Elinks

Quan bufa el vent (VOSC) (When the Wind Blows)

Any:
1986
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Animació, Comèdia, Drama, Guerra
Descripció:
Durada: 84 minuts. - MIDA: 1,26 GB.

País: Regne Unit Direcció: Jimmy T. Murakami Guió: Raymond Briggs (Novel·la gràfica: Raymond Briggs) Música: Roger Waters

En James i la Hilda Bloggs són una parella de retirats que viuen en una remota zona rural de Gran Bretanya, poc abans de l’inici d’una guerra nuclear. Profundament patriotes, tenen absoluta confiança en el govern i s’han informat del que cal fer en cas que l’enemic ataqui el país. En James ha llegit els prospectes oficials sobre la bomba atòmica i inicia la construcció d’un refugi que els protegeixi d’una explosió nuclear.

Quan el vent bufa ( When the Wind Blows) és un film atípic, arriscat i valent. No solament per la brutalitat amb què exposa el tema de la guerra nuclear i l’explosió de la bomba atòmica, sinó també pel fet de tractar-se d’una producció de dibuixos animats. Aquesta aparent contradicció és utilitzada pel director Jimmy T. Murakami: la paradoxa que s’estableix entre la cruesa dels esdeveniments relatats i la utilització d’uns dibuixos animats de caràcter pràcticament naïf dóna al film una atmosfera opressiva i angoixant que seria impossible d’aconseguir amb imatges reals. El film va molt més enllà d’una simple crítica a l’horror de la guerra i a la utilització de l’energia nuclear, i construeix una brillant paràbola de la fi del món. La rutina és el veritable motor de l’acció, una acció deliberadament monòtona i tenyida d’un pessimisme que agredeix l’espectador. Fins i tot a les portes d’una mort espantosa, els dos personatges són incapaços d’obrir els ulls: continuen de viure la mentida que han viscut tota la vida, una mentida que ha abocat el món a la tercera guerra mundial i a la destrucció. El film ridiculitza la passivitat, el conformisme i la fe cega dels ciutadans en l’actuació del govern i les institucions. La història de Quan el vent bufa, malgrat estar ambientada a Gran Bretanya en una època determinada, podria esdevenir en qualsevol lloc del món i en qualsevol moment.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDTV Quan bufa el vent (VOSC) 1986 2017-07-22 21:17:47

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.