Elinks

El silenci dels anyells (The silence of the lambs)

Any:
1991
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Crim, Thriller
Descripció:
DURADA: 118 minuts. - MIDA: 1,40 GiB (Vesió SD) . - MIDA: 2,44 Gb (Versió HD720p)

Direcció: Jonathan Demme País: EUA Guió: Ted Tally, basat en la novel·la de Thomas Harris. Producció: Edward Saxon, Kenneth Utt i Ron Bozman per a Orion. Música: Howard Shore Fotografia: Tak Fujimoto (color) Estrena a USA: 14 de febrer de 1991 Estrena a Espanya: 6 de setembre de 1991. Intèrprets: Jodie Foster (Clarice Starling), Anthony Hopkins (Hannibal Lecter), Scott Glen (Jack Crawford), Anthony Heald (doctor Frederick Chilton), Ted Levine (Jamie Gumb, àlies Buffalo Bill), Diane Baker (senadora Ruth Martin).

El FBI busca a un assassí en sèrie, conegut com a Buffalo Bill, que mata a les seves víctimes, totes elles adolescents, després de preparar-les minuciosament i arrencar-los la pell. Per a poder atrapar-lo contacten amb Clarice Starling, una brillant llicenciada universitària, experta en conductes psicopates, que aspira a formar part del FBI. Seguint les instruccions del seu cap, Jack Crawford, Clarice visita la presó d'alta seguretat on el govern manté tancat a Hanibal Lecter, antic psicoanalista i assassí, dotat d'una intel·ligència superior a la normal. La seva missió serà intentar treure-li informació sobre els patrons de conducta de "Buffalo Bill".

El silenci dels anyells (The Silence of the Lambs) és una pel·lícula de Jonathan Demme, estrenada el 1991. És un thriller de suspens psicològic interpretat per Jodie Foster i Anthony Hopkins. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.

La pel·lícula és l'adaptació de la segona obra d'una tetralogia escrita per Thomas Harris,[1] posant en escena el personatge fictici de Hannibal Lecter, un brillant psiquiatre caníbal. Les tres altres novel·les han estat igualment portades al cinema: Red Dragon, Hannibal n'és la continuació i Hannibal Rising, que torna sobre les causes del canibalisme del Hannibal adolescent.

Guanyadora de 5 premis Oscar l'any 1991: millor pel·lícula millor director millor actor (Anthony Hopkins) millor actriu (Jodie Foster) millor guió adaptat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+DVB Versió SD 1991 2008-08-24 21:31:27
HDDVD+DVB Versió HD 720p 1991 2012-05-30 19:32:22

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.