Elinks

El documental - Moriscos, els valencians oblidats

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1394 Kbits/s, 704 x 396 px (16:9)
Codec audio:
Català (Valencià) MP3 @ 128 kb/s estèreo, 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
El documental - Moriscos, els valencians oblidats
DURADA: 48 minuts. - MIDA: de 537 MB

PRODUCCIÓ: Info TV (València) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de la Universitat d'Alacant (2009) DIRECCIÓ I GUIÓ: Sergi Tarín FOTOGRAFIA I POSTPRODUCCIÓ: Vicent Peris MUNTATGE I GRAFISME: Esther Albert PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Juli Esteve PRODUCCIÓ A TUNÍSIA: Abdelhakim Slama Gafsi LOCUCIÓ: Gabriel Pareja ASSESSORAMENT MUSICAL: Miquel Gil i Vicent Torrent MÚSICA: "Xarq al Andalus", per cortesia d'Al Tall AMB LA PARTICIPACIÓ DE: Santiago La Parra, Joaquím Serrano, Josep Ivars, Josep Torró, Ferran Garcia-Oliver, Manuel Ardit, Rafael Benítez, Luis Fernando Bernabé, Miguel Aparici, Pasqual Costa i Abdelhakim Slama Gafsi.

Rodada a València, Alboraia i Almàssera (l'Horta); Cortes de Pallàs (La Vall d'Aiora-Cofrents); Gandia, Potries i Xeraco (la Safor); Simat de la Valldigna, Dénia, Xàbia, la Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar, Benigembla i Murla (la Marina Alta); Alacant, Elx i Santa Pola (Baix Vinalopó) i Tunis, Bizerta, Testur i Zaghuan (Tunísia).

Història de l'expulsió dels darrers musulmans del País Valencià, els moriscos. Aquesta producció valenciana dirigida per Sergi Tarín rememora l'expulsió dels musulmans valencians l'any 1609. Pel setembre de l'any passat es van complir 400 anys de l'expulsió dels moriscos del País Valencià. L'any 1609, un de cada tres valencians van ser obligats per la força de les armes a deixar les cases, els camps i les terres dels avantpassats i a embarcar-se cap al nord d'Àfrica, inicialment cap a Orà i Alger i més endavant cap a Tunísia, en un viatge sense retorn.
avi naroatna 867 2010-08-29 14:13:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.