Elinks

Els judicis de Nuremberg (Judgment at Nuremberg)

Any:
1961
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Guerra, Història
Descripció:
DUARADA: 186 minuts. - MIDA: 1.35 GB

País: EUA Director: Stanley Kramer Guió: Abby Mann (Teatro: Abby Mann) Música: Ernest Gold Fotografia: Ernest Laszlo (B&W) Intèrprets: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Marlene Dietrich, Maximilian Schell, Judy Garland, Montgomery Clift, Edward Binns, Werner Klemperer, Torben Meyer, Martin Brandt, William Shatner, Kenneth MacKenna, Alan Baxter, Ray Teal

Els judicis de Nuremberg no tan sols és una pel·lícula on podem apreciar grans actuacions. També s'hi planteja un interessant dilema moral i ideològic de diverses connotacions, ja que no només es jutgen les persones sinó tot un país, Alemanya. Dins d'aquesta excel·lent realització hi ha esplèndids monòlegs d'una intensitat i credibilitat que aconsegueixen tenir sempre l'espectador atent a qualsevol aparició i intervenció que es realitza en el judici. Stanley Kramer dirigeix de manera magnífica tots els aspectes, i aconsegueix que les gairebé tres hores de duració no siguin en cap moment pesades. A més ens ofereix unes pauses indirectes que conviden l'espectador a reflexionar sobre els esdeveniments d'aquells anys.

El repartiment és de luxe. Hi intervenen els millors actors de l'època: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Marlene Dietrich, Maximilian Schell, Judy Garland, Montgomery Clift... En Maximilian Schell, a parer meu el millor de tots, va guanyar un oscar per la seva interpretació. El fet de ser una pel·lícula en blanc i negre s'adiu molt bé amb l'època que descriu. Va ser emesa per TV3 doblada en català el 1993. L'àudio ha estat extret d'aquella versió, gravada en VHS, i el vídeo és un DVDRip de la versió original anglesa.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+VHS Els judicis de Nuremberg 1961 2015-04-12 12:45:31

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.