Elinks

Empúries, l'ànima de Catalunya

Any:
2008
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
Amb motiu del centenari de les excavacions d'Empúries, TV3 presenta un programa especial d'"Històries de Catalunya". L'any 1906, Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat, va demanar als arqueòlegs que cerquessin "l'ànima de Catalunya".

Dos anys després, sota la direcció de Josep Puig i Cadafalch, es van iniciar les excavacions d'Empúries. Al cap d'un any, Emili Gandia, supervisor de les excavacions, va trobar una estàtua magnífica. Es tractava d'un déu grec. Semblava que l'ànima que cercaven els polítics venia d'Orient.

Han passat cent anys de l'inici de les excavacions i aquella estàtua, l'única d'aquesta importància trobada a tota la península Ibèrica, ha retornat restaurada a Empúries. Amb motiu d'aquest centenari, l'Àrea de Nous Formats de TVC ha preparat un programa especial. Un episodi d"Històries de Catalunya" titulat "Empúries, l'ànima de Catalunya", un programa especial de 42 minuts que ens explica com els polítics i arqueòlegs noucentistes veien en els ibers, grecs i romans d'Empúries les anelles de l'ànima catalana.

Seguint les passes dels arqueòlegs noucentistes, Antoni Tortajada, el presentador d'"Històries de Catalunya", travessa la Mediterrània per investigar la procedència d'aquell déu. Segueix el viatge de Marc Porci Cató, general i cònsol romà que va desembarcar a Empúries amb un gran exèrcit per sotmetre els ibers i iniciar la romanització de la Península, i investiga el misteri dels ibers de l'Empordà, que després de la batalla amb els romans van anar desapareixent sense deixar-nos gaires pistes.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Empúries, l'ànima de Catalunya 2008 2008-10-03 18:44:28

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.