Elinks

El joc de la guerra (The War Game)

Any:
1965
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Documental, Drama, Guerra
Descripció:
Durada: 47 minuts. - MIDA: 1.02 GB.

- País: Regne Unit. - Direcció: Peter Watkins. - Guió: Peter Watkins. - Fotografia: Peter Bartlett, Peter Suschitzky (B&W).

El joc de la guerra és una pel·lícula de la BBC de l'any 1965 escrita, produïda i dirigida per en Peter Watkins, que va inaugurar un nou gènere: el documental dramatitzat. La BBC mateixa en va prohibir la difusió a Anglaterra durant 20 anys, tot i que l'any 1966 va guanyar premis a l'estranger. La causa: l'efecte sobre l'audiència hauria estat massa esgarrifós.

El joc de la guerra és el joc a què els agrada jugar als militars de tots els països. Per a mi, que hi juguin, si els fa peça, i que es matin entre ells: més aviat ens estalviarem aquest càncer mundial. El problema és que, de retruc, les persones en patim les conseqüències i, en cas d'una guerra nuclear, no romandria ningú viu: ni militars ni persones. Segurament el planeta sencer volaria fet miques.

Al cap de més de 50 anys, encara fa esgarrifar. I no solament per les seves imatges, sinó per les actituds que reflecteix el film. Tothom està d'acord a "tornar-s'hi", les "Esglésies cristianes" justifiquen les armes i la guerra (un bisbe anglicà diu "jo encara crec en la guerra dels justos")... Amb aquestes idees, l'espècie Homo sapiens té mala peça al teler i demostra que de "sàvia" no en té res. Ens hauríem de dir Homo stupidus.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+TV El joc de la guerra 1965 2017-01-15 19:10:43

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.