Elinks

Josep Carreras a escena-50 anys del debut al Liceu

Any:
2008
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Biografia, Música, Entrevista
Descripció:
"Nit d'espectacle al 33" presenta el programa dirigit per Maria Gorgues "Josep Carreras a escena. 50 anys del debut al Liceu", una història d'amor a la lírica i al Liceu explicada pel mateix protagonista i pels seus companys de professió.

En primera persona, juntament amb altres grans noms del món de la lírica, Josep Carreras explica la seva història d'amor amb el Gran Teatre del Liceu, el trampolí que el va projectar a l'escena internacional. El tenor va debutar en el paper de Trujaman d'"El retablo de Maese Pedro" de Manuel de Falla, quan només tenia 11 anys. Ha passat mig segle: era el gener de 1958. Dotze anys després, al mateix Liceu, va cantar el seu primer paper com a tenor a l'òpera de Donizetti "Lucrezia Borgia", al costat de Montserrat Caballé.

El retorn al teatre barceloní, un cop recuperat de la leucèmia, la personalitat vocal de Josep Carreras i el projecte d'"Els Tres Tenors", són altres aspectes que també tracta el programa. Hi intervenen, al costat de Josep Carreras, la soprano Montserrat Caballé, el tenor Plàcido Domingo, i els directors d'orquestra Zubin Mehta i David Giménez.

A "Josep Carreras a escena. 50 anys del debut al Liceu", el tenor també homenatja el públic que l'ha seguit durant dècades. L'equip del programa està integrat per Maria Gorgues, direcció; Josep M. Serra, realització i Laura Badal, producció. El programa, de mitja hora de durada, és un pròleg al recital que Josep Carreras oferirà, acompanyat al piano per Lorenzo Bavaj, el dia 17 de juny al Liceu. Recital que transmetrà TV3 i que el públic podrà seguir, també, des d'una gran pantalla situada a la platja de la Barceloneta.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Josep Carreras a escena-50 anys del debut al Liceu 2008 2008-06-17 01:16:04

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.