Elinks

50 anys d'havaneres - El meu avi no va anar a Cuba

Any:
2017
Categories:
Altres, Producció Catalana, Documental
Generes:
Música, Història
Descripció:
Durada: 27 minuts. - MIDA: 277 MB

Després de la transmissió del concert, TV3 va emetre el documental "El meu avi no va anar a Cuba", presentat per Xantal Llavina.

Fa cinquanta anys, les havaneres estaven a punt de desaparèixer, però Calella de Palafrugell es va inventar la cantada i el gènere va tornar a florir. La periodista Xantal Llavina vol descobrir el secret de la cantada, aquest esdeveniment musical que cada any marca l'inici de l'estiu. Amb aquest objectiu, Llavina es desplaça a Calella per esbrinar tots els secrets de la cantada i com les havaneres miren el futur. Als carrers de Calella, Llavina entrevista personatges fonamentals del gènere com Joan Aliu, el primer que va cantar "El meu avi" dalt d'un escenari, o Josep Bastons, el compositor més prolífic del gènere, passant pel grup Els Cremats, els considerats més innovadors dels grups d'havaneres.

A través de la recerca de Llavina, el documental es dedica a trencar tòpics sobre les havaneres, a parlar del seu passat però també del seu futur, de com s'ha trencat amb la idea que eren unes cançons que només cantaven homes o que les lletres eren frívoles i nostàlgiques. A mes de recórrer els carrers de Calella i entrevistar-se amb tot tipus de personatges, el documental també ens mostra imatges d'arxiu de la cantada i s'acosta a actuacions paral·leles, com els sopars cantats, un músic que fa havaneres en anglès o un grup format per una dona i un home.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 50 anys d'havaneres - El meu avi no va anar a Cuba 2017 2017-07-07 23:07:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.