Elinks

Cuines - 2011 - Setmana 27 juny a 1 de juliol (Cuineres de Salt)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20110627- Botifarres dolces amb poma i torradetes
Cuiner: Cèlia Güell (jubilada) Restaurant: Cuineres de Salt

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 45 minuts

Ingredients:

- 4 botifarres dolces - 3 pomes - 8 llesques de pa - la pell d'una llimona - 1 canonet de canyella - 1 raig de moscatell - 1 got d'aigua - sucre - oli d'oliva Preparació Per començar, poseu en una paella l'aigua, el moscatell, el sucre, la canyella i la pell de la llimona, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns segons. Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi la botifarra, punxada amb una forquilla, i deixeu-la coure durant uns 10 minuts. Mentrestant, talleu les pomes a grills sense pelar-les. A continuació, retireu la botifarra de la paella, poseu-hi la poma i deixeu-la coure fins que quedi tova. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu les llesques de pa fins que quedin dauradetes. Finalment, poseu les torrades a la paella de la botifarra i les pomes perquè s'impregnin del suc. I ja per acabar, emplateu una torrada, poseu-hi la botifarra a sobre, cobriu-la amb els grills de poma i salseu el plat amb el suc de coure les botifarres i la poma.
ed2k Aliga 894 2011-07-28 16:15:13
Cuines - 2011 -20110628- Carbassons farcits de carn
Cuiner: Fina Soler (jubilada) Restaurant: Cuineres de Salt

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 4 carbassons - 2 botifarres picants - 1 ceba - 1 tasseta d'aigua o de brou del carbassó - un polsim de nou moscada - una cullerada de pa torrat ratllat - formatge ratllat - oli - sal - 4 flors de carbassó (opcional) Preparació Per començar, talleu el carbassó per la meitat, bulliu-lo en un cassó amb aigua i sal durant 5 minuts i després deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel. Seguidament, traieu-li la polpa, talleu-la a trossets i reserveu-la. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra, ja pelada i esmicolada, deixeu-la coure un parell de minuts, poseu-hi la polpa del carbassó i una mica de l'aigua de bullir els carbassons, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el pa ratllat, la nou moscada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. A continuació, farciu els carbassons que havíeu buidat de polpa amb la barreja de botifarra, cobriu-los amb formatge ratllat, poseu-los en una safata untada amb oli i deixeu-los gratinar al forn. I ja per acabar, emplateu el carbassó i guarniu el plat amb les flors de carbassó.
ed2k Aliga 965 2011-07-28 16:15:57
Cuines - 2011 -20110629- Pastís d'albergínia i pebrot
Cuiner: Carme Vidal (jubilada) Restaurant: Cuineres de Salt

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 45 minuts escalivar més 25 minuts de cocció

Ingredients:

- 1 kg d'albergínies - 1 kg de pebrot (en conserva o escalivat) - 3 ous - 200 ml de crema de llet - una mica de mantega - pebre - sal - maionesa (opcional) - pa torrat (rallat) Preparació Per començar, escaliveu les albergínies i els pebrots, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a tires i reserveu-los. A continuació, poseu en un bol les tires de pebrot, els ous, la crema de llet, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, unteu un motlle rectangular amb mantega i pa ratllat, poseu-hi una capa d'albergínies, cobriu-la amb la crema de pebrot, poseu-hi una altra capa d'albergínies, torneu-la a cobrir amb crema de pebrot i així successivament fins que ompliu el motlle. Després, poseu-lo a coure al forn durant 45 minuts a 170 graus. Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. Per fer la maionesa de pebrot, poseu un bol la maionesa i una mica de pebrot escalivat i tritureu-lo amb el túrmix. I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pastís i salseu-ho amb la maionesa de pebrot.
ed2k Aliga 1033 2011-07-28 16:16:35
Cuines - 2011 -20110630- Verat al forn amb cansalada
Cuiner: Catalina Soler Restaurant: Cuineres de Salt

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 4 verats - 8 llenques de cansalada amb pebre - 4 patates - 2 cebes - 3 alls - 1 tomàquet gros - julivert - 4 claus d'espècie - pebre vermell picant - cordill - oli - sal Per a la picada: - 2 grans d'all - 3 o 4 fulles de julivert Preparació Per començar, netegeu el verat, traieu-ne les espines, obriu-lo per la meitat, farciu-lo amb la cansalada tallada a trossets, tanqueu-lo, lligueu-lo amb un cordill i reserveu-lo. A continuació, en una safata amb oli poseu-hi una capa de rodanxes de patata, cobriu-la amb ceba tallada a la juliana, poseu-hi a sobre el tomàquet tallat a rodanxes, els alls laminats, una mica de julivert, la sal, el pebre vermell i els claus d'espècie i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus. Seguidament, afegiu-hi el verat i torneu-ho a coure al forn durant 10 minuts més. Per fer la picada, poseu els grans d'all i les fulles de julivert en un morter i tritureu-ho amb la mà de morter. I ja per acabar, deslligueu el verat, emplateu-lo, poseu-li la picada per sobre i poseu-hi al costat la patata amb la ceba i el tomàquet.
ed2k Aliga 965 2011-07-28 16:17:23
Cuines - 2011 -20110701- Flors de carbassó farcides
Cuiner: Maria Solà (jubilada) Restaurant: Cuineres de Salt

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 16 flors de carbassó (badocs) obertes - 4 talls de pernil dolç - 8 talls de formatge - 1 ou - pa torrat ratllat - oli - sal - cirerols Preparació Per començar, netegeu els badocs, traieu-ne la cua, obriu-los, poseu-hi al mig un tall de pernil dolç i un de formatge, tallats a la mida del badoc, tanqueu-los, passeu-los per un bol amb oli batut i sal, arrebosseu-los amb el pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. I ja per acabar, emplateu els badocs i guarniu el plat amb uns quants cirerols.
ed2k Aliga 1019 2011-07-28 16:18:05

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.