Elinks

Cuines - 2011 - Setmana del 31 gener al 4 febrer (Rest. El Cingle)

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cuines - 2011 -20110131- Llenguado amb taronja i vainilla
Cuiner: Montse Estruch Restaurant: El Cingle Adreça: Plaça major, s/n Població: Vacarisses Telèfon: 93 828 02 33

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 llenguado fresc filetejat - 1 beina de vainilla de Veracruz - 100 g de favetes del Prat - un parell de fulles de col - suc de dues taronges - 50 cl de licor de taronja - 50 g de mantega - 4 cumquats - germinats de pèsol - flors de temporada - oli d'oliva ecològic (DOP Garrigues) - pell de taronja natural en pols (opcional) - sal Preparació Per començar, saleu els filets de llenguado, talleu-los per la meitat, enrotlleu-los, enganxeu-los amb un escuradents i reserveu-los. A continuació, poseu les fulles de col en un recipient de bambú i deixeu-les coure al vapor. Quan estiguin cuites, poseu-hi els filets de llenguado enrotllats a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al vapor durant uns minuts. Per fer la salsa, poseu en una paella la mantega, la beina de vainilla, tallada a trossos i amb l'interior raspat i el licor de taronja, i deixeu-ho coure uns minuts. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant uns 5 minuts. Després, poseu-hi els cumquats tallats a làmines i els filets de llenguado al vapor i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més. I ja per acabar, emplateu els filets de llenguado amb els cumquats, salseu-ho amb la salsa de la cocció i guarniu el plat amb els germinats de pèsol, les favetes crues, les flors de temporada, la pell de taronja en pols i amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli.
ed2k Aliga 1015 2011-02-11 23:59:21
Cuines - 2011 -20110201- Crema fina de patates amb cansalada i ou de pagès
Cuiner: Montse Estruch Restaurant: El Cingle Adreça: Plaça major, s/n Població: Vacarisses Telèfon: 93 828 02 33

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts

Ingredients:

- 1 kg de patates del bufet - 200 cl d'aigua - 4 ous de pagès - 4 làmines molt fines de cansalada fumada del coll - 40 g de codonyat - tòfona negra - fulles aromàtiques de temporada - oli de tòfona negra - escates de sal - sal, pebre Preparació Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos i bulliu-les en un cassó amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, poseu-les a la Thermomix juntament amb una mica del suc de la seva cocció, l'oli de tòfona, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una crema ben fina. A continuació, folreu un motlle amb paper film, poseu-hi l'ou sense closca a dins, salpebreu-lo, amaniu-lo amb un raig d'oli de tòfona, emboliqueu-lo fent un farcellet i deixeu-lo coure en un cassó durant 2 o 3 minuts. Seguidament, desemboliqueu-lo, poseu-lo sobre una làmina de cansalada, emboliqueu-la al voltant de l'ou i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 3 minuts. I ja per acabar, emplateu l'ou amb la cansalada, poseu-hi tòfona ratllada a sobre, uns dauets de codonyat al voltant, aboqueu-hi la sopa també al voltant i guarniu el plat amb les escates de sal i les herbes aromàtiques.
ed2k Aliga 927 2011-02-12 00:00:32
Cuines - 2011 -20110202- Salmó amb nyàmeres
Cuiner: Montse Estruch Restaurant: El Cingle Adreça: Plaça major, s/n Població: Vacarisses Telèfon: 93 828 02 33

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minutos

Ingredients:

- 400 g de nyàmeres - 1 c/s de mantega - 1 ceba tendra - 4 talls de salmó (100 g per p.) - 1 c/c de cebollí - escates de sal - sal, pebre i oli - un paper "carta fata" (cel·lofana que admet temperatura) Preparació Per començar, en una paella amb mantega sofregiu les nyàmeres, ja bullides, pelades i tallades a trossos, i la ceba tendra, escalivada, pelada i tallada a trossos. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el cebollí picat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. A continuació, salpebreu el salmó i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli pel costat de la pell. Quan la pell estigui torradeta, doneu-li la volta, tapeu la paella, apagueu el foc i deixeu-ho coure al vapor. I ja per acabar, poseu el saltat de nyàmeres i ceba sobre el paper "carta fata", poseu-hi el salmó a sobre, amaniu-lo amb unes escates de sal, emboliqueu-ho tot com si fos un farcell, lligueu-ho amb un cordill i ja ho podeu emplatar.
ed2k Aliga 1003 2011-02-12 00:01:25
Cuines - 2011 -20110203- Les pomes de fira
Cuiner: Montse Estruch Restaurant: El Cingle Adreça: Plaça major, s/n Població: Vacarisses Telèfon: 93 828 02 33

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 25 minuts

Ingredients:

- 4 pomes Golden (o Reineta) - 400 g de sucre - 100 g de glucosa - el suc d'una llimona - 10 cl d'aigua - 1 c/s de colorant vermell (opcional) Preparació Per començar, poseu en un cassó el sucre, l'aigua, el suc de llimona i la glucosa i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 15 minuts remenant-ho amb un pinzell de silicona. Per començar, poseu en un cassó el sucre, l'aigua, el suc de llimona i la glucosa i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 15 minuts remenant-ho amb un pinzell de silicona. Mentrestant, renteu les pomes, punxeu-les pel centre amb unes broquetes i reserveu-les. Seguidament, poseu un parell de pomes dins el cassó del caramel, unteu-les bé i deixeu-les refredar sobre un silpat. A continuació, afegiu el colorant vermell al cassó del caramel, remeneu-ho bé, suqueu-hi un parell de pomes més i deixeu-les refredar sobre el silpat. I ja per acabar, podeu servir-les clavades sobre un tros de suro.
ed2k Aliga 1038 2011-02-12 00:02:39
Cuines - 2011 -20110204- Minipizzes cruixents
Cuiner: Antònia Moscoso Restaurant: Cuina de casa

Grau de dificultat: Baix Temps d'elaboració: 30 minuts més el temps de fermentar la massa

Ingredients:

- 200 g de salsa de tomàquet -150 g de formatge fresc - 100 g de mató de Montserrat - 1 llauna de tonyina petita - 1 pot petit d'olives sense os - 150 g de xampinyons - 50 g de cansalada - alfàbrega - orenga - oli d'oliva - 1 c/s de mel Ingredients per a la massa: - 200 g de farina de mitja força (barreja de la normal i de força) - 11 cl d'aigua - 25 ml d'oli - 15 g de llevat de forner - 1 c/p de sal Preparació Per començar, poseu en un bol la farina, l'aigua, l'oli i el llevat i amasseu-ho amb les mans durant una estona. Quan tingueu la massa ben fina, afegiu-hi la sal i torneu-la a treballar amb les mans una estona més. Després, tapeu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa fins que dobli el volum. Seguidament, traieu la massa del bol, treballeu-la una mica més amb les mans, torneu-la a tapar i deixeu-la fermentar mitja horeta més. A continuació, agafeu porcions de massa, estireu-les amb el corró i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que estiguin dauradetes. Per fer les primeres minipizzes salades, cobriu unes quantes bases de minipizzes amb salsa de tomàquet, orenga, alfàbrega, tonyina, olives picades i formatge fresc. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els xampinyons laminats i la cansalada a dauets fins que quedi ben dauradets. Després, podeu fer unes altres minipizzes salades amb salsa de tomàquet, orenga, el saltat de xampinyons i cansalada i el formatge fresc. I finalment, en podeu fer unes de dolces, cobrint la massa amb mató i un raig de mel per sobre.
ed2k Aliga 950 2011-02-12 00:03:21

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.