Elinks

Cuines - 2011 - Setmana del 4 al 8 d'abril (Restaurant La Xicra)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20110404- Pèsols i faves amb escamarlans
Cuiner: Anna Casadevall Restaurant: La Xicra Adreça: C/ Estret (Sant Antoni), 17 Població: Palafrugell Telèfon: 972 30 56 30

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 50 minuts

Ingredients:

- 500 g de faves tendres pelades - 500 g de pèsols pelats - 4 talls de cansalada - 12 talls de botifarra negra - 4 escamarlans - 8 cebes tendres - 8 alls tendres - 1 fulla de llorer - una mica de menta - una mica de marduix - oli d'oliva - 1 cullerada de llard - sal - pebre negre Preparació Per començar, en una cassola amb una mica d'oli i llard salteu els escamarlans durant un minutet. Seguidament, retireu-los i a la mateixa cassola sofregiu la ceba tendra i l'all tendre talladets a la juliana. Quan estiguin transparents, afegiu-hi la cansalada tallada a trossos i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi les faves, els pèsols, el llorer, el marduix, la menta, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, tapeu la cassola amb una tapadora posada del revés, aboqueu-hi una mica d'aigua a sobre i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 20 minuts. Finalment, destapeu la cassola, afegiu-hi els escamarlans, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. I ja per acabar, emplateu les faves i els pèsols i poseu-hi els escamarlans a sobre.
ed2k Aliga 1098 2011-04-17 19:31:57
Cuines - 2011 -20110405- Sarsuela
Cuiner: Anna Casadevall Restaurant: La Xicra Adreça: C/ Estret (Sant Antoni), 17 Població: Palafrugell Telèfon: 972 30 56 30

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 50 minuts més una hora pel sofregit

Ingredients:

- 4 trossos de rap - 4 trossos de déntol - 4 trossos de llobarro - 8 gambes de Palamós - 8 cigales mitjanes - 12 talls de calamar - 12 musclos - 12 cloïsses - 1 ceba grossa picada - 1 tomàquet mitjà ratllat - 1 got de vi blanc vell - farina - oli d'oliva - aigua - sal i pebre Per a la picada: - 2 grans d'all - 12 ametlles - 1 llesca de pa fregit Preparació Per començar, en una cassola amb oli fregiu el rap, el déntol i el llobarro ja enfarinats. . Quan estiguin rossos, retireu-los i a la mateixa cassola salteu les gambes durant un parell de minuts. Seguidament, retireu-los, poseu-hi els calamars i salteu-los un parell de minuts més. A continuació, retireu-les i a la mateixa cassola fregiu la ceba picada a foc fort durant uns minuts. Quan estigui dauradeta, abaixeu el foc i deixeu-la sofregir durant una hora. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat i el vi blanc, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho bé amb la mà de morter. Tot seguit, afegiu a la cassola del sofregit l'aigua, el rap, el déntol, el llobarro, els calamars, els musclos, les cigales, les cloïsses, la sal, el pebre i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Finalment, poseu-hi les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més. I ja per acabar, emplateu el peix amb les gambes, els musclos, les cigales i les cloïsses.
ed2k Aliga 1017 2011-04-17 19:32:45
Cuines - 2011 -20110406- Catxoflino
Cuiner: Anna Casadevall Restaurant: La Xicra Adreça: C/ Estret (Sant Antoni), 17 Població: Palafrugell Telèfon: 972 30 56 30

Temps d'elaboració: 30 o 40 minuts

Ingredients:

- 4 escamarlans grossos - 16 musclos grossos - 1/2 kg morro de vedella cuit - 1 tomàquet ratllat sense pell ni llavors - 1 ceba - 1 got de vi blanc - 1 cullerada d'all i oli - 1 cullerada rasa de farina blanca - oli d'oliva - sal - pebre - aigua Per fer les mandonguilles: - 300 g de cansalada de porc, picada - 3 all picats - 1 ceba mitjana, picada - una mica de julivert picat - 1 llesca de pa del dia anterior - 1 ou - farina Preparació Per fer les mandonguilles, poseu en un bol la carn picada, els alls picats, la ceba picada, el julivert picat, l'ou i la llesca de pa ben esmicolada i barregeu-ho bé. Seguidament, feu-ne boletes amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant. A continuació, en una cassola amb oli salteu els escamarlans durant un minutet, retireu-los, i a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada durant uns minuts. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts més. Després, poseu-hi la farina, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, torneu-ho a remenar i afegiu-hi el morro de vedella, els musclos, les mandonguilles, el vi, la sal, el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un bol l'allioli i una mica del suc de la cocció i barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu la picada a la cassola, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi els escamarlans i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més. I ja per acabar, emplateu les mandonguilles amb el morro, els escamarlans i els musclos i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
ed2k Aliga 985 2011-04-17 19:33:24
Cuines - 2011 -20110407- Garoines amb patates a l'empordanesa
Cuiner: Anna Casadevall Restaurant: La Xicra Adreça: C/ Estret (Sant Antoni), 17 Població: Palafrugell Telèfon: 972 30 56 30

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 24 garoines - 2 patates grosses Monalisa - 4 rovells d'ou - 4 talls de botifarra negra - 4 cullerades d'oli d'oliva suau - 4 cullerades de llet - aigua, vinagre, sal i pebre Preparació Per començar, netegeu les garoines, obriu-les per la meitat i reserveu-ne el corall. A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-ne l'interior. Per fer la salsa, poseu a la Thermomix la part de les patates que heu buidat, la botifarra negra, l'oli, la sal, el pebre i la llet i tritureu-ho bé. Tot seguit, poseu els rovells d'ou en un cassó amb aigua bullint, una mica de vinagre i sal i deixeu-los coure durant un parell de minuts. Finalment, poseu els rovells a la part buida de les patates bullides. I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la patata amb el rovell a sobre i guarniu-la amb el corall de les garoines.
ed2k Aliga 924 2011-04-17 19:34:20
Cuines - 2011 -20110408- Calamars farcits
Cuiner: Martí Sabrià Restaurant: Cuina de casa

Grau de dificultat: Mitjà Temps d'elaboració: 1 hora

Ingredients:

- 4 calamars de potera (més aviat grossos) - 2 botifarres de carn crua - 200 g de gambes de Palamós (mitjanes) - sal - pebre - 2 l d'aigua mineral - 2 cullerada de tomata de conserva casolana - oil d'oliva Per a la picada: - 1 llesca fina de pa torrat - 4 o 5 alls grossos - 4 o 5 branques de julivert - 12 o 14 ametlles torrades - 3 o 4 avellanes torrades Preparació Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, les botifarres sense pell, les cues de gamba pelades, el suc dels caps de les gambes, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents. A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la tomata. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els calamars farcits i deixeu-los daurar durant un parell de minuts. Després, poseu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter el pa torrat, els alls, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho tot amb la mà de morter. Tot seguit, quan la cassola dels calamars arrenqui el bull afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu-ho a remenar. I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció.
ed2k Aliga 1022 2011-04-17 19:35:31

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.