Elinks

A pagès

Any:
2008
Categories:
Sèrie, Documental, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Família, Entrevista
Descripció:
La sèrie "A pagès" va sorgir perquè un dels néts de la Maria es va preguntar: "Com són les dones que viuen i treballen al món rural català del s. XXI? Tenen semblances a la generació de la Maria o són molt diferents? La seva feina continua sent invisible o ja és reconeix?"

Al llarg d'11 capítols, aquesta nova sèrie recorre Catalunya de nord a sud i d'est a oest amb l'objectiu de mostrar el món rural des dels ulls de les dones que hi viuen i treballen. En aquest món, que tradicionalment hem vist des dels ulls dels pagesos, 33 dones obren el seu cor i parlen amb sentiment de la seva vida a pagès. Cada una fa una pinzellada de la seva feina, de les seves inquietuds, les seves il·lusions, les dificultats, els fills, els seus valors, el futur incert de la pagesia?

Són dones valentes i amb empenta. Coneixen la paraula sacrifici, la paraula esforç i la paraula sofriment. No els atura ni el fred, ni la calor, ni la duresa de la feina. Estimen la família, la terra i defensen les tradicions transmeses pels avantpassats. Alhora, són modernes, transgressores i han trencat tòpics que potser encara hi ha envers el món rural. Cadascun dels capítols presenta el retrat de tres dones agrupades per un tema comú: "Tradició", "Muntanya amunt", "Urbanes al camp", "El bosc", "Empresàries", "Mar endins", "Al capdavant de l'explotació", "Enamorar-se a pagès", "A casa l'àvia", "Aprenents" i "Innovant".
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 A pagès 2008 2008-09-21 20:38:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.