Elinks

Cuines - 2011 - Setmana del 20 al 23 de juny (Rest. Follia)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20110620- Morro de bacallà, sobrassada i cabell d'àngel
Cuiner: Josep M. Baixas Restaurant: Follia Adreça: Creu de Muntaner, 17 Població: Sant Joan Despí Telèfon: 93 477 10 50

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 10 minuts més el temps de fermentació

Ingredients:

- 4 morros de bacallà de 200 g dessalats - 1 tros de sobrassada picant - 250 g de cabell d'àngel de pastisseria - 4 ensaïmades petites sense sucre o massa d'ensaïmada crua - 1/2 l d'oli d'oliva Preparació Per començar, desenrotlleu la massa de l'ensaïmada, feu-ne bastonets, poseu-los en una safata i deixeu-los fermentar tota la nit dins el forn amb el foc apagat. Després, deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus. A continuació, en un cassó amb oli d'oliva confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a foc molt suau. Mentrestant, poseu el cabell d'àngel en una planxa i deixeu-lo caramel·litzar fins que quedi dauradet. Tot seguit, poseu en un cassó una mica de l'oli de confitar el bacallà i la sobrassada sense pell i barregeu-ho bé fins que quedi ben desfeta. I ja per acabar, emplateu el morro de bacallà, poseu-hi la sobrassada desfeta amb oli per sobre, el cabell d'àngel al costat i guarniu el plat amb un bastonet d'ensaïmada.
ed2k Aliga 807 2011-07-28 16:08:38
Cuines - 2011 -20110621- Bombons salats de poma i formatge, i de botifarra
Cuiner: Josep M. Baixas Restaurant: Follia Adreça: Creu de Muntaner, 17 Població: Sant Joan Despí Telèfon: 93 477 10 50

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 1 hora més el temps de refredar-ho

Ingredients:

Per als bombons de poma i formatge: - 1 poma golden - 1 nou de mantega - 30 g de formatge de cabra - 200 g de mantega de cacau - flor d'alfàbrega

Per als bombons de botifarra: - 100 g de botifarra negra - 100 cl de brou de carn - 50 g de granet de pistatxo - 50 g de confitura de taronja - pell de taronja en pols (opcional) Preparació Per fer els bombons de poma, poseu en un bol la poma, pelada i tallada a trossos, i la mantega, tapeu-ho amb paper film i escalfeu-ho al microones durant 3 o 4 minuts. Seguidament, destapeu-ho i tritureu-ho amb el túrmix. Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el formatge esmicolat, barregeu-ho bé, ompliu-ne uns motlles per fer bombons i poseu-ho al congelador. Per fer els bombons de botifarra, poseu a la Thermomix la botifarra, pelada i tallada a trossos, i el brou i tritureu-ho bé. Després, ompliu uns altres motlles per fer bombons amb la barreja, poseu-hi a sobre una mica de confitura de taronja i granet de pistatxo i deixeu-ho refredar a la nevera. A continuació, poseu la mantega de cacau en un cassó i deixeu-la desfer a foc suau. Tot seguit, desemmotlleu els bombons de formatge i poma, suqueu-los a la mantega desfeta i deixeu-los refredar sobre paper film. I ja per acabar, emplateu els bombons, alternant-ne un de cada i guarniu els de formatge amb una flor d'alfàbrega a sobre i els de botifarra amb la pell de taronja en pols.
ed2k Aliga 1134 2011-07-28 16:10:08
Cuines - 2011 -20110622- Sopa de pebrot, cremós de xocolata i gelat de vain
Cuiner: Josep M. Baixas Restaurant: Follia Adreça: Creu de Muntaner, 17 Població: Sant Joan Despí Telèfon: 93 477 10 50

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 20 minuts més el temps de refredar-ho

Ingredients:

Per a la sopa: - 1kg de pebrots grocs - 1 beina de vainilla

Per a la crema de xocolata: - 250 g de nata (35% greix) - 250 ml o g de llet sencera - 50 g de sucre - 5 rovells d'ou - 240 g de xocolata (64% cacau)

Una terrina de gelat de vainilla

Acompanyaments opcionals: - arròs inflat de xocolata - cireres - cacau trinxat Preparació Per fer la crema de xocolata, poseu la nata i la llet en un cassó i deixeu-la coure. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells i el sucre, barrejats en un bol, abaixeu el foc al mínim i remeneu-ho bé fins que s'espesseixi. Seguidament, poseu-hi la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho bé fins que quedi una massa ben homogènia. Després, poseu la crema en un bol i deixeu-la refredar a la nevera. Mentrestant, poseu a la Thermomix els pebrots tallats a trossos i l'interior de la beina de vainilla i tritureu-ho fins que us quedi una sopa ben fina. I ja per acabar, poseu una bola de crema de xocolata al centre del plat, una de gelat de vainilla al costat, aboqueu-hi la sopa de pebrot al voltant i guarniu el plat amb unes cireres i el cacau trinxat o l'arròs inflat.
ed2k Aliga 906 2011-07-28 16:11:01
Cuines - 2011 -20110623- Pizza d'alfàbrega, tomàquet i formatge de cabra
Cuiner: Fran Baixas (Estudiant de disseny) Restaurant: Cuina de casa

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 40 minuts

Ingredients:

- 300 g de massa de pa (crua) - 8 o 10 tomàquets vermells - 200 g de formatge de cabra - oli d'oliva

Per al pesto: - 120 g d'alfàbrega - 2 grans d'all - 50 g de pinyons - 50 g de formatge parmesà - 1/2 l d'oli d'oliva - sal - pebre Preparació Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, l'oli i els alls i tritureu-ho bé amb el túrmix. Després, afegiu-hi el parmesà ratllat, els pinyons i una mica de sal i pebre i torneu-ho a triturar una mica amb el túrmix. A continuació, escaldeu els tomàquets, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a quarts i traieu-ne les llavors. Tot seguit, unteu la massa de pa amb una mica d'oli, estireu-la amb un corró i doneu-li forma rodona. Després, escampeu-hi el pesto per sobre, poseu-hi els quarts de tomàquet repartits per tota la massa i deixeu-ho coure al forn, ja escalfat, durant 15 minuts a 250 graus fins que estigui torradeta. I ja per acabar, poseu-hi el formatge esmicolat per sobre i un raig d'oli i ja la podeu servir.
ed2k Aliga 869 2011-07-28 16:11:53

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.