Elinks

Quarts de nou - Concurs de Castells de Tarragona 2010

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
MKV Framerate: 25,000 fps (original) 1280 x 720 px
Codec audio:
CatalÓ: AC3 2.0 (192 Kbps)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Quarts de nou -6x16- Concurs de Castells de Tarragona (HD)
DURADA: 5 hores i 54 minuts. - MIDA: 17,6 GiB

TV3 aposta per l'activitat castellera, una tradiciˇ originÓria del paÝs, que aquest novembre pot ser declarada a Nairobi Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. DesprÚs d'haver fet per primera vegada la transmissiˇ de la diada de Sant FŔlix, ara la cadena torna a apostar per la difusiˇ d'aquesta festa tan arrelada a Catalunya i emetrÓ el dia 3 d'octubre un resum de dues hores del Concurs de Castells de Tarragona, l'˙nica competiciˇ reconeguda pel mˇn casteller. I, a mÚs, per primer cop ho enregistrarÓ en 3D. TV3 l'emetrÓ com un especial de dues hores de "Quarts de nou", diumenge, a partir de les 19.00. El concurs El concurs de castells de Tarragona se celebra cada dos anys de manera ininterrompuda des dels anys 80. Per˛ ja n'hi havia hagut els anys 30, els 50 i els 70. ╔s l'˙nica competiciˇ reconeguda pel mˇn casteller, un entorn que aposta mÚs per considerar la seva activitat com una festa. Com Ús habitual, en aquesta ediciˇ hi competiran les 12 colles -mÚs dues de Tarragona- que han tingut els millors resultats durant la primera part de la temporada, fins al 31 d'agost. I la cita serÓ el diumenge 3 d'octubre a la Tarraco Arena Plaša de Tarragona, l'antiga plaša de Braus. El jurat que haurÓ de valorar l'exhibiciˇ estÓ format per representants del mˇn casteller.

El concurs comenšarÓ a les 10 i estÓ previst que s'allargui fins les 15.00. Desplegament de TV3 TV3 enregistrarÓ tot el concurs per duplicat, amb el sistema habitual i, per primera vegada, en 3D, la qual cosa suposarÓ la duplicaciˇ de la majoria de cÓmeres. Hi haurÓ dues unitats m˛bils amb 15 cÓmeres, una serÓ l'spidercam -que permet oferir punts de vista i moviments continus que no es podrien veure de cap altra manera- i una polecam en 3D. En total, es mobilitzarÓ un equip humÓ d'unes 60 persones. El desplegament tambÚ inclourÓ el muntatge d'una carpa en el village del concurs, amb capacitat per a 20 persones, a l'interior de la qual hi haurÓ una pantalla on es podrÓ seguir el concurs amb 3D. De fet, la carpa ja estarÓ en funcionament el dia abans, dissabte, i al costat dels concerts que estan programats en el village, la carpa de TV3 oferirÓ la possibilitat als visitants de veure una demostraciˇ de la producciˇ de la cadena en 3D. Tot plegat coincideix amb la primera vegada que TVC va emetre imatges de l'activitat castellera. Va ser justament del Concurs de Castells de 1990.

L'emissiˇ per TV3 A causa de la durada del concurs, TV3 n'emetrÓ un extens resum de dues hores un cop feta la gravaciˇ. Aix˛ serÓ a les 19.00 del mateix diumenge. Ho presentaran Elisabeth CarnicÚ, Xavi Coral i Carles Esteva. En directe pel Canal HD de TV3 El canal HD de TV3 emetrÓ en directe tot el concurs des de les 10.00 fins a les 15.00, o fins a l'hora que s'acabi. Difusiˇ en 3D De l'enregistrament en 3D se'n farÓ una pelolÝcula d'una hora aproximada que contribuirÓ a difondre la cultura catalana al mˇn. D'altra banda, estÓ previst que els cinemes de Barcelona, Tarragona i Valls, exhi-beixin la pelolÝcula al novem-bre, aprofitant la possible proclamaciˇ dels castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una candidatura impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la revista Castells, que ha comptat amb el suport de TV3. L'octubre, Ús el mes dels castells a TV3 Coincidin amb el concurs de castells, TV3 vol fer un esforš suplementari durant el mes d'octubre per donar mÚs visibilitat a aquesta tradiciˇ tan arrelada a Catalunya i ha preparat tot un seguit de propostes relacionades amb la temÓtica castellera. Una Ús l'estrena del documental "Verd sobre blau" coprodu´t per TVC i els Castellers de Vilafranca. La cadena tambÚ tindrÓ molinets sobre l'activitat castellera.
avi Conrad 856 2010-12-18 18:13:50

┌ltima actualitzaciˇ Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.