Elinks

El misteri del museu de cera (VOSC) (The Mystery of the Wax Museum)

Any:
1933
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Misteri, Terror, Thriller
Descripció:
DURADA: 74 minuts. - MIDA: 1.16 GB

País: EUA Direcció: Michael Curtiz Guió: Don Mullaly, Carl Erickson (Obra: Charles Belden) Música: Cliff Hess Fotografia: Ray Rennahan Intèrprets: Lionel Atwill, Fay Wray, Glenda Farrell, Frank McHugh, Allen Vincent, Gavin Gordon, Edwin Maxwell, Holmes Herbert, Claude King, Arthur Edmund Carewe.

El misteri del museu de cera és una pel·lícula dirigida per en Michael Curtiz que va ser gairebé abandonada i no es va emetre per TV, tot i que el director és el mateix que el de la mítica Casablanca (1942). Una prova d'això és que a la Wikipedia no hi ha la versió catalana del film, ni tampoc l'espanyola. Les raons d'aquest oblit intencionat podrien ser dues. La primera és que va ser filmada en un Technicolor molt primitiu, només amb dos tons. L'altra és una raó històrica: poc després de produir-se la pel·lícula va entrar en vigor als EUA una llei de censura que hauria impedit la difusió del film. El consum de drogues, que hi surt com una cosa relativament normal, seria dràsticament prohibit després. Hi ha una escena en què la protagonista es dirigeix tranquil·lament a un policia i li diu: "Com va la teva vida sexual?". Això devia ser inimaginable l'any 1933, sobretot si ho deia una dona.

Naturalment no hi ha versió doblada en català (ni en espanyol) de The Mystery of the Wax Museum, per la qual cosa presentem aquesta VOSC.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD El misteri del museu de cera (VOSC) 1933 2016-02-06 19:58:30

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.