Elinks

El padrí (The Godfather)

Any:
1972
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Crim, Drama, Thriller
Descripció:
Durada : 175 minuts Mida: 1'37 Gb (Versió SD). - MIDA: 2,39GB (Versió HD 720p)

Direcció: Francis Ford Coppola Producció: Albert S. Ruddy Guió: Mario Puzo Música: Nino Rota, Carmine Coppola cançó principal del film Al Martino Fotografia: Gordon Willis Muntatge: Marc Laub, William H. Reynolds, Murray Solomon, Peter Zinner Protagonistes: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton País: Estats Units Data d'estrena: 1972 Gènere: drama, gàngsters Idioma original: Anglès, Italià

Pel·lícula basada en el llibre, del mateix nom, de Mario Puzo. Va ser la primera d'una trilogia completada per El Padrí II (1974) i El Padrí III (1990). Guanyadora de tres Oscar al 1973, a la millor pel·lícula, millor guió de Mario Puzo i Francis Ford Coppola i millor actor per Marlon Brando. Presenta un retrat precís i profund d'una època i un ambient, però sobretot és una crítica subreptícia a la societat nord-americana, les relacions intrafamiliars, la pràctica política i els seus esquemes morals tractats subtilment com rerefons del guió mitjançant temàtiques relatives al món de la màfia, la immigració, la relació de parella, els sistemes de dominació familiars, la violència criminal i la seva associació política.

Part de l'atractiu visual i estilístic de l'obra consisteixi en la interpretació de la figura de Michael Corleone. En la seqüència inicial de la pel·lícula Michael se'ns presenta amb rostre angelical, fins i tot Coppola empra filtres especials que reduïxen les seves arrugues i combinats amb la il·luminació i el maquillatge ens ensenyen un Michael molt més jove, tot just abandonada l'adolescència. El brutal canvi que s'opera en la seva ànima quan assumeix l'herència de sang dels Corleone es reflecteix també en el seu rostre, que en l'última escena és ja la d'un home madur, complex, que mira directament als ulls i menteix amb tot el seu cor.

NOTA: L'àudio castellà (Versió HD 720p) és l'àudio del doblatge original de l'any 72 la que es va a estrenar en cinemes.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+VHS Versió SD 1972 2008-11-03 20:17:00
HDDVD Versió HD 720p 1974 2013-09-23 23:29:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.