Elinks

Adéu a les armes (A Farewell to Arms)

Any:
1932
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Guerra, Romàntic
Descripció:
DURADA: 78 minuts. - MIDA: 486 megues.

Direcció: Frank Borzage GuiÓ: Benjamin Glazer, Oliver H.P. Garrett (Novela: Ernest Hemingway) Música: Ralph Rainger Fotografia: Charles Lang (B&W)

Repartiment: Helen Hayes: Catherine Barkley. Gary Cooper: Tinent Frederic Henry. Adolphe Menjou: Coronel Rinaldi. Mary Philips: Helen Ferguson. Jack La Rue: Capellà. Blanche Friderici: Infermera. Mary Forbes: Miss Van Campen. Gilbert Emery: Coronel anglès. Henry Armetta: Bonello, conductor d'ambulància italià. Doris Lloyd: Infermera.

Durant la Primera Guerra Mundial, el tinent Frederick, un americà del cos d'ambulàncies italià, i Catherine, una infermera britànica, es converteixen en infortunats amants. La primera trobada es produeix després d'haver pres Henry unes quantes copes, i pren a Catherine per una prostituta. Quan el capità Rinaldi, amic de Henry però també la seva superior, els presenta formalment, es riuen d'aquella primera trobada, però també resulta evident que Rinaldi se sent atret per Catherine. Per frustrar el seu incipient romanç amb Henry, Rinaldi el trasllada, però quan més tard aquest cau ferit, se sent culpable i s'assegura que estigui sota la cura de Catherine durant la seva convalescència.

Una de les ocasions en què Ernest Hemingway ha estat millor adaptat per al cinema. Es tracta d'un sòlid melodrama d'ambient bèl·lic amb un tractament elegantment romàntic. Les seves virtuts es posen de manifest per si soles, sobretot si es comparen amb la feble versió que Charles Vidor va dirigir el 1957.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD Adéu a les armes 1932 2020-09-27 23:28:23

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.