Elinks

Acorralat (First Blood)

Any:
1982
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Acció, Aventures
Descripció:
DURADA: 93 minuts. - MIDA: 4,45 Gigues

Director: Ted Kotcheff Guió: Sylvester Stallone, Michael Kozoll, William Sackheim (Novela: David Morrell) Música: Jerry Goldsmith Fotografia: Andrew Laszlo Intèrprets: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, David Caruso, Jack Starrett, Michael Talbott, Chris Mulkey

Quan en John Rambo, un veterà boina verda, acudeix a visitar un vell company d’armes s’assabenta que aquest ha mort víctima de les seqüeles de la guerra. Uns dies després, la policia el deté per vagabund i s’acarnissa amb ell. Aleshores recorda les tortures que va patir al Vietnam i hi reacciona violentament.

Adaptació d’una novel·la de David Morell que amb un pressupost d’a penes 14 milions de dòlars va recaptar-ne més de 125 a tot el món. Aquest enorme èxit en va donar peu al rodatge de tres seqüeles ?més una altra que ara mateix està en procés de desenvolupament. Va ser la primera pel·lícula no protagonitzada pel personatge d’en Rocky Balboa que va funcionar en taquilla, i pot considerar-se que en aquell moment va salvar la carrera de Sylvester Stallone. I això que, quan va veure el primer muntatge del film, a l’actor li va desagradar tant que va intentar comprar-ne el negatiu per destruir-lo. En no aconseguir-ho, va suplicar als productors que escurcessin la majoria de les escenes en què apareixia ell i deixessin que la història l’expliqués la resta de personatges. En van fer cas, i van deixar la durada de la cinta en poc menys de la meitat dels 195 minuts inicials, a més d’establir un precedent per a moltes futures pel·lícules d’acció. Una curiositat: el nom de Rambo prové? d’una varietat de pomes!
Font Format Nom Idioma Any Afegit
HDDVD+DVB Versió HD 720p 1982 2016-06-18 14:25:04

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.