Elinks

Sense Ficció - 3a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1100 kbps (aprox) 704x400, 16:9 - 4:3
Codec audio:
MP3 @ 128 Kbps, 48000 Hz AVB
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Sense Ficció -3x01- Anatomia d'un Rei
Un documental que explica l’enigma de la mort del monarca més valerós de la corona catalanoaragonesa. Arqueologia, art, medicina forense, genètica, enginyeria, antropologia, restauració i moltes altres disciplines participant alhora en un ambiciós projecte científic.

Dirigit pel periodista Josep Rovira, nominat als Emmy amb “Cinema Dalí” i autor també de “Querida Dª Elena” i la sèrie “Material sensible”.

16:9 | català
ed2k spk2010 1843 2010-09-30 20:23:40
Sense Ficció -3x02- Cop al Banc Central
Un document que relata, amb la veu de protagonistes entrevistats en exclusiva, les 36 hores d'angoixa, tensió i incertesa que es van viure durant un dels atracaments més espectaculars de la història recent de Catalunya. L'atracament més gran a un banc del nostre passat recent es va fer el 23 de maig del 1981, al cap de tres mesos del Cop d'Estat del 23F. Qui eren els atracadors? Què volien? Qui va planificar l'assalt?

16:9 | català
ed2k r5004 1630 2010-09-17 19:38:11
Sense Ficció -3x03- El meu Molino
Dirigit i presentat per Lluís Permanyer. Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Paral·lel 40.

Sense ficció presenta una història inoblidable, la del cafè concert, amb gairebé tota seguretat, més antic d'Europa: El Molino. El periodista Lluís Permanyer explica com aquest local va ser viscut com un espai de llibertat en plena dictadura del franquisme. Un lloc apassionant on la transgressió, de signe ben divers, era possible, tot i que la censura, amb una vigilància extrema no coneguda fins llavors, va caure com una llosa amenaçadora. Enmig de l'aïllament internacional, la sala del Paral·lel es va convertir en un espai de trobada de celebritats tan diverses com Dalí, Miró, Cugat, Fellini?

El documental compta amb el testimoni de personatges estretament vinculats amb El Molino, com Lita Claver 'La Maña', Merche Mar, Carmen de Lirio i Amparo Moreno.

El viatge que ens proposa 'El meu Molino' ens porta també a la Barcelona de la Primera Guerra Mundial amb una vida nocturna i un ambient de llibertat que competien amb ciutats com Berlín, Hamburg o París: la llegenda del Paral·lel s'escampava per tot Europa.

La història d'amor entre Lluís Permanyer i El Molino s'inicia uns anys després; concretament el 1954 quan un Permanyer adolescent arriba per primera vegada al Molino i es queda enlluernat per l'ambient i la vida d'una ciutat molt diferent de la seva Barcelona de l'Eixample. Des de llavors, el periodista ha estat testimoni privilegiat de l'atzarosa trajectòria d'una de les icones teatrals de la Barcelona del segle XX.
ed2k spk2010 1424 2010-09-26 03:28:18
Sense Ficció -3x04- 4.645.500, màxim atur
4.612.700 és la xifra de persones aturades registrades a Espanya a l'abril del 2010. Segons l'última enquesta de població activa, l'índex d'atur de l'estat espanyol és del 20%, que és el doble de la mitjana europea. A Catalunya se situa al 18%, amb una tendència molt similar a la de la resta de l'Estat. "Sense ficció" presenta un treball que intenta destapar algunes incògnites al voltant del problema de l'atur.
ed2k r5004 1345 2010-10-02 15:17:13
Sense Ficció -3x05- Invasors
Sense ficció presenta una història que fins ara mai no havia estat explicada tan obertament. La venda il·legal i legal de milions d’animals i plantes exòtiques a tot Europa i, especialment, a Espanya, mou a l’any desenes de milers de milions d’euros.

Espanya és el PRIMER país en el funest rànquing d’abandonament d’animals i, avui en dia, s’enfronta a aquest problema sense haver quantificat encara les conseqüències del fenomen. Moltes d’aquestes espècies acaben habitant silenciosament entre nosaltres des de fa molts anys, sense haver estat a penes censades, posant així en perill els nostres ecosistemes, la nostra economia i, sobretot, la nostra salut. Periodisme d’investigació de primera mà, al servei d’un documental sobre medi ambient i ecologia recomanat per a tots els públics.
ed2k spk2010 1377 2010-10-09 00:41:57
Sense Ficció -3x06- Objectiu:la Casa Blanca + Gràcies,Senyor president
Els fotògrafs presidencials han capturat sovint alguns dels moments més importants i commovedors d’una presidència, i s’han guanyat així un lloc d’honor en la història de la fotografia i, per extensió, en la història política. Sense ficció presenta un documental que ens acosta la feina del fotògraf oficial del president Barack Obama. Documentar i compilar un extens arxiu de la que pot ser una de les presidències històriques dels Estats Units d’Amèrica és la feina i la responsabilitat principal del fotògraf Pete Souza, també director del gabinet de fotografia de la Casa Blanca. Les càmeres de National Geographic van fer un seguiment de sis mesos de la feina de Souza i del president Obama, immers en plena campanya per a la reforma del sistema sanitari al seu país. Els retrats de Souza mostren Barack Obama en la seva faceta de polític, però també permeten conèixer el líder en la seva faceta més domèstica, pròxima a la seva família, al personal que l’envolta i tots aquells qui habiten la Casa Blanca. D’aquesta manera, aquest treball és un document únic que ens ofereix també una mirada exclusiva a la Casa Blanca a través d’un dels seus inquilins més carismàtics i, possiblement, més emblemàtics, Barack Obama, que també té veu en aquest treball.

En acabar el documental emetrem un treball sobre la figura de la periodista Helen Thomas, una de les periodistes mítiques de la Casa Blanca.
ed2k r5004 1293 2010-10-16 08:26:36
Sense Ficció -3x07- L'últim dret
Un documental que ens ofereix una reflexió clara i sense embuts d'un tema encara considerat tabú en la nostra societat.Obre un debat i tracta, amb el testimoni d'experts, temes polèmics com la mort digna, l'eutanàsia, les cures pal·liatives, els acarnissaments terapèutics, la deontologia mèdica, els testaments vitals i tot allò que té a veure amb el final de la vida d'aquelles persones que pateixen malalties terminals i volen posar fi als seus dies sensei dolor.
ed2k r5004 1156 2010-10-23 21:26:10
Sense Ficció -3x08- Homes de la city
16:9 | català - anglès

Un documental de Marc Isaacs. Nominat al Millor Documental al Festival de Sheffield 2009. "Ningú no ha fet mai un documental sobre la City tan singular, humà i evocatiu" - The Times.

El documental que presenta aquest dijous 'Sense ficció' és una crònica sobre la vida i el destí d'un grup d'homes, de diferent procedència i classe social, durant la pitjor etapa de la crisi financera actual: la que va precedir la caiguda de l'imperi de Lehman Brothers.

El treball se centra en el seguiment de quatre personatges que tenen relació amb la City, el districte financer de Londres, i que, d'alguna manera, busquen el seu lloc a la capital: un executiu i gestor de fons d'inversió que ha perdut la seva família a causa de la seva obsessió compulsiva per seguir contínuament davant el monitor l'evolució dels mercats financers; un escombriaire 'espiritual' que està en plena recerca de la seva pau interior; un financer insatisfet de la seva trajectòria laboral - trenta-dos anys a la mateixa empresa - i que es qüestiona el seu paper en la societat, i un immigrant procedent de Bangladesh que es queda a l'atur.

Tots quatre personatges formen un curiós mosaic i ens mostren la cara oculta, fins ara molt poc retratada, d'una de les capitals financeres més poderoses d'Europa.

Una producció de Bungalow Town productions & BBC 'Storyville'.
ed2k spk2010 1342 2010-10-31 22:54:50
Sense Ficció -3x09- Pedra líquida: descobrint els secrets de Gaudí
16:9 | català - anglès

El repte de com completar la Sagrada Família explicat pels arquitectes i artesans que fa anys que treballen intentant descobrir els secrets de l'obra de Gaudí. Pocs dies abans que Benet XVI consagri el monument més visitat i també més polèmic de Barcelona, la Sagrada Família, Sense ficció emet un documental que mostra com s'ha traslladat a la realitat una de les creacions més sofisticades de l'arquitecte Antoni Gaudí.
ed2k r5004 2371 2010-11-06 18:59:29
Sense Ficció -3x10- L'edat de l'estupidesa
16:9 | català - anglès

Sense ficció presenta un documental que mescla dramatitzacions, imatges reals i animació. El protagonista és un arxiver que viu en un món devastat l'any 2055. Allà revisa arxius corresponents a dècades anteriors i es pregunta: "Per què no vam posar fi al canvi climàtic quan en vam tenir l'oportunitat?". Aquest és el punt de partida d'un treball militant que ens explica les greus conseqüències del canvi climàtic a través d'imatges d'arxiu.
ed2k r5004 1614 2010-11-13 07:10:35
Sense Ficció -3x11- Katanga business
16:9 | català - francès

Seleccionat a nombrosos festivals, explica com la província de Katanga, al sud-est de la República Democràtica del Congo, és una de les àrees més importants i prominents del món pel que fa als recursos miners. S’hi extreu, principalment, coure i cobalt, però també urani i altres minerals dels anomenats "estratègics".

La població de Katanga, no obstant això, continua vivint en una situació d’extrema pobresa mentre que les multinacionals proliferen per totes bandes. Actualment, s’estan excavant noves mines arreu de la província per explotar aquests recursos essencials i donar-los sortida tan aviat com sigui possible. L’objectiu? Facilitar el desenvolupament tecnològic dels països occidentals i asiàtics. Els minerals extrets en aquest nou "Dorado" són, la majoria, exportats de manera il·legal, sobretot, cap a la Xina, un país que escasseja pel que fa a matèries primeres.

Al programa s'ha entrevistat Thierry Michel, director del documental.
ed2k spk2010 1236 2010-11-22 15:09:43
Sense Ficció -3x12- El saqueig, el delicte del nostre temps
16:9 | català - anglès

Sense ficció presenta un j’accuse càustic dirigit a la comunitat de Wall Street. "El saqueig. El delicte del nostre temps" també és un dels treballs que revelen de manera més clara les raons que hi ha darrere del desastre econòmic que ens ha acabat afectant a tots. El documental arranca amb l’empresonament de Bernard Madoff, la maniobra del qual va implicar embutxacar-se més de 65 mil milions de dòlars fruit d’una estafa que es va definir com a “piramidal”. Plunder argumenta que el delicte comès per uns pocs individus va desviar el focus d’atenció de la veritable història: la intenció criminal de les institucions més respectades del món financer de beneficiar-se dels préstecs fraudulents d’alt risc, també coneguts com subprime. El documental ofereix el testimoni d’aquells que coneixen la veritable història: banquers, economistes respectats, experts que disposen d’informació privilegiada, periodistes i, fins i tot, condemnats per “delictes de coll blanc”, com és el cas de Sam Antar, que revela algunes d’aquestes pràctiques deliberadament deshonestes.
ed2k r5004 1364 2010-11-26 20:42:45
Sense Ficció -3x13- Estudiants per la llibertat - Introucció i entrevi
16:9 | català

Sense ficció estrena “Estudiants per la llibertat”, un documental que presenta la crònica històrica i sentimental del moviment estudiantil de lluita per les llibertats dels universitaris durant la dictadura franquista. El documental narra, cronològicament, des del final de la Guerra Civil i fins a les primeres eleccions democràtiques, com van ser els antecedents del moviment estudiantil, la manera com el franquisme va perdre la universitat, els anys de la revolta i el moment de represa democràtica.

“Estudiants per la llibertat” és un documental que es tracta des d'una doble vessant: la dels fets històrics, amb noms i cognoms, documents històrics i testimonis d'historiadors, i la dels fets anònims, de totes aquelles persones que van participar en aquesta lluita i que no apareixen ni apareixeran mai en els llibres d'història.

El documental inclou testimonis que han viscut els fets en primera persona - que donen a conèixer com era la quotidianitat dels fets permetent així reviure aquella part de la història ? i d’altres que han esdevingut personatges reconeguts i que també ens ofereixen la seva visió dels fets. Alguns d’aquests personatges entrevistats són Josep M. Ainaud de Lasarte, Joaquín Leguina, Magda Oranich i Miquel Roca Junyent.

Una coproducció de Televisió de Catalunya, Canal Sur Televisión, Createl i Creasur.
ed2k spk2010 1108 2010-12-07 00:53:11
Sense Ficció -3x13- Estudiants per la llibertat - Documental
4:3 | català

Sense ficció estrena “Estudiants per la llibertat”, un documental que presenta la crònica històrica i sentimental del moviment estudiantil de lluita per les llibertats dels universitaris durant la dictadura franquista. El documental narra, cronològicament, des del final de la Guerra Civil i fins a les primeres eleccions democràtiques, com van ser els antecedents del moviment estudiantil, la manera com el franquisme va perdre la universitat, els anys de la revolta i el moment de represa democràtica.

“Estudiants per la llibertat” és un documental que es tracta des d'una doble vessant: la dels fets històrics, amb noms i cognoms, documents històrics i testimonis d'historiadors, i la dels fets anònims, de totes aquelles persones que van participar en aquesta lluita i que no apareixen ni apareixeran mai en els llibres d'història.

El documental inclou testimonis que han viscut els fets en primera persona - que donen a conèixer com era la quotidianitat dels fets permetent així reviure aquella part de la història ? i d’altres que han esdevingut personatges reconeguts i que també ens ofereixen la seva visió dels fets. Alguns d’aquests personatges entrevistats són Josep M. Ainaud de Lasarte, Joaquín Leguina, Magda Oranich i Miquel Roca Junyent.

Una coproducció de Televisió de Catalunya, Canal Sur Televisión, Createl i Creasur.
ed2k spk2010 1149 2010-12-07 00:54:19
Sense Ficció -3x14- Rosita (Introducció)
16:9 | català

Quan una nena nicaragüenca de nou anys es queda embarassada com a conseqüència d'una violació, els seus pares -una parella de camperols que treballa a Costa Rica- intenten desesperadament trobar una justificació terapèutica per tal que la seva única filla pugui avortar. La seva lluita els porta a enfrontar-se amb els governs de Nicaragua i de Costa Rica, amb la classe mèdica i amb l'Església Catòlica, a més de convertir-los en uns fugitius.
ed2k r5004 1073 2010-12-11 21:14:50
Sense Ficció -3x14- Rosita (Documental)
4:3 | català - anglès

Quan una nena nicaragüenca de nou anys es queda embarassada com a conseqüència d'una violació, els seus pares -una parella de camperols que treballa a Costa Rica- intenten desesperadament trobar una justificació terapèutica per tal que la seva única filla pugui avortar. La seva lluita els porta a enfrontar-se amb els governs de Nicaragua i de Costa Rica, amb la classe mèdica i amb l'Església Catòlica, a més de convertir-los en uns fugitius.
ed2k r5004 1047 2010-12-11 21:16:07
Sense Ficció -3x14- Rosita (Entrevista)
16:9 | català

Quan una nena nicaragüenca de nou anys es queda embarassada com a conseqüència d'una violació, els seus pares -una parella de camperols que treballa a Costa Rica- intenten desesperadament trobar una justificació terapèutica per tal que la seva única filla pugui avortar. La seva lluita els porta a enfrontar-se amb els governs de Nicaragua i de Costa Rica, amb la classe mèdica i amb l'Església Catòlica, a més de convertir-los en uns fugitius.
ed2k r5004 1034 2010-12-11 21:17:09
Sense Ficció -3x15- Comprar, llençar, comprar
16:9 | català

Basant-se en una acurada recerca de més de tres anys, i utilitzant imatges d’arxiu molt poc conegudes, COMPRAR, LLENÇAR, COMPRAR relata la fascinant història de l’Obsolescència Programada des dels seus orígens cap a 1920 (quan es va formar un càrtel per limitar la vida útil de les bombetes elèctriques) fins a casos actuals que afecten a productes electrònics de darrera generació (iPods, impressores...) passant per la misteriosa desaparició de les mitges de niló a prova de carreres.
ed2k r5004 2052 2010-12-19 01:41:51
Sense Ficció -3x16- Sergio
16:9 | català - anglès

Sense ficció presenta un documental que relata la història d’un home vinculat a les Nacions Unides. Una mena de barreja entre James Bond i Robert Kennedy, un home d’acció però també un home partidari de la reflexió. L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per la Defensa dels Drets Humans, Sergio Vieira de Mello, podria arribar als llocs més perillosos, seduir els criminals de guerra més temibles i, d’alguna manera, protegir també les vides de centenars de personatges anònims i corrents als quals ell va dedicar la seva vida. I llavors va arribar una trucada: s’havia desencadenat una altra crisi i, de nou, Sergio era l’home idoni per a la tasca.
ed2k r5004 1120 2010-12-25 20:26:06
Sense Ficció -3x17- Joan Baez: el so més dolç
16:9 | català - anglès Sense ficció presenta un documental sobre la vida de la cantautora Joan Baez. Amb arxius inèdits de les actuacions de Joan Baez, el documental també inclou imatges històriques, com la seva visita al Vietnam i les imatges d’arxiu de Martin Luther King visitant-la a la presó, després que la cantant protestés contra la guerra del Vietnam. “Joan Baez, el so més dolç” aprofita el seguiment de la cantant durant un dels seus últims tours mundials per parlar-hi i oferir-nos un relat únic dels aspectes més íntims de la seva vida. Amb el testimoni de David Crosby, Bob Dylan, David Harris ? exmarit de Baez-, el reverend Jesse Jackson i d’altres personatges propers a la seva figura, el documental representa un accés sense precedents a una de les veus de protesta d’aquest segle.
ed2k r5004 1404 2011-01-01 10:00:53
Sense Ficció -3x18- Receptes per al desastre
16:9 | català - anglès El documental, protagonitzat per la família del director John Webster, mostra com en l’essència de la imminent catàstrofe climàtica hi ha els petits errors que tots i cadascun de nosaltres cometem cada dia. Tot allò que fem i que també deixem de fer. Jonh Webster, director del documental, convenç la seva dona i els seus dos fills perquè tota la família comenci un període de “desintoxicació o de celibat del petroli” durant tot un any, però sense abandonar el seu estil de vida de família de classe mitjana. L’experiència es convertirà en tragicomèdia i la família Webster acabarà qüestionant els seus valors, posant a prova la força de voluntat i, en última instància, la seva felicitat en un documental que pren l’estructura d’un receptari per donar, en tretze receptes, consells per tothom per minimitzar l’impacte del canvi climàtic.
ed2k r5004 1331 2011-01-08 12:25:42
Sense Ficció -3x19- Garbo, l'home que va salvar el món
16:9 | català Sense ficció canvia de dia d’emissió i ho fa presentant la història del “millor actor del món”, de l’home que va aconseguir enganyar el Tercer Reich: Joan Pujol, conegut com a “Garbo”. El documental, narrat com un thriller, presenta “una història d’herois i d’espies, de secrets i de mentides, de memòria i d’oblit”, com diu el seu autor, Edmon Roch. Fet a partir de fragments de pel?lícules de Hollywood, material d’arxiu i entrevistes ? el periodista Xavier Vinader, l’expert en Intel?ligència i novel?lista Nigel West o la comtessa de Romanones, entre d’altres - “Garbo” explica la veritable història de l’agent doble més important del segle XX, de l’home que va fer creure als nazis que el desembarcament de Normandia era un engany i que el veritable desembarcament dels aliats es faria al Pas-de-Calais. En resum, després del seu bon recorregut per sales de cinema, arriba a la televisió el retrat d’un home singular i que representa el debut en la direcció del seu autor, Edmon Roch.
ed2k r5004 1984 2011-01-14 20:37:26
Sense Ficció -3x20- Darrera el Tea Party
16:9 | català - anglès Des del Tea Party, passant pels ciutadans que es mostren contraris a la reforma sanitària o a creure que existeix realment el canvi climàtic, s’ha demostrat que els sectors més conservadors dels Estats Units s'han rebel?lat en contra del programa d'Obama. Però es tracta de moviments espontanis, nascuts des de la base, d’iniciatives ciutadanes? O són, com s’anomenen als Estats Units, un exemple d’"astroturfing"? És a dir, una creació de falsos moviments dissenyats per posar missatges corporatius en boca de ciutadans aparentment independents? Mogut per la curiositat per descobrir-ho, el documentalista Taki Oldham decideix investigar-ho infiltrant-se al cor d’aquests moviments, tot emprenent un viatge que el portarà a recórrer, durant un mes, sis estats: el cor del “somni americà”. D’aquesta manera, Oldham acabarà descobrint durant el viatge exemples d’“astroturfing”, comesos a una escala molt més gran del que podia haver-se imaginat; casos que amenacen, no només la salut de la democràcia nord-americana, sinó també la dels seus ciutadans i del planeta en conjunt. En acabar el documental conversarem amb el periodista Antoni Bassas sobre el Tea Party, moviment que el corresponsal de Televisió de Catalunya a Washington ha vist créixer durant aquests anys.
ed2k r5004 1390 2011-01-20 18:29:42
Sense Ficció -3x21- La ciutat de la justícia
16:9 | català Sense ficció proposa entrar en un lloc on, per primera vegada, s'ha donat accés a les càmeres: la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. En aquest documental coneixerem com funciona un dels llocs més importants on s'imparteix justícia. La ciutat aplega bona part dels jutjats que, des de sempre, havien estat disseminats per diferents edificis.
ed2k r5004 1012 2011-01-27 12:22:00
Sense Ficció -3x22- Torneu-me el fill
16:9 | català Dels autors d’“Els nens perduts del franquisme”, un documental que prova com el règim va permetre l’apropiació de nens i les adopcions irregulars. Al principi, el franquisme va propiciar el robatori de nens com a eina de repressió política. Separar els fills dels seus pares “rojos” era una manera de depurar la “raça” i crear bons espanyols. Més endavant, la repressió va adquirir un caràcter moral. Entitats d’adopció, institucions religioses, metges i advocats decidien que una dona soltera no era apta com a mare, i sempre hi hauria una família cristiana i com cal per adoptar aquell nadó. Aviat va acabar sent un negoci on no es dubtava a enganyar uns pares dient-los que el nadó havia mort per vendre’l en les xarxes d’adopció. Tothom hi va acabar guanyant, menys mares i fills, que es van trobar amb uns destins robats per sempre més.
ed2k r5004 1210 2011-02-03 15:24:07
Sense Ficció -3x23- Pluja seca. Mediadors internacionals al País Basc
16:9 | català A Irlanda, s'anomenen pluja seca les gotes d'aigua que s'evaporen abans d'arribar a calar. A penes és perceptible. Sents que et toca i desapareix sense deixar rastre. En això consisteix la mediació." Sense ficció estrena "Pluja seca", un documental que mostra els processos de pau fets a l'ombra per part d'un grup de mediadors que han acabat sent determinants en l'anunci de treva fet per ETA el 10 de gener.
ed2k r5004 1158 2011-02-10 15:15:23
Sense Ficció -3x24- Soldats de pau
16:9 | català - anglès “Sense ficció” presenta un documental que ens ensenya “el nou ordre mundial”. Fins ara pensàvem que la guerra era el que permetia fer grans negocis; ara ensenyem que en realitat és la pau. La cultura de pau ha anat guanyant adeptes a tot el món i ha donat com a resultar un fet mai vist en la història de la humanitat. Mai com ara hi havia hagut tan pocs conflictes bèl·lics a sobre de la Terra, i aquest és el punt central del documental que aquesta setmana presentem.
ed2k r5004 1114 2011-02-17 21:09:27
Sense Ficció -3x25- Infància en risc
16:9 | català Un documental de Gemma Larrègola, coproduït per Televisió de Catalunya, Muf Animation i OnPost, amb el suport de l'Institut Català de les Indústries Culturals i del Departament d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya. Infància en risc és un documental que dóna veu al maltractament infantil. Es tracta d'una producció que manté l'anonimat de les víctimes, però que fa sortir de l'anonimat la terrible problemàtica en què es troben massa nois i noies.
ed2k r5004 1198 2011-02-24 17:38:20
Sense Ficció -3x26- 24 hores després de l'assassinat de Kennedy
16:9 | català - anglès El documental que presentem aquesta setmana al "Sense ficció" aporta noves revelacions sobre un dels fets que va marcar la història del segle XX i que va quedar gravat a la memòria de tot el planeta. Noves revelacions sobre les 24 hores després de l’assassinat del president Kennedy i el caos que es va apoderar de Washington i la Casa Blanca. Un treball d’investigació que revela moments inèdits fins ara. Els moments i hores posteriors al tràgic assassinat de John Fitzgerald Kennedy van tenir una gran influència en la història dels Estats Units i de tot el món, però fins ara se n’ha parlat molt poc. Amb el temps com a principal eina narrativa, aquest documental reexamina aquell dia que va definir la història d’Occident amb l’ajuda de certes dades sorprenents que s’han fet públiques recentment, i ens mostra un vicepresident que va haver de prendre decisions crítiques amb molt poca informació sobre les circumstàncies.
ed2k r5004 1304 2011-03-03 16:07:09
Sense Ficció -3x27- Dr. Moisès Broggi: Ciència Ètica
16:9 | català Aquest documental s'acosta a la figura de l'extraordinari doctor Moisès Broggi, Creu de Sant Jordi l'any 1981, guardonat per la Generalitat de Catalunya el 2008 amb la medalla d'Or i el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística en reconeixement a "la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social".
ed2k r5004 1202 2011-03-10 17:11:35
Sense Ficció -3x28- Videocràcia
Sense ficció emet "Videocràcia" un documental que no es podrà veure a cap televisió italiana perquè ha aixecat una enorme polseguera. És una crítica demolidora al món del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, que el pròxim mes d'abril haurà d’anar als jutjats per diverses raons. 16:9 | català - anglès En una videocràcia, la clau del poder és la imatge. A Itàlia, un sol home ha aconseguit el domini de la imatge durant tres dècades consecutives. Primer com a magnat de la televisió i després com a president del Govern, Silvio Berlusconi ha creat un sistema perfecte de televisió que fica en un mateix sac l’entreteniment i la política. Com no ho ha fet mai ningú, ha influït en els continguts de la televisió comercial a Itàlia. Els seus canals de televisió, coneguts per l’exposició reiterada de noies gairebé nues, són vistos per molts com un mirall dels seus gustos i personalitat propis.
ed2k r5004 1228 2011-03-17 19:34:12
Sense Ficció -3x29- Garzón, judici al jutge
16:9 | català Baltasar Garzón està pendent de ser jutjat en el que serà un procés internacionalment polèmic. El jutge més famós a dins i fora d’Espanya està acusat d’anar en contra de la llei per investigar els crims del franquisme. També el Suprem ha acceptat dos casos més: sobre ell pesen acusacions sobre els seus mètodes per perseguir la corrupció - en el “cas Gürtel” - i sobre les seves finances. Després de 22 anys a l’Audiència Nacional i un historial ple dels casos més polèmics i pioners, seurà al banc dels acusats no solament un home que ha estat al centre de la vida pública de l’Espanya de les últimes dues dècades, sinó també un model de jutge que posa a prova la justícia espanyola. Aquest fet marcarà un moment definitiu per ell i serà un repte per a la justícia espanyola, sota l’atenta mirada de mitjans de comunicació i juristes de tot el món. Aquest documental, que segueix Garzón a la Haia, l’Argentina, Colòmbia, el Regne Unit i Espanya, explica la historia del jutge, amb el seu testimoni, i amb les veus dels seus defensors i dels seus detractors, en un moment definitiu de la seva carrera.
ed2k r5004 1217 2011-03-24 17:20:23
Sense Ficció -3x30- ETA a la ciutat dels sants. Un atemptat al cor de
16:9 | català Sense ficció estrena aquest documental amb motiu del vintè aniversari de l'atemptat d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, que va causar la mort de nou persones, entre les quals hi havia cinc menors d'edat. Aquest és l'atemptat més sagnant que ha fet mai ETA en una ciutat tan petita i una de les accions de la banda terrorista amb una càrrega simbòlica molt potent: ETA atemptant contra la Guàrdia Civil al cor de Catalunya.
ed2k r5004 1251 2011-03-31 15:30:08
Sense Ficció -3x31- L'home més perillós d'Amèrica
16:9 | català - anglès Sense ficció presenta un documental que estableix els precedents del cas Wikileaks i del seu impulsor, Julian Assange. L'any 1967, Daniel Ellsberg, analista polític dels Departaments de Defensa i d'Estat, rep l'encàrrec per part del secretari de Defensa, Robert McNamara, d'investigar a fons la implicació nord-americana en la Guerra del Vietnam. Anys més tard, el 1971, els Estats Units continuen immersos en la guerra.
ed2k r5004 1292 2011-04-10 21:03:43
Sense Ficció -3x32- El Papus, anatomia d'un atemptat
16:9 | català Des de la seva aparició, la revista satírica "El Papus" va estar envoltada de polèmica, judicis i amenaces. El 20 de setembre del 1977 va explotar una bomba a la seva redacció i el pare del director d'aquest documental era a dins. Aquest fet motivarà la reconstrucció dels fets i, en parlar de la història d'aquesta publicació, s'anirà construint el retrat dels convulsos primers anys de la Transició.
ed2k r5004 1241 2011-04-14 15:18:31
Sense Ficció -3x33- Ciutadà Escarré
16:9 | català Recorregut per la trajectòria vital del qui va ser Abat de Montserrat, Aureli Maria Escarré i Jané amb voluntat de recordatori del seu llegat i d'explicació als més joves d'un personatge que els és força desconegut i d'homenatge a una figura de dimensions internacionals a partir de la difusió de la repressió franquista.
ed2k r5004 1025 2011-05-05 17:28:02
Sense Ficció -3x34- El final de l'espera
16:9 | català Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Inicia Films i ITVS (Estats Units) amb el amb el suport de l'ICIC i de la Junta de Comunitats de Castilla-La Mancha. A Uclés, província de Conca, l'estiu de 2006, s'ha acabat d'exhumar la primera fossa comuna d'una presó franquista. Supervivents de la repressió, familiars de les víctimes i joves de la comarca reflexionen sobre el que va succeir i sobre el que suposarà per a les seves vides un esdeveniment tardà, però necessari.
ed2k r5004 1001 2011-05-19 16:24:32
Sense Ficció -3x35- Les caixes d'Amsterdam
16:9 | català "Sense ficció" presenta "Les caixes d'Amsterdam", un documental de producció pròpia que analitza la importància de l'anarquisme com a moviment social i les seves múltiples manifestacions històriques. Any 1939: en la Barcelona assetjada per les tropes feixistes, un grup homes rep la missió de salvaguardar els arxius de la CNT i portar-los a Amsterdam.
ed2k r5004 1264 2011-05-26 23:07:12
Sense Ficció -3x36- Bicicleta cullera poma
16:9 | català A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i, des del primer moment, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. “Sense ficció” estrena a la televisió aquest treball que ha recollit diversos premis: el Gaudí, el Goya i el José María Forqué. El documental de Carles Bosch ha suposat dos anys de seguiment de Pasqual Maragall i de la seva família, que han obert les portes a l’autor. Aquest fet ha permès a Bosch fer un retrat íntim d’un pacient excepcional disposat que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. Una pel?lícula dura, però optimista malgrat tot, i que arriba a la televisió després d’un recorregut d’èxit per les sales de cinema. Un documental de Carles Bosch, autor de “Balseros” i “Setembres”. Coproduït per Televisió de Catalunya, Cromosoma, Televisió Espanyola i Xarxa de Televisions Locals.
ed2k r5004 1455 2011-06-03 19:33:02
Sense Ficció -3x36- Bicicleta cullera poma (Subtítols en català)
16:9 | català A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i, des del primer moment, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. “Sense ficció” estrena a la televisió aquest treball que ha recollit diversos premis: el Gaudí, el Goya i el José María Forqué. El documental de Carles Bosch ha suposat dos anys de seguiment de Pasqual Maragall i de la seva família, que han obert les portes a l’autor. Aquest fet ha permès a Bosch fer un retrat íntim d’un pacient excepcional disposat que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. Una pel?lícula dura, però optimista malgrat tot, i que arriba a la televisió després d’un recorregut d’èxit per les sales de cinema. Un documental de Carles Bosch, autor de “Balseros” i “Setembres”. Coproduït per Televisió de Catalunya, Cromosoma, Televisió Espanyola i Xarxa de Televisions Locals.
ed2k r5004 1024 2011-06-03 19:34:27
Sense Ficció -3x37- L'aventura del Romànic
16:9 | català Sense ficció presenta "L'aventura del Romànic", una història que, de la mà del periodista Josep Cuní - director i presentador d’aquest documental- descobreix els secrets d'un segle de recuperació d'un art genuïnament català. Ens aquests cent anys, les obres del romànic català han viscut una autèntica peripècia en què no hi ha faltat de res: robatoris, vendes clandestines, espoli i exili que són el retrat d'un segle convuls a Catalunya en què l'art va patir les seves conseqüències. Testimonis inèdits ens expliquen aquest periple farcit d'anècdotes i fets que mostren la tenacitat d'uns per preservar l'art propi del país i la cobdícia d'altres per fer-se amb un tresor. En resum, un documental que ens porta de Barcelona als Pirineus, passant per NY i Boston, camins imprevisibles que troben resposta en aquests 60 minuts de metratge.
ed2k r5004 1418 2011-06-09 19:20:42
Sense Ficció -3x38- Jesús Mónzón, el líder oblidat per la història
16:9 | català "Sense ficció" presenta un documental d'investigació sobre la peripècia vital del líder republicà Jesús Monzón, artífex, entre altres, de la invasió de la Vall d'Aran el 1944 per un contingent de prop de 4.000 guerrillers en el marc de l'"operació Reconquesta d'Espanya". Un documental que inclou el testimoni de Jorge Semprún en la que ha estat l'última entrevista concedida per l'escriptor abans de la seva mort el 7 de juny.
ed2k r5004 1032 2011-06-17 13:02:48
Sense Ficció -3x39- Xoc vital
16:9 | català Sense ficció aborda en aquest treball una de les qüestions de salut pública més preocupants al món occidental: la mort sobtada cardíaca. La mort sobtada s’emporta cada any la vida de 400.000 persones a Europa. Deu vegades més que els accidents de trànsit. Aquesta epidèmia silenciosa ataca inesperadament qualsevol persona, en qualsevol lloc i en qualsevol moment: de sobte, la víctima perd el coneixement perquè el cor no pot bombejar sang al cervell i, en pocs minuts, deixa d’existir. Amb els mitjans actuals, avui només es recupera entre el 2 i el 5 per cent de les víctimes. Però l’evidència científica ha demostrat ?als Estats Units, al Japó i també en alguns llocs d’Europa- que és possible arribar a salvar-ne més del 25%, és a dir, cada any es podria evitar que 100.000 famílies es trunquessin abans d’hora. El sistema per aconseguir-ho no és nou, però encara és desconegut i incipient entre nosaltres: s’anomenen programes de desfibril?lació precoç o accés públic als desfibril?ladors. El director de "Xoc vital", Francesc Romero, ha estat al plató del "Sense ficció" per parlar del documental. Entre d'altres qüestions, Romero ha explicat que a Europa hi ha diversitat pel que fa a la regulació dels desfibril·ladors i ha manifestat la necessitat d'unificar criteris per tal de consensuar una norma europea en la matèria.
ed2k r5004 1038 2011-06-23 19:31:46
Sense Ficció -3x40- Presentació
16:9 | català Sense ficció dedica aquesta nit a les revoltes àrabs, moviments d’arrel democràtica inesperats que estan sacsejant el món àrab i la Mediterrània i que intenten posar fi a règims autoritaris. Els dos documentals que presenta Sense ficció, “La revolta de Bengasi” i “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”, ens mostren com van començar les revoltes de Líbia i d’Egipte; com en el primer cas s’ha originat una guerra civil que ha tingut la implicació d’Occident i com, en el segon, es va propiciar la caiguda del president, Hosni Mubarak. Joan Salvat entrevistarà el periodista Xavier Mas de Xaxàs, que va estar cobrint informativament el conflicte de Líbia, i Marc Almodóvar, autor de “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”.

La revolta de Bengasi Darrere la revolta de Bengasi, que va esclatar el 15 de febrer, s’hi amagaven anys de repressió moral i política. El documental La revolta de Bengasi presenta diverses històries personals que dibuixen el conflicte des del començament, en forma de petites protestes contra la repressió que es du a terme al país, fins a arribar a representar la manera com la gent desarmada de Líbia va aconseguir fer caure l’estat policial construït pel coronel Gaddafi. Un documental amb accés únic a testimonis ? parents de màrtirs del règim de Gaddafi, rebels i els mateixos periodistes que han sortejat la censura per informat de la revolta- que han viscut el conflicte des de dins.

Vés-te'n, diari de la plaça Tahrir La caiguda de Ben Ali a Tunísia, el 14 de gener del 2011, obre una escletxa d'esperança al món àrab. Tots els ulls es posen a Egipte, on grups de solidaritat amb el jove alexandrí Khaled Saïd, assassinat per la policia, convoquen els egipcis a sortir al carrer contra el règim. La data escollida és el 25 de gener, dia nacional de la policia, vista com un dels pilars d'un sistema sostingut durant dècades al país i governat per Mohammed Hosni Mubarak, amb el suport occidental. El poble, reclamant llibertat i justícia social, trenca la barrera de la por, surt al carrer i inicia una revolta que sacsejarà el món sencer. Aquest documental és la crònica des de dins, narrada per la càmera del català Marc Almodóvar, dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient. Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir, és el fruit del rodatge dels 18 dies de lluita del poble egipci per fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des del 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, va trencar tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrere. Una revolta que ha inspirat el món sencer i que ha post en dubte el final de la història vaticinat pel liberalisme. Marc Almodóvar és documentalista i coordinador del blog Egipte rere la barricada (https://egiptebarricada.blogspot.com). Des de fa 2 anys estava seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives.
ed2k r5004 971 2011-07-01 20:51:54
Sense Ficció -3x40- La revolta de Bengasi
16:9 | català - anglès Sense ficció dedica aquesta nit a les revoltes àrabs, moviments d’arrel democràtica inesperats que estan sacsejant el món àrab i la Mediterrània i que intenten posar fi a règims autoritaris. Els dos documentals que presenta Sense ficció, “La revolta de Bengasi” i “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”, ens mostren com van començar les revoltes de Líbia i d’Egipte; com en el primer cas s’ha originat una guerra civil que ha tingut la implicació d’Occident i com, en el segon, es va propiciar la caiguda del president, Hosni Mubarak. Joan Salvat entrevistarà el periodista Xavier Mas de Xaxàs, que va estar cobrint informativament el conflicte de Líbia, i Marc Almodóvar, autor de “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”.

La revolta de Bengasi Darrere la revolta de Bengasi, que va esclatar el 15 de febrer, s’hi amagaven anys de repressió moral i política. El documental La revolta de Bengasi presenta diverses històries personals que dibuixen el conflicte des del començament, en forma de petites protestes contra la repressió que es du a terme al país, fins a arribar a representar la manera com la gent desarmada de Líbia va aconseguir fer caure l’estat policial construït pel coronel Gaddafi. Un documental amb accés únic a testimonis ? parents de màrtirs del règim de Gaddafi, rebels i els mateixos periodistes que han sortejat la censura per informat de la revolta- que han viscut el conflicte des de dins.

Vés-te'n, diari de la plaça Tahrir La caiguda de Ben Ali a Tunísia, el 14 de gener del 2011, obre una escletxa d'esperança al món àrab. Tots els ulls es posen a Egipte, on grups de solidaritat amb el jove alexandrí Khaled Saïd, assassinat per la policia, convoquen els egipcis a sortir al carrer contra el règim. La data escollida és el 25 de gener, dia nacional de la policia, vista com un dels pilars d'un sistema sostingut durant dècades al país i governat per Mohammed Hosni Mubarak, amb el suport occidental. El poble, reclamant llibertat i justícia social, trenca la barrera de la por, surt al carrer i inicia una revolta que sacsejarà el món sencer. Aquest documental és la crònica des de dins, narrada per la càmera del català Marc Almodóvar, dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient. Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir, és el fruit del rodatge dels 18 dies de lluita del poble egipci per fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des del 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, va trencar tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrere. Una revolta que ha inspirat el món sencer i que ha post en dubte el final de la història vaticinat pel liberalisme. Marc Almodóvar és documentalista i coordinador del blog Egipte rere la barricada (https://egiptebarricada.blogspot.com). Des de fa 2 anys estava seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives.
ed2k r5004 875 2011-07-01 20:52:37
Sense Ficció -3x40- Vés-te'n, diari de la plaça Tahrir
16:9 | català Sense ficció dedica aquesta nit a les revoltes àrabs, moviments d’arrel democràtica inesperats que estan sacsejant el món àrab i la Mediterrània i que intenten posar fi a règims autoritaris. Els dos documentals que presenta Sense ficció, “La revolta de Bengasi” i “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”, ens mostren com van començar les revoltes de Líbia i d’Egipte; com en el primer cas s’ha originat una guerra civil que ha tingut la implicació d’Occident i com, en el segon, es va propiciar la caiguda del president, Hosni Mubarak. Joan Salvat entrevistarà el periodista Xavier Mas de Xaxàs, que va estar cobrint informativament el conflicte de Líbia, i Marc Almodóvar, autor de “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”.

La revolta de Bengasi Darrere la revolta de Bengasi, que va esclatar el 15 de febrer, s’hi amagaven anys de repressió moral i política. El documental La revolta de Bengasi presenta diverses històries personals que dibuixen el conflicte des del començament, en forma de petites protestes contra la repressió que es du a terme al país, fins a arribar a representar la manera com la gent desarmada de Líbia va aconseguir fer caure l’estat policial construït pel coronel Gaddafi. Un documental amb accés únic a testimonis ? parents de màrtirs del règim de Gaddafi, rebels i els mateixos periodistes que han sortejat la censura per informat de la revolta- que han viscut el conflicte des de dins.

Vés-te'n, diari de la plaça Tahrir La caiguda de Ben Ali a Tunísia, el 14 de gener del 2011, obre una escletxa d'esperança al món àrab. Tots els ulls es posen a Egipte, on grups de solidaritat amb el jove alexandrí Khaled Saïd, assassinat per la policia, convoquen els egipcis a sortir al carrer contra el règim. La data escollida és el 25 de gener, dia nacional de la policia, vista com un dels pilars d'un sistema sostingut durant dècades al país i governat per Mohammed Hosni Mubarak, amb el suport occidental. El poble, reclamant llibertat i justícia social, trenca la barrera de la por, surt al carrer i inicia una revolta que sacsejarà el món sencer. Aquest documental és la crònica des de dins, narrada per la càmera del català Marc Almodóvar, dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient. Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir, és el fruit del rodatge dels 18 dies de lluita del poble egipci per fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des del 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, va trencar tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrere. Una revolta que ha inspirat el món sencer i que ha post en dubte el final de la història vaticinat pel liberalisme. Marc Almodóvar és documentalista i coordinador del blog Egipte rere la barricada (https://egiptebarricada.blogspot.com). Des de fa 2 anys estava seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives.
ed2k r5004 885 2011-07-01 20:54:05
Sense Ficció -3x40- Entrevista
16:9 | català Sense ficció dedica aquesta nit a les revoltes àrabs, moviments d’arrel democràtica inesperats que estan sacsejant el món àrab i la Mediterrània i que intenten posar fi a règims autoritaris. Els dos documentals que presenta Sense ficció, “La revolta de Bengasi” i “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”, ens mostren com van començar les revoltes de Líbia i d’Egipte; com en el primer cas s’ha originat una guerra civil que ha tingut la implicació d’Occident i com, en el segon, es va propiciar la caiguda del president, Hosni Mubarak. Joan Salvat entrevistarà el periodista Xavier Mas de Xaxàs, que va estar cobrint informativament el conflicte de Líbia, i Marc Almodóvar, autor de “Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir”.

La revolta de Bengasi Darrere la revolta de Bengasi, que va esclatar el 15 de febrer, s’hi amagaven anys de repressió moral i política. El documental La revolta de Bengasi presenta diverses històries personals que dibuixen el conflicte des del començament, en forma de petites protestes contra la repressió que es du a terme al país, fins a arribar a representar la manera com la gent desarmada de Líbia va aconseguir fer caure l’estat policial construït pel coronel Gaddafi. Un documental amb accés únic a testimonis ? parents de màrtirs del règim de Gaddafi, rebels i els mateixos periodistes que han sortejat la censura per informat de la revolta- que han viscut el conflicte des de dins.

Vés-te'n, diari de la plaça Tahrir La caiguda de Ben Ali a Tunísia, el 14 de gener del 2011, obre una escletxa d'esperança al món àrab. Tots els ulls es posen a Egipte, on grups de solidaritat amb el jove alexandrí Khaled Saïd, assassinat per la policia, convoquen els egipcis a sortir al carrer contra el règim. La data escollida és el 25 de gener, dia nacional de la policia, vista com un dels pilars d'un sistema sostingut durant dècades al país i governat per Mohammed Hosni Mubarak, amb el suport occidental. El poble, reclamant llibertat i justícia social, trenca la barrera de la por, surt al carrer i inicia una revolta que sacsejarà el món sencer. Aquest documental és la crònica des de dins, narrada per la càmera del català Marc Almodóvar, dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient. Vés-te’n, diari de la plaça Tahrir, és el fruit del rodatge dels 18 dies de lluita del poble egipci per fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des del 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, va trencar tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrere. Una revolta que ha inspirat el món sencer i que ha post en dubte el final de la història vaticinat pel liberalisme. Marc Almodóvar és documentalista i coordinador del blog Egipte rere la barricada (https://egiptebarricada.blogspot.com). Des de fa 2 anys estava seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives.
ed2k r5004 890 2011-07-01 20:55:00
Sense Ficció -3x41- Trobades a la fi del món
16:9 | català - anglès Explica Werner Herzog que va veure les imatges marines d'un medi ambient d'"un altre món", com ell mateix les ha qualificat, que un amic submarinista havia enregistrat. Les imatges revelaven un món congelat, inèdit, i Herzog va voler conèixer aquell entorn natural en persona.
ed2k r5004 1282 2011-07-08 07:02:04
Sense Ficció -3x42- Una nova Amèrica Llatina
16:9 | català - anglès Mai en la Història no hi havia hagut una situació com l’actual. Mai els països d’Amèrica Llatina no havien tingut, amb l’única excepció de Cuba, presidents escollits democràticament i amb ganes de transformar la realitat social. Mai com fins ara no hi havia hagut un futur que sembla que doni esperança. A través d’històries personals i d’entrevistes a tres presidents i un vicepresident, “Sense ficció” ofereix un retrat dels canvis d’un continent que fa 30 anys tenia tot un seguit de dictadures sagnants. El reconeixement dels drets dels indígenes, la lluita contra la pobresa, la recuperació de la memòria històrica i la justícia són alguns dels temes de què tracta el documental que presentem. Un viatge, un retrat per “una nova Amèrica Llatina”.
ed2k r5004 961 2011-07-15 20:26:28
Sense Ficció -3x43- Vides al Paral·lel
16:9 | català El Paral·lel de Barcelona és una de les artèries principals i més tradicionals de la ciutat. En aquest Sense ficció, a través de la història de nou personatges, vinculats al Paral?lel, es fa un recorregut per les seves vides i els seus records, tot revivint la transformació d’una zona de Barcelona que, durant molts anys, va ser la gran via de l’espectacle de la nit barcelonina. Recordarem la transformació viscuda allà, la nostàlgia d’allò que ja no és i que ha desaparegut, i el futur, encara per definir, que vol tornar al Paral?lel la lluminositat perduda.
ed2k r5004 1034 2011-07-22 21:00:57
Sense Ficció -3x44- Txernòbil per sempre
16:9 | català - francès "Sense ficció" emet un documental que rememora els fets del 26 d'abril del 1986, quan el reactor número 4 de Txernòbil va explotar, provocant la contaminació del 40% del territori europeu. La catàstrofe de Txernòbil serà recordada per sempre. Aquests fets formaran part de l'agenda d'assumptes internacionals durant molt de temps; centenars d'anys, potser. Malgrat tot, a punt de commemorar el 25è aniversari del desastre nuclear, Ucraïna està disposada a construir onze noves plantes nuclears.
ed2k r5004 1403 2011-07-30 21:06:25

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.