Elinks

Com funcionen les màquines - 1a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Com funcionen les màquines -1x01- Central elèctrica de carbó, muntanya russa, telesc
Central elèctrica de carbó, muntanya russa, telescopi binocular, col·locador de bitlles (Coal fired power plant, Mega Rollercoaster, Large Binocular Telescope, Bowling Pinsetter)

Com funcionen les màquines -1x01- Central elèctrica de carbó, muntanya russa, telescopi binocular, col·locador de bitlles (How machines work)(DVBrip català-english per Petiso)(TotsRucs.cat).avi Una central elèctrica de carbó converteix el carbó en una pols explosiva. Unes immenses muntanyes russes ens fan patir gairebé fins a morir mentre alhora ens mantenen vius. El supertelescopi binocular transgredeix límits per aconseguir imatges galàctiques cada cop més definides i un robot col·locador de bitlles posa ordre entre bastidors.
ed2k Petiso 1071 2012-02-15 12:32:44
Com funcionen les màquines -1x02- Planta d'energia solar, motor de moto d'hidrogen,
Planta d'energia solar, motor de moto d'hidrogen, escala mecànica, màquina de tatuar (Solar Power plant, Hydrogen powered bike, Escalator, Tattoo Machine)

Una central elèctrica de Califòrnia reflecteix i concentra els rajos de sol per produir electricitat, i una pila de combustible d'hidrogen fa funcionar una motocicleta elèctrica. Veurem el mecanisme intern d'una escala mecànica normal i corrent, i coneixerem la màquina de tatuar: 6.000 puncions per minut. Oi que fa encongir?
ed2k Petiso 1162 2012-02-15 12:34:20
Com funcionen les màquines -1x03- Cotxe de ral·li, rellotge de torre, resclosa, prem
Un cotxe de ral·lis està construït per suportar velocitat i caigudes radicals. Pujarem a una torre de rellotge d'onze plantes per veure què és el que el fa moure. Una grua mòbil pot aixecar una dotzena d'embarcacions fins a 27 metres, sense combustible ni electricitat. La impressora d'alt volum i alta velocitat d'òfset expulsa 80 pàgines per segon sense que la tinta es corri.
ed2k Petiso 993 2012-02-17 00:51:09
Com funcionen les màquines -1x04- Noria 'London Eye', moto d'aigua d'alta potència,
Noria 'London Eye', moto d'aigua d'alta potència, presa Hoover, semàfor (Super Ferris wheel 'London Eye', A high-powered jet ski, Hoover Dam, the Traffic light)

La sínia de London Eye pot pujar fins a 800 persones a 40 pisos d'alçada, sobrevolant el Tàmesi. Abocat i potent, el prototip de moto aquàtica "Samba" fa que un principiant pugui imitar els trucs dels dobles com un autèntic professional. La presa Hoover més enllà de la foto de postal: indagarem en el mecanisme intern de l'energia hidroelèctrica. També examinarem els semàfors urbans i les xarxes que els fan funcionar. Episodi 4: Super Ferris wheel 'London Eye', A high-powered jet ski, Hoover Dam, the Traffic light.
ed2k Petiso 936 2012-02-20 01:51:48
Com funcionen les màquines -1x05- Recol·lectora forestal, aerolliscador de rescat, t
Recol·lectora forestal, aerolliscador de rescat, teler industrial, mini-helicòpter control remot

The feller buncher logging machine, Rescue hovercraft, the industrial loom, remote controlled mini-drone

Una palanca de control dirigeix una màquina de talar que assoca i apila 4.000 arbres al dia. L'aerolliscador s'ha redissenyat com a vehicle de rescat compacte, ràpid i àgil. El teler industrial, complex i d'alta velocitat, teixeix fil 2.000 cops per minut. Un microavió teledirigit captura imatges i pot aterrar sol.
ed2k Petiso 849 2012-02-23 02:01:47
Com funcionen les màquines -1x06- Avió d'acrobàcies, remolcador, cavallets de fira
L'avio rus d'acrobàcies aèries Sukoi està fabricat per resistir radicalment una força de gravetat gairebé mortal. El remolcador és un tractor marí potentíssim capaç d'arrossegar embarcacions mil vegades més grans. Estudiarem el monstre mecànic que s'amaga darrere la façana de conte dels cavallets de fira.

ed2k Petiso 908 2012-02-23 02:02:37
Com funcionen les màquines -1x07- Vaixell de recerca i salvament, motor a reacció i
Vaixell de recerca i salvament, motor a reacció i WC d'avió, cotxe elèctric, zepelí reinventat (Search And Rescue Boat, Jet Engine/Airline Vacuum Toilet, Hybrid Electric Car, Reinvented Zeppelin)

L'embarcació de cerca i rescat dels guardacostes es redreça per si sola quan bolca. La pressió de cabina d'un avió, a banda de permetre que seguim respirant, serveix per buidar els inodors al buit dels lavabos. Un cotxe elèctric híbrid produït en massa depèn de l'engranatge de repartiment de potència perquè funcioni. Torna el zepelí amb un alt rendiment.
ed2k Petiso 901 2012-02-23 17:19:11
Com funcionen les màquines -1x08- Barrera anti-inundacions del Tàmesi a Londres, loc
Barrera anti-inundacions del Tàmesi a Londres, locomotora dièsel elèctrica, sortidor de gasolina autoservei, camera foto-finish (London's Thames Flood Barrier; Diesel Electric Locomotive; Self-Serve Gas Pump; Photo-Finish Camera)

La barrera contra inundacions del Tàmesi protegeix Londres de les onades fortes en cas de tempesta. La locomotora dièsel elèctrica és un generador elèctric que gira i propulsa motors elèctrics que mouen les rodes. L'assortidor de benzina d'autoservei mescla els octans, mesura el combustible i fa la factura. Quan una cursa revesteix molt d'interès, totes les juguesques estan pendents de la foto d'arribada per dir l'última paraula.
ed2k Petiso 800 2012-03-02 00:18:08
Com funcionen les màquines -1x09- Quad , rentat automàtic de cotxes, ascensor de pas
Quad , rentat automàtic de cotxes, ascensor de passatgers, caixer automàtic (All Terrain Vehicle, Automatic Car Wash, Passenger Elevator, Automated Teller Machine)

El motor més gran que hagi dut mai un tot terreny podria destrossar el vehicle, si no és que es replanteja la màquina al complet. Un rentat de cotxes d'estil túnel neteja el cotxe i protegeix la pintura tot amb una tassa d'aigua. L'ascensor és una idea molt antiga que no va prosperar fins que no es va perfeccionar el fre de seguretat. Veurem també com els caixers automàtics t'analitzen, contrasten la informació amb el teu banc i t'entreguen els diners.
ed2k Petiso 822 2012-03-02 00:19:32
Com funcionen les màquines -1x10- Avió amfibi, recol·lectora, túnel de vent, metrall
Avió amfibi, recol·lectora, túnel de vent, metralladora (Water Bomber, Combine Harvester, Wind Tunnel, 50 Cal Machine Gun)

Els avions contra incendis es col·loquen en angles gairebé impossibles per descarregar vuit tones d'aigua en un segon. La recol·lectora de blat de moro cull, desgrana i separa el blat de la panotxa a quatre milions de grans al minut. Un model a escala de gratacels ha de passar les proves de túnel de vent i tempesta abans de construir-se. Una metralladora de calibre 50 esclafa formigó i acer a 500 trets per minut.
ed2k Petiso 822 2012-03-12 21:04:34
Com funcionen les màquines -1x11- Helicòpter, impressora 3D, Segway, tramvia
Helicòpter, impressora 3D, Segway, tramvia (Helicopter, 3D Printer, Segway, Streetcar /Tram (UK))

L'helicòpter més potent del seu tipus maniobra, s'eleva i conquereix l'aire pobre d'oxigen de l'Everest. L'anomenen la impressora 3D perquè crea un model de plàstic real a partir de la imatge introduïda. El cervell de set centímetres que incorpora el patinet elèctric d'autobalanceig al centre evita que caiguem. Un tramvia elèctric genera electricitat a partir del seu sistema de fre i contribueix a propulsar un altre vehicle de la mateixa xarxa.
ed2k Petiso 791 2012-03-12 21:04:37
Com funcionen les màquines -1x12- Planta de ciment, ferry de passatgers, camió de bo
Planta de ciment, ferry de passatgers, camió de bombers d'aeroport (Cement Plant, Passenger Ferry, Airport Fire Truck)

Una fàbrica de ciment tritura la roca fins a aconseguir-ne un polsim fi: vet aquí la cola que endureix el formigó. Els enormes transbordadors de passatgers duen un dels motors més potents de tots i tanmateix amb prou feines aixequen onades. La poderosa mànega del camió de bombers de l'aeroport apaga l'abrasador carburant d'aviació amb rapidesa i finor.
ed2k Petiso 734 2012-03-15 18:44:41
Com funcionen les màquines -1x13- Perforadora de mineria, vehicle d'assalt lleuger,
Perforadora de mineria, vehicle d'assalt lleuger, màquina de reciclatge i classificació, motor Stirlin (Raise Bore Mining Drill, Light Assault Vehicle, Recycling Sorting Machine, Stirling Engine)

La Red Bore, una de les perforadores més grans del món, cava pous d'un metre d'ample en la roca a un quilòmetre de profunditat. Més lleuger que un tanc però igual de ferotge, aquest vehicle d'atac lleuger transporta la infanteria i la munició als punts més calents. La planta de reciclatge: què passa amb la matèria reciclable un cop se l'enduen? El motor Stirling ja fa 200 anys que es va inventar i ara ens veiem obligats a replantejar-nos com propulsem i escalfem gairebé qualsevol cosa.
ed2k Petiso 798 2012-03-16 18:34:34

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.