Elinks

El documental - Desmuntant Leonardo

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 70 minuts. - MIDA: 652 MB

Segons la biografia oficial de Leonardo da Vinci, es va educar en un poblet italià sense escola i era el fill il?legítim d'un notari i una pagesa analfabeta. "Desmuntant Leonardo" es basa en les investigacions de l'historiador Jordi Bilbeny per qüestionar aquesta versió.

Qui era Leonardo da Vinci? Podem creure que el geni més gran del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, i era fill il?legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.

Per què un florentí va estar tan a prop de les princeses de la cort de Nàpols o d'un Vaticà "dominat per catalans"? Per què el seu escut d'armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja "Desmuntant Leonardo", un documental on el primer pas per explicar la "nova història" d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - Desmuntant Leonardo 0000 2016-07-07 00:46:54

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.