer la vida més fàcil, eficient i segura visitant una casa carregada de domòtica. El programa ha fet una selecció entre les més de 1.400 xerrades que hi ha penjades al portal de coneixement TED.com per destacar-ne algunes. També es compartirà una estona amb el divulgador científic Dani Jiménez. Explicarà la seva relació amb la tecnologia i no ha pogut evitar que se li demani que faci un dels seus experiments. Se sabrà com ha quedat el representant a la final mundial del campionat del FIFA, es posarà a prova dos dispositius quantificadors que prometen ajudar a tenir una vida més activa i saludable i es començarà una col·lecció de cromos del Barça... digitals! Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 566 2013-05-21 01:12:58
Generació digital -3x29- Capítol 29 (2013.05.18)
Aquesta setmana al “Generació digital” li donarem un cop d’ull al l'ultima novetat en mòbils de Samsung per veure què aporta de nou el Galaxy S4. Us presentarem miaportacion.org, una web de micromecenatge solidari per ajudar, amb temps o diners, a qui més ho necessita. Analitzarem les aplicacions per mòbils i tauletes relacionades amb l’àmbit de la salut per tractar d’esbrinar si són o no fiables i útils. I l’equip del programa us recomanà un altre tipus d’apps, les que millor ens ajuden a moure’s en cotxe o transport públic. Descobrirem un curiós accesori japonés: unes orelles de gat robotitzades que es mouen d’acord amb els pensaments de la persona que els porta. I també veurem el perfil digital de l’Albert Miralles i Roger Serò, els presentadors del Generació Digital a Catalunya Ràdio.
ed2k naroatna 570 2013-05-21 01:13:11
Generació digital -3x30- Capítol 30 (2013.05.25)
Aquesta setmana al "Generació digital" ens fixem en què succeeix amb tot allò que hem anat abocant a Internet, sobretot a les xarxes socials, un cop morts. Qui i com pot gestionar el llegat digital? Però també ens fixem en la vida, en la dels que acaben d'arribar al món. Posem a prova alguns dels gadgets pensats per cuidar i controlar els nadons. En breu ens haurem acostumat a acostar dispositius com el nostre mòbil per pagar, traspassar informació, obrir panys o escoltar música. La tecnologia NFC ens permet això i molt més. Veurem com funciona. També visitem una empresa catalana que ha creat una polsera gràcies a la qual podem transportar el nostre ordinador amunt i avall i entrevistem en Guillem Sans, director de l"'APM?" per conèixer el seu perfil digital. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte 25 de maig a les 22.00 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 531 2013-05-31 00:59:13
Generació digital -3x31- Capítol 31 (2013.06.01)
Aquesta setmana "Generació digital" explicarà què són els Bitcoins, una divisa digital que està guanyant defensors però també detractors. S'escoltarà a tothom. També es fixarà en què es pot fer per controlar el consum elèctric de tots els aparells de casa. Es presentaran diferents dispositius que permeten veure exactament què es gasta per poder gestionar més bé el consum elèctric i reduir la factura. Què es pot fer quan es perd el mòbil? El programa mirarà quines opcions hi ha per intentar recuperar-lo i què s'ha de fer quan se'n troba un. També es visitarà una empresa barcelonina que es dedica a buscar tot el que es diu a la xarxa sobre nosaltres i es descobrirà el perfil digital de l'actor Roger Coma, que acaba d'estrenar una sèrie per internet. Això, els vídeos sorprenents d'internet, els favorits de la Gina i l'actualitat digital, dissabte 1 de juny a les 22.00 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 544 2013-06-07 00:59:57
Generació digital -3x32- Capítol 32 (2013.06.08)
Aquesta setmana el "Generació digital" pararà atenció als serveis de reparació d'aparells electrònics, una solució molt més econòmica i ecològica que comprar un aparell nou cada cop que se'ns espatlla. El programa descobrirà què amaga la primera edició del Sónar+D, una nova àrea del Festival de Música Avançada que serveix de laboratori on portar al límit la fusió entre música i tecnologia. En una altra àrea de la innovació tecnològica es parlarà de l'empresa catalana Pangea Reality, centrada a desenvolupar aplicacions pràctiques per a la realitat augmentada. També s'anirà al teatre per parlar amb els actors de l'obra "La Família Irreal" i conèixer el seu perfil digital. I el "Generació digital" s'avançarà al començament de l'estiu per arribar-hi ben preparats: presentarà alguns accessoris per protegir els mòbils de l'aigua, recomanarà les millors aplicacions de mòbils intel·ligents per passar les millors vacances i explicarà tot el que cal saber sobre el Roaming.
ed2k naroatna 557 2013-06-16 14:09:27
Generació digital -3x33- Capítol 33 (2013.06.15) Resum temp. (1a part)
Aquesta setmana al "Generació digital" encarem la recta final de la temporada amb la primera d'un parell d'edicions especials on ens dedicarem a repassar diverses històries que han passat pel programa durant aquests mesos. Recuperarem els perfils digitals de Quim Monzó, Marc Parrot o Javier Mariscal per conèixer la seva relació amb la tecnologia i com l'apliquen al seu dia a dia. També ens tornarem a fixar en algunes iniciatives que hem descobert durant la temporada, com la de l'empresa que ens permet pagar les compres amb la nostra empremta dactilar o un servei de recuperació de continguts de discos durs que han tingut accidents que els han deixat fora de combat. Això, els vídeos sorprenents d'internet, i recomanacions d'aplicacions, dissabte 15 de juny, a les 22.00 al 33, presentat per Lluís Marquina.
ed2k naroatna 581 2013-06-16 14:10:00
Generació digital -3x34- Capítol 34 (2013.06.22) Resum temp. (2a part)
"Generació digital" tanca temporada. Ho farà amb un nou recull del millor que ha passat durant els mesos pel programa. El programa descobrirà alguna de les curiositats que s'hi poden trobar al servei Street View de Google si es perden hores passejant carrer amunt i carrer avall. Però no cal fer-ho, "Generació digital" n'ha fet una selecció. En Berto Romero ha estat un dels personatges famosos que s'ha interrogat durant la temporada. Es recuperarà aquesta entrevista en la qual va parlar sobre la seva relació amb la tecnologia i la xarxa. També es recuperarà el perfil digital de The Mamzelles. Una de les escapades de la temporada es va fer per visitar un corral digital. Un corral d'ovelles domotitzat per no perdre's. El programa recuperarà aquesta història. Això, els vídeos sorprenents d'internet, i recomanacions d'aplicacions.
ed2k naroatna 557 2013-06-24 17:58:39

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.