Elinks

Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) - 1a. Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1135kbps, 25fps, 704X396
Codec audio:
MP3 @ 128kbps, 48kHz, estèreo.
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x01- La bona sort
La bona sort no és que ens toqui la loteria; això és atzar, i l'atzar no el podem controlar. És per això que, en aquest capítol del "Bricolatge emocional", treballarem aquest nou concepte, que, en definitiva, fa referència a la voluntat i l'esforç personal que contribueixen a assolir objectius determinats. Els especialistes ens donaran eines per aconseguir les nostres fites. I sabrem, per exemple, si l'empresari Justo Molinero ha arribat on ha arribat fruit de l'atzar o si hi ha una feina i una perseverança intensa al darrere.
ed2k naroatna 1940 2010-07-01 22:21:31
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x02- La parella ideal
Existeix la parella ideal? Els experts asseguren que no, però que val la pena intentar buscar algú que s'hi aproximi. La qüestió radica a saber què és el que hem de buscar i com ho hem de fer. És millor que sigui algú que s'assembli a nosaltres, o que sigui radicalment diferent? El més important en una parella és el sexe o l'amistat? Tots aquests dubtes i d'altres els aclarirem en el programa dedicat a la parella ideal, en què s'oferiran totes les eines per trobar parella i per esbrinar si la que tenim és la que ens convé més. Un capellà que va penjar els hàbits per amor a una dona i l'experiència de l'escriptor Lluís Racionero, que s'ha casat sis vegades, ens ajudaran a entendre millor aquestes relacions personals.
ed2k naroatna 1738 2010-07-08 08:11:04
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x03- Aprendre a dir 'no'
Dir "no" és difícil, però és possible. Per què ens costa tant? És possible aprendre a dir que no sense resultar ofensius? Sociòlegs i psicòlegs donaran resposta a aquestes qüestions i detallaran les pautes que cal tenir en compte per poder expressar les nostres voluntats i opinions en llibertat. Dir "no" és, en definitiva, això, i no sempre és fàcil. El testimoni de Quim Monzó il·lustrarà aquest capítol i ens explicarà quines són les eines que utilitza per dir que no.
ed2k naroatna 1652 2010-07-15 01:22:42
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x04- Perdre la por de la mort
La mort és de les poques certeses de la vida, i tots hi arribarem. Això ho sap tothom, però són molt pocs els que ho tenen en compte i, en general, aquest fet inevitable ens fa més por que una altra cosa. En aquest capítol del "Bricolatge emocional" parlarem de la mort sense embuts ni eufemismes, amb gent que hi està molt en contacte des de diferents vessants. Fins i tot coneixerem el testimoni de la Núria Echeverría, que des dels 15 anys i a conseqüència d'una malaltia congènita sap que es pot morir en qualsevol moment, i sempre ho té tot a punt, per si de cas.
ed2k naroatna 1601 2010-07-22 10:21:14
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x05- La crisi com a oportunitat
Què passa quan alguna cosa es trenca, quan les nostres previsions no es compleixen, o quan una sorpresa desagradable capgira la nostra vida de sobte? D'això en diuen crisi, i últimament n'hem sentit a parlar molt. Són moments dolents de passar, però són inevitables. Sempre n'hi ha, de crisis, més grans o més petites, i només depèn de nosaltres que ens ajudin a créixer. Créixer per superar-les i créixer per treure'n alguna mena de profit. Assumir el dolor i el patiment d'una crisi, això és el que aprendrem en aquest capítol de "Bricolatge emocional".
ed2k naroatna 1527 2010-07-29 00:45:19
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x06- Vèncer la por
Tots tenim por. Por de coses concretes o pors més aviat existencials: por del futur, por dels canvis, por del ridícul... Totes aquestes pors es poden superar i no és gaire complicat aconseguir-ho. Ho aprendrem amb l'ajuda d'especialistes que ens explicaran com ens hem d'enfrontar amb allò que temem, ja que aquesta és la solució: mirar la por de cara. Dos testimonis que han superat pors molt concretes i a la vegada molt habituals -la por de volar i la por de parlar en públic- ens descobriran els seus secrets.
ed2k naroatna 1583 2010-08-05 08:43:06
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x07- Vèncer la timidesa
La timidesa forma part del procés de creixement de qualsevol persona. És la prudència cap als altres que ens ajuda a crear la nostra personalitat quan som infants. Però quan no som capaços de superar aquesta timidesa, fins al punt que ens altera la nostra vida diària, és el moment de posar fil a l'agulla. Cultivar l'empatia i l'autoestima són algunes de les pautes per fer-ho que trobarem en aquest capítol. Posar-ho en pràctica no sempre és fàcil, però tampoc impossible.
ed2k naroatna 1566 2010-08-12 13:20:31
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x08- La sexualitat intel·ligent
El sexe es troba en l'ordre del dia; el trobem pertot arreu: al carrer, al diari, a la televisió... Però la imatge que es dóna d'allò que és la sexualitat no sempre es correspon amb la realitat. És per això que dediquem un capítol al sexe intel·ligent, aquell en què la passió i els instints manen, però en què hi ha un component racional que ens ajudarà a gestionar-lo millor. Aprendrem a fer-ho i reviurem l'experiència d'una dona que ha recuperat la sexualitat després d'un problema greu.
ed2k naroatna 1571 2010-08-12 13:20:59
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x09- Acabar amb l'estrès
L'estrès és necessari o és un problema? La resposta no pot ser general, sinó que depèn de cada cas, i el millor de tot és que en la majoria dels casos podem escollir quina ens agrada més. A través del "Bricolatge emocional" aprendrem a distingir entre l'estrès positiu i el negatiu, i descobrirem que controlar l'estrès és una qüestió de voluntat i que la gran arma és la bona gestió del temps. Una infermera d'Urgències del Clínic i un agent de borsa ens ensenyaran els seus trucs per controlar i superar la pressió i demostraran que és possible viure sense estrès.
ed2k naroatna 1548 2010-09-02 09:51:44
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x10- Fer amics
Tots tenim amics, coneguts o, si més no, gent amb qui d'una manera o una altra convivim. Però què passa quan alguna circumstància ens porta a quedar-nos sols? Una separació, un canvi de feina, un trasllat de domicili? L'home és un animal social i necessitem tenir amics. Com ho podem fer? La resposta a aquesta pregunta és el que oferirem en aquest capítol del "Bricolatge emocional". Aprendrem a cultivar l'empatia i a utilitzar-la per acostar-nos a la gent, i entendrem fins a quin punt les relacions interpersonals condicionen la nostra existència.
ed2k naroatna 1563 2010-09-02 09:52:17
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x11- Guanyar més diners
Com podríem aconseguir més diners? Aquesta és la gran pregunta que es fa molta gent. Però l'error no és que no hi hagi resposta; l'error és en la pregunta mateixa. Es poden aconseguir més diners sempre que aquest no sigui l'objectiu. Aconseguirem més diners el dia que siguem capaços de fer allò que realment volem, de fer-ho amb il·lusió i ganes, i el dia que aconseguim donar valor a la nostra feina i al nostre esforç. Després, diuen els especialistes, els diners vindran sols. I demostrarem que això és possible amb l'exemple de dues persones que, a través de la creativitat i l'esforç, han aconseguit fer allò que volien i han guanyat diners.
ed2k naroatna 1529 2010-09-09 08:17:30
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x12- Saber enfadar-nos
Enfadar-nos és un fet natural, però són pocs els que assumeixen que senten ira. Un sentiment desagradable per als altres, però igual de desagradable per a un mateix. Els episodis d'ira no ens deixen ser feliços i no sempre som capaços de controlar-los. Els experts del "Bricolatge emocional" ofereixen com a possible solució el tradicional "comptar fins a 10 abans de parlar" quan ens enfadem, però van una mica més enllà. Coneixerem les claus que hauríem de tenir presents per estalviar-nos mals moments per culpa de la ira.
ed2k naroatna 1511 2010-09-09 08:17:46
Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) -1x13- La felicitat
"Què és la felicitat?" és una pregunta que té tantes respostes com persones hi ha al món. A "Bricolatge emocional" en plantejarem algunes, però, al marge de definicions, en el que tothom coincideix és que hi ha una sèrie d'elements que segur que ens impediran ser feliços. No podrem ser feliços si tenim por, si anem estressats, si no sabem controlar la nostra ira, si no tenim amics, si la nostra autoestima és molt baixa, si no sabem dir que no quan és que no... El divulgador científic Eduard Punset i la metge i religiosa benedictina Teresa Forcades són dues persones que ens explicaran com s'ho fan per ser feliços des de la raó i l'espiritualitat.
ed2k naroatna 1487 2010-10-10 20:02:15

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.