Elinks

El making of del disc de La Marató 2015

Any:
2015
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Música, Entrevista
Descripció:
Durada: 31 minuts. - MIDA: 248 megues.

El "making of" de l'11è disc de La Marató inclou el testimoni musical i personal dels trenta artistes que conformen el disc d'aquest any. Situacions quotidianes per als músics que han generat moments únics i d'una gran intensitat.

Quins canvis ha introduït Macaco en un clàssic com "Qualsevol nit pot sortir el sol"? Com ha portat la Bebe cantar per primera vegada en català? I en Carlos Baute? Va passar molts nervis, la Niña Pastori, a l'estudi de gravació? Quina cara els va quedar a Nyandú quan van saber quina cançó interpretarien? Quines dificultats han encarat la Sara Pi, la Judit Neddermann i l'Alessio Arena per adaptar un tema mític dels 70?

El "making of" inclou el testimoni musical i personal dels trenta artistes que conformen les 20 cançons del disc d'aquest any. La relació amb els productors, els assajos previs a enregistrar la cançó, les sensacions abans i després de penjar els cascos a l'estudi... Situacions quotidianes per als músics que, en l'àmbit de La Marató, han generat moments únics i d'una gran intensitat emocional.

"La intenció d'ajudar és l'única que ens mou als músics a participar en aquest tipus de coses", afirmava Álvaro Urquijo, de Los Secretos, que ha versionat al català el tema propi "Pero a tu lado". "Hem anat a fer una cançó festiva i hem intentat passar-nos-ho el millor possible", explicava en Josep Bordes, de Pepet i Marieta, amb una perruca al cap, justament després de versionar "La vida es un carnaval", de Celia Cruz.

En definitiva, emoció, humor, generositat, empatia, esforç... Paraules que resumeixen l'esperit del disc de La Marató i que ens serveixen com a leit motiv del reportatge.

L'onzena edició discogràfica física es posarà a la venda, únicament, el diumenge 29 de novembre, al preu de 10 euros, amb els habituals diaris d'àmbit català de cada any. Aquest any hi ha el retorn del diari "La Mañana" de Lleida i la incorporació de dos diaris que tenen una periodicitat regular que inclou l'edició del dissabte, són el "Diari de Sabadell" i el "Diari de Terrassa".
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El making of del disc de La Marató 2015 2015 2015-11-28 01:51:13

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.